top of page

Huskurer för hormonell obalans

Hormonell obalans i kroppen är något som speciellt kvinnor är ganska bekanta med. Men denna obalans kan ställa till med problem såsom dåligt humör, nedstämdhet och dålig hy och acne. Men det finns ekologiska och naturliga huskurer som kan fungera minst lika bra som att gå till läkaren och få starka mediciner utskrivet - som ofta har jobbiga biverkningar. Här kan du läsa om huskurer som fungerar för hormonell obalans i kroppen och för hormonell acne.

portrait-657116_1920.jpg

Mynta te mot hormonell acne och hormonell obalans

Nu kanske du tänker; "mynta te mot hormonell acne och hormonell obalans, skulle det verkligen fungera?". Svaret är ja, för vissa individer kan det fungera som en stabilisator för dina hormoner och lindra ett acne utbrott. Faktum är att det finns studier på att detta fungerar och till och med bättre än vanliga medeciner. En del hudläkare och hudteapeuter rekommenderar sina patienter att dricka två koppar mynta te om dagen som en akne behandling hemma i kombination med andra behandlingar.

Jag har själv testat den här kuren på färsk ekologisk hemmaodlad mynta under flera veckor och efter en tid började jag att se märkbara resultat på en daglig basis. Så länge jag fortsatte att dricka mitt te höll kunde jag hålla mina acne utbrott under kontroll och fick mer balans i min hy. Det fungerade faktiskt förvånansvärt bra!

Gå till bäst i test ekologisk hudvård för acne

KÖP MYNTAFRÖN HÄR!

Drick källvatten för att stabilisera hormoner

Ja, det är ju lättare sagt än gjort. Det är inte alla som har tillgång till färskt källvatten på daglig basis. Men det finns källvatten på flaska att köpa eller beställa hem online. Det är nämligen väldigt viktigt både för din hy och kropp vilken sorts vatten du dricker. I Sverige får vi bra vatten direkt ur kranen, men det finns också spår av ämnen och sådant som kan vara skadligt för oss på längre sikt.

 

Om du upplever stora problem med din hy i form av obalans och mycket kvisslor, acne eller torrhet, kan det vara värt att också prova på att byta ditt vatten eller filtrera det du får ur kranen där hemma. Tyvärr är inte flaskvatten någon vidare vän mot miljön, men då finns iallafall alternativet att köpa ett bra filter som inte filtrerar bort det som är bra i vattnet samtidigt.

BESTÄLL HEM KÄLLVATTEN HÄR!

Källvatten VS kranvatten

Källvatten innehåller många mineraler som är viktiga för oss människor och som inte finns i samma höga halt i kranvattnet. Men vilket är egentligen bäst för dig med problemhy - källvatten vs kranvatten?

 

Du kan till och med känna skillnad på smaken. Källvatten har en djupare och godare smak enligt de flesta, eftersom vattnet samlat upp en massa nyttigheter på sin färd och lagring. Källvatten kan nästan alltid drickas direkt ur källan utan att filtreras.

 

En av våra testare (med acnebenägen hy) levde en tid i Spanien och fick då möjligheten att under flera månaders tid dricka vattnet från källan i Lanjaron som hör ihop med bergskedjan Alpujarras, direkt ur kranen. Efter cirka en månad började hon märka att hennes hy blev väldigt klar och matt, utan acne eller obalans, efter åratal av misslyckade försök till att få bukt med sin svåra cyst acne.

 

Till en början kunde hon inte förstå kopplingen, men började till slut att lägga ihop ett och ett och förstod då att det fanns ett samband med vattnet hon druckit den senaste tiden.

 

Efter att ha fått en analys av en homeopat på vad hon eventuellt saknade i kroppen så läste hon på om vilka mineraler som just det vattnet innehåller och till sin förvåning var det höga halter av just det som hon hade brist på enligt homeopaten. Källvattnet verkade alltså ha stabiliserat hela systemet.

 

Ett par veckor efter att hon lämnat Aplujarras och sitt källvatten bakom sig började hudproblemen återigen att göra sig påminda. Vilket bara gjorde sambandet ännu mer tydligt.

 

Slutsatsen blir alltså att svenskt kranvatten är bra, men om du har provat allt och inget fungerar mot din struliga hy så kan källvatten vara en lösning för att ge kroppen det som den har brist på och stänga ute gifter som kan påverka den negativt.

Äta kanel för att hitta hormonell balans

Visste du att du kan reglera dina hormonnivåer i kroppen på naturlig väg genom att äta rätt saker? Kanel har den effekten att den reglerar blodsockret och insulinet, vilket i sin tur gör att kroppen inte producerar för mycket av det manliga könshormonet testosteron.

 

Om du upplever att du har problem med hormonell obalans och hormonell acne eller bara obalans i hyn och i kroppen, kan du prova att äta mer kanel och andra matprodukter som är bra för att stabilisera hormoner. Det kan hjälpa dig att få bukt med acne eller humörsvängningar.

 

Jag äter alltid en dos med ekologisk kanel på min havregrynsgröt på morgonen, tillsammans med ekologisk houng och mandelmjölk. Jag upplever att det fungerar både på humör och hy!

BESTÄLL HEM EKOLOGISK KANEL HÄR!

girl-5374522_1920.jpg
female-2024047_1280.png
bottom of page