top of page

Vilken är din hudtyp?

selective-focus-portrait-photo-of-woman-
zulmaury-saavedra--Keh6vLM7w0-unsplash.j
Acnebenägen hy
fleur-kaan-w4Dj3MshHQ0-unsplash.jpg
Torr hy

När du lär dig förstå och känna igen din hudtyp blir allt så mycket lättare när det kommer till att hitta rätt ekologiska hudvårdsprodukter och makeup!

Här nedan kan du läsa på om olika hudtyper och dess kännetecken.

Acne? Torr? Blandad hy? Oavsett vilket finnns det ekologiska hudvårdsprodukter som passar alla hudtyper. Det gäller bara att veta vad du har att jobba med.

Är du ofta fet och glansig i hyn samtidigt som du får acne då och då eller kontinuerligt? Du har svårt att få balans i huden och smink och vissa hudvårdsprodukter samt stress verkar göra det värre? Ja, du har du troligen en acnebenägen hy.

Det finns olika grader av acne där vissa har en lätt variant medan andra får stora cystor i ansiktet som är väldigt smärtsamma och svåra att bli av med.

Många som lider av acne har också samtidigt torr hy och har svårt att hitta rätt balans. Detta faktum gör också att det är ganska svårbehandlat eftersom torr och fet hy har olika behov. 

Men det finns alltid en räddning. Det gäller bara att ha tålamod och inte ge upp. Hitta den kombination av hudvård och kost som passar för just dig, oavsett om den är ekologisk  eller inte.

Hitta ekologisk hudvård för acnebenägen hy här!

Torr hy är något som många svenskar lider av, speciellt under vinterhalvåret när klimatet är tuffare för vår hud. 

En torr hudtyp får ofta inte nog av fukt, alltså återfuktning. Du kan behöva serum, krämer och oljor för att din hy inte ska torka ut under dagen. Huden känns i allmänhet torr och stram, speciellt efter att du tvättat ansiktet eller duschat.

Du som har torr hy ska bara tänka på att använda produkter som passar känslig och torr hy och som verkligen återfuktar på djupet. 

Om du ska sminka dig är det extra viktigt att du först verkligen har förberett ditt ansikte med återfuktande dagkräm med mera, om du vill få ett bra resultat som inte spricker och lägger sig i dina torra linjer. Använd oljebaserad foundation.

Hitta ekologisk hudvård för torr hy här!

När du har vissa partier i ansiktet som har torr hy och vissa partier som är fetare har du troligen blandhy. Om det stämmer in på dig kan du behöva kombinera olika produkter till ditt ansikte för att få rätt effekt. Exempelvis kanske du är glansig i pannan men torr runt näsan och då kan du inte använda samma produkt till hela ansiktet.

Hitta ekologisk hudvård för blandhy och känslig hy här!

 
Blandhy & känslig hy
classic-2025119_1280.png
Dermatit/atopisk hud

Känslig hy med tendens till eksem, eller dermatit/atopisk hud som det också kallas, är ofta lite torr, narig och rödflammig men kan också förekomma i kombination med acne till exempel.

Om du har dermatit eller känslig hy kan du väldigt lätt reagera på olika ämnen som finns i alla sorters hudvårdsprodukter - även ekologiska. Du som känner att den här beskrivningen stämmer in på dig måste vara extra försiktig i ditt val av produkter.

Hitta ekologisk hudvård för atopisk hud här!

bottom of page