top of page
 • Skribentens bildILoveNatural

Ekologisk ansiktskräm Bäst i Test [2024]

Uppdaterat: 1 feb.


Ekologisk ansiktskräm bäst i test

(Inlägget innehåller annonslänkar)


En bra ekologisk ansiktskräm är något som alla kvinnor och tjejer bör ha! Speciellt om du har känslig, torr eller acnebenägen hy. Här har vi gjort ett ekologisk ansiktskräm bäst i test som förhoppningsvis kan ge dig lite hjälp på vägen mot att hitta den bästa ekologiska ansiktskrämen för just dig!


En bra ansiktskräm ska återfukta huden i ditt ansikte utan att kladda eller ge dig hudproblem såsom acne eller utslag. Den ska skydda huden mot dagens eller nattens alla utmaningar i form av föroreningar, smuts och gifter. Om du är över 40 år kan du även börja titta på en ansiktskräm för mogen hy med anti age effekt för att hjälpa huden behålla sitt friska yttre och minska uppkomsten av fina linjer och rynkor.


Att smörja in ansiktet med ansiktskräm är den viktigaste delen av din hudvårdsrutin, åtminstone en gång om dagen (förslagsvis på morgonen) men helst två gånger - en på morgon och kväll. Om du sminkar dig är det också extra viktigt att du förbereder huden noga med att återfukta. Annars kommer inte din bas att sitta lika bra under dagen och du kan bli fnasig och torr eller få fet hy under dagen.


Ta nu reda på vilken som blev bästa ekologiska ansiktskräm i vårt stora bäst i test genom att läsa vidare!


 


Bästa ekologiska ansiktskräm BÄST I TEST


TOPP 3

1. M PICAUT SWEDISH SKINCARE Skin Perfect Moisturiser - bästa ekologiska ansiktskräm för känslig hud


Formula: lätt kräm Hudtyp: känslig, torr, acne Mängd: 50 ml Vegansk: nej

Ekologisk ansiktskräm bäst i test

Om du har problem med acne, torrhet eller obalanserad hy kan M PICAUT SWEDISH SKINCARE Skin Perfect Moisturiser vara rätt för dig! Den går att använda både som dagkräm och nattkräm och de som använder den är helt lyriska över hur bra denna ansiktskräm är för känslig hud och acne. Snittbetyget online är 5/5.


Formulan består bland annat av havtornfrö-olja samt olivolja och aprikosolja som gör huden smidig, mjuk och verkligen återfuktad. Men som om detta inte vore nog så har den här krämen även en anti age effekt och reducerar fina linjer samt rynkor redan efter 2 månaders användning.


En kvinna i 40 års åldern som lidit av böldacne i ansiktet blev enligt sin recension av med den och fick porslinshy efter att ha använt just den här produkten. Den är verkligen värd att prova om du har jobbig och obalanserad hy i ansiktet


Fördelar:

 • Återfuktar

 • Anti-age

 • Bra för acne, torrhet, obalans


Nackdelar:

 • Inga nackdelar


SE VIDEO: Om M Picaut och hur du använder produkternaLÄS MER OCH SE PRIS HOS:


Ekologisk ansiktskräm bäst i test
 


2. Eminence Organics Firm Skin Acai Moisturizer - bästa ekologiska anti-age kräm


Formula: kräm Hudtyp: alla/mogen/torr Mängd: 60 ml Vegansk: nejEkologisk ansiktskräm bäst i test

Denna underbara ekologiska ansiktskräm från Éminence gör underverk för torr och mogen hud som behöver en fuktboost och ett föryngrande. Formulan innehåller en mängd aktiva ingredienser såsom botanisk hyaluronsyra och acaibär som är skyddande, återfuktande och näringsgivande. Krämen har anti-age egenskaper och ger huden på sikt ett ungdomligare utseende.


Strukturen på huden blir jämnare och även hudtonen. Du kan använda krämen både morgon och kväll och om du vill ha en tunnare konstistens på krämen kan du spä ut den i handen med ett par droppar vatten.


Konsumenterna är supernöjda med denna ekologiska ansiktskräm och ger den 4/5 i snittbetyg. Den hyllas som dryg och värd varenda krona!


Fördelar:

 • Djupt återfuktande

 • Dryg

 • Prisvärd

 • Gör huden jämnare

 • Ger jämnare hudton


Nackdelar:

 • Högt pris men värt det!


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

Ekologisk ansiktskräm bäst i test
 


3. Maria Åkerberg Face Lotion Moist - bästa ekologiska ansiktskräm för alla hudtyper


Prisklass: mellan Formula: kräm Hudtyp: alla Mängd: 100 ml Vegansk: ja
En riktigt prisvärd ekologisk ansiktskräm på marknaden är Maria Åkerberg Face Lotion Moist. Den ger massor av fukt, kan användas både dag och natt och passar alla hudtyper.


Forumlan består av både bergamottolja som är antiseptisk och patchoulioljan som verkar regenerarande. Den innehåller också fuktbindande mjölksyra från rödbetor. Krämen absorberas snabbt av huden och kladdar inte.


Denna kräm kan fungera väldigt bra för känslig hud och dessutom är den dryg! Snittbetyget bland konsumenterna är 4/5. Absolut bästa ekologiska ansiktskräm för alla hudtyper om du frågar oss (och många andra).


Fördelar:

 • Ger massor av fukt

 • Kladdar inte

 • Absorberas snabbt

 • Passar alla hudtyper

 • Bra för känslig hud

 • Dryg


Nackdelar:


 • Kanske inte den bästa för väldigt torr hy


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:
 


Bästa ekologiska ansiktskräm - bubblare


På den här listan har vi lagt några exempel på ekologisk ansiktskräm som verkar mycket lovande och som är populära bland konsumenterna. Kanske de inte fick plats på vår topplista, men det betyder inte att de inte är bra! Alla har olika behov och känslighet när det kommer till hudvård. Kanske någon av dessa produkter kan bli just din favorit!Dr. Hauschka Rose Day Cream - bästa ekologiska ansiktskräm för rosacea


Prisklass: premium Formula: kräm Hudtyp: torr hud Mängd: 30 ml Vegansk: ja


Ekologisk ansiktskräm bäst i test

Du som lider av hudsjukdomen rosacea eller liknande tillstånd i ansiktet kan ha stor nytta av Dr. Hauschka Rose Day Cream. Den vårdar och skyddar nämligen torr, känslig hy med tendens till rodnad och utvidgade blodkärl.


Formulan innehåller flera läkeväxter såsom ros, läkemalva och johannesört, men också Sheasmör, rosenbladsvax och avokadoolja. Krämen balanserar hudens fett och fuktnivåer och förhindrar uttorkning. En underbar ekologisk ansiktskräm med fokus på att dämpa rodnad och ge balans. Snittbetyget online är 4/5!


Fördelar:

 • Återfuktar

 • Balanserar

 • Dämpar rodnad

Nackdelar:

 • Inga nackdelar


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

Ekologisk ansiktskräm bäst i test
 

Mossa Derma+ Calming Moisture Cream - bästa ansiktskräm för stressad och känslig hy


Prisklass: budget Formula: kräm Hudtyp: stressad/känslig Mängd: 50 ml Vegansk: ja


Bästa ekologiska ansiktskräm

Stressad och känslig hy behöver en kräm som varken är för fet eller för tunn och som lugnar ner huden efter en dag med mycket smink och föroreningar i luften. Mossa

Derma+ Calming Moisture Cream återfuktar huden direkt och lämnar den lugn, mjuk och smidig. Dessutom hindrar den för tidigt åldrande av huden och är dermatologiskt testad.


Formulan innehåller bland annat lingon, vitamin E och C samt hyaluronsyra. Passar perfekt för irriterad och känslig hy. Konsumenterna är supernöjda, både med krämens omedelbara lugnande effekt samt den härligt fruktiga doften! Snittbetyget är 5/5 online.


Fördelar:

 • Lugnar ner

 • Återfuktar

 • Inte för fet eller för tunn

 • Förhindrar tidigt åldrande av huden

 • Passar stressad, känslig och irriterad hy

Nackdelar:

 • Inga nackdelar


SE VIDEO: Estelle & Thild sminkrecensionLÄS MER OCH SE PRIS HOS:

Ekologisk ansiktskräm bäst i test
 

WELEDA Baby Calendula - bästa ansiktskräm för hela familjen


Prisklass: budget Formula: kräm Hudtyp: normal hud/känslig hud Mängd: 50 ml Vegansk: nej


Ekologisk ansiktskräm bäst i test

Ibland kan det behövas en ansiktskräm som fungerar för hela familjen - från liten bebis till barn, tonåringar och vuxna. WELEDA Baby Calendula innehåller bland annat rent bivax, ullfett, mandelolja, ringblomma och kamomill för att ge huden balans och smidighet.


Egentligen är den till för bebisar men fungerar minst lika bra på oss vuxna! Det vi smörjer våra barn med måste vi också själva kunna använda.


Formulan är dermatologiskt testad och vi vill utse den till den bästa ansiktskrämen för hela familjen i detta test. Men vi vill ändå lyfta ett varningens finger för det ullfett som finns i produkten (och i många andra ekologiska hudvårdsprodukter), eftersom en del personer med atopisk hud/eksem eller pälsallergi kan reagera på animaliska fetter.


De som använder den här krämen tycker att den passar perfekt för hela familjen och att den tar hand om mycket torr och känslig hud utan att täppa igen porerna. Priset är också riktigt bra på den här produkten. Kan vara värt att kolla in!


Fördelar:

 • Återfuktar

 • Ger balans

 • Passar hela familjen

 • Passar även bebisar

 • Passar normal och torr hud


Nackdelar:

 • ullfettet i ingredienserna kan ge reaktioner hos de som är känsliga mot animaliska ämnen


SE VIDEO: Weleda Baby Calendula Face Cream recension


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:


Ekologisk ansiktskräm bäst i test
 

Estelle&Thild Organic Beauty BioCalm Probiotic Rebalancing Cream - bästa ekologiska ansiktskräm för synliga porer


Prisklass: mellan Formula: kräm Hudtyp: normal/synliga porer Mängd: 50 ml Vegansk: ja


Bästa ekologiska ansiktskräm

Denna underbara ekologiska natt- och dagkräm är perfekt för dig som behöver något som mattar ner, lugnar och minskar synliga porer i ansiktet. Krämen återställer balansen i huden och ger bra återfuktning på samma gång.


Formulan innehåller bland annat aloe vera, stammceller från nonifrukten och citronsyra. De som varit snälla nog att recensera denna kräm har gett den 4/5 i snittbetyg online.


Fördelar:

 • Mattar ner

 • Lugnar ner

 • Ger balans

 • Minskar synliga porer

 • Återfuktar


Nackdelar:

 • Inga nackdelar


SE VIDEO: Estelle & Thild sminkrecensionLÄS MER OCH SE PRIS HOS:

Ekologisk ansiktskräm bäst i test
 


M PICAUT SWEDISH SKINCARE Calming Cocoon Cream


Prisklass: premium Formula: kräm Hudtyp: stressad/mogen/torr hud Mängd: 50 ml Vegansk: nej

Ekologisk ansiktskräm bäst i test

M PICAUT SWEDISH SKINCARE Calming Cocoon Cream är bästa ansiktskräm för dig som har retat upp huden genom exempelvis för mycket exfoliering eller liknande. Eller om du bara är väldigt torr.


Om du har stressad och flammig hud som behöver hitta lugn och balans kan den här lyxiga formulan baserad på kokosolja, avocado och Wild Yam extrakt få den att hitta sig själv igen.


Den ser också till att vårda din hud så att du minskar alla former av ålderstecken. Behöver du en nystart för din hy kan detta vara räddningen!


Fördelar:

 • Återfuktar

 • Lugnar ner

 • Läker

 • Mjukar upp

 • Ani-age


Nackdelar:

 • Dyr men verkligen värd


SE VIDEO: Om M Picaut och hur du använder produkterna


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:


Ekologisk ansiktskräm bäst i test
 


Rebecca Stella Hydrating Face Cream


Prisklass: premium Formula: kräm Hudtyp: alla/mogen/torr Mängd: 50 ml Vegansk: jaBästa ekologiska ansiktskräm

Rebecca Stella har skapat ett populärt hudvårdsmärke som har många bra ekologiska produkter med aktiva ingredienser som verkligen gör skillnad på huden. Denna hydrating Face Cream har effekten att den slätar ut, reparerar, skyddar och återfuktar huden långvarigt! Krämen känns ganska tjock men absorberas snabbt av huden.


Nyckleingrediensererna i krämen är: Niacinamid (vit. B3), Panthenol (vit. B5), hög och lågmolekylär Hyaluronsyra, Xylitol, Sodium PCA, Vitamin E och Vitamin C.


Kosumenterna ger den här produkten 4/5 i snittbetyg och är väldigt nöjda med sitt inköp!


Fördelar:

 • Återfuktar

 • Slätar ut

 • Skyddar

 • Stärker


Nackdelar:

 • Vissa tycker att doften är för stark


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:


Ekologisk ansiktskräm bäst i test
 


Weleda Almond Soothing Facial Cream


Prisklass: mellan Formula: kräm Hudtyp: känslig Mängd: 30 ml Vegansk: nej


Ekologisk ansiktskräm bäst i test

Blandhy är inte det lättaste att tampas med eftersom delar av ditt ansikte har olika hudtyper. På vissa platser är du oljig och på vissa platser har du torr hud. Det gör det svårt både med ansiktskrämer och smink. Men Lavera Mattifying Balancing Cream kan faktiskt vara lösningen för dig.


Formulan består bland annat av ringblomma och grönt te som hjälper till att reducera oljighet utan att för den sakens skull torka ut huden. Din hud får en matt och slät yta och lämnar den perfekt förberedd för din dagliga sminkrutin.


Formulan är också både ekologisk och vegansk och passar även dig med normal hud. Vi har testat den här ansiktskrämen och kan rekommendera den för blandhy eller normal hy. Inget kladd eller obehaglig doft. Krämen balanserar hela din hud och gör den mer jämnlik i hela ansiktet.


Fördelar:

 • Återfuktar

 • Balanserar

 • Reducerar olja

 • Passar blandhy som är både oljig och torr


Nackdelar:

 • Inga nackdelar


SE VIDEO: Weledas egen informationsvideo om Almond Soothing serien


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

Ekologisk ansiktskräm bäst i test


Gå till alla våra test

Gillar du tävlingar, tips, rabatter, tester och hudvårdssnack? -


Ekologisk ansiktskräm bäst i test

 


Frågor och svar ekologisk ansiktskräm


Kan man ha samma kräm till både ansikte och kropp?

Nej, du bör illafall inte använda din kroppslotion i ditt ansikte eftersom det kan skapa reaktioner på grund av att formulan inte är anpassad för den känsliga huden i ansiktet. Däremot är det inte lika "farligt" att använda din ansiktskräm även på kroppen, men den har kanske inte riktigt den effekt som du får med en bodylotion.


Vad är skillnaden på dag- och nattkräm?

En dagkräm anväder du på morgonen efter att du tvättat ansiktet och innehåller ofta SPF som skydd mot solen, samt andra ämnen som ska skydda huden mot fria radikaler och andra gifter som du stöter på under dagen.


En nattkräm har ofta andra egenskaper än en dagkräm men de båda har som huvudsyfte att återfukta huden i ansiktet. Exempelvis är det vanligt med anti age och andra reparerande egenskaper som behöver nattens lugna timmar för att göra sin verkan på huden.


Vad är blandhy?

När du har blandhy har du partier i ansiktet som är torra och andra partier som är fetare och du kan ha vårt att hitta balans i huden. Exempelvis kanske du är jätte oljig i pannan (T-zonen) och på hakan, men torr runt näsan och på kinderna.


Jag har oljig och fet hud - ska jag undvika olja och fukt?

Nej, tvärtom, det är en ganska vanlig myt att olja ska bekämpas med uttorkning. Det är helt det motsatta som fungerar. Fet hud behöver minst lika mycket återfuktning som torr eller normal hy. Men varför? Jo, om du torkar ut huden vill talgkörtlarna bara kompensera för detta och producerar således ännu mer talg och olja. Det du vill uppnå är balansen.


Kan jag blanda olika produkter?

Det kan du göra men det är inte alltid en bra idé, speciellt inte om du har mycket känslig eller problematisk hy. Då är det bäst att hålla sig till så få produkter som möjligt för att intse störa olika processer i både din hud och i ansiktskrämen du använder för att förbättra huden.


Finns det ekologiska anti age krämer?

Ja, det finns det. Anti age formulas kan produceras fram på ekologiskt vis också och återfinns i många olika naturliga extrakt och oljor från växtriket.


Finns det ekologisk ansiktskräm med SPF?

Ja, det finns det. Men ekologisk SPF innehåller inte samma ämnen som i vanlig hudvård och SPF. Ekologisk fungerar ofta så att det finns speciella naturliga ämnen och partiklar i krämen som reflekterar bort solens strålar från ditt ansikte.


Vilken är bästa ekologiska ansiktskräm?

Den bästa ekologiska ansiktskrämen i detta test av ansiktskrämer 2020 blev M PICAUT SWEDISH SKINCARE Skin Perfect Moisturiser . Den passar perfekt till dig som vill få din problemhy att bli porslinshy som alla vill kommentera.


Måste jag använda både dagkräm och nattkräm?

Nej, du måste inte använda både en dagkräm och en nattkräm. Det beror helt på vilket behov din hud har. Om du är över 40 år kan det ofta vara bra med både en dagkräm och en nattkräm eftersom du kanske vill minska antalet ålderstecken och fina linjer. En nattkräm verkar över natten och på morgonen tvättar du ansiktet och smörjer in dig med din dagkräm som är anpassad att hantera dagens alla utmaningar i form av fria radikaler, gifter och solens UV-strålar.


Kan man använda dagkrämer både morgon och kväll?

Ja, det kan du. Men det beror lite på vilken typ av produkt du har. Vissa ansiktskämer är anpassade för både natt och dag, medan andra har specifika aktiva ingredienser som behöver nattens lugn och ro för att göra sin rätta verkan på huden. Men du kan inte direkt skada huden genom "ta fel" kräm för dag och natt. Men det är inget du bör göra ofta. Det finns en anledning till att SPF finns i din dagkräm och anti age i din nattkräm till exempel.


Jag har acne - vad ska jag tänka på med min ansiktskräm?

Om du lider av acne - lätt som svår - är det viktigt att du inte tror att du måste torka ut huden. Däremot kan du behöva en ansiktskräm som balanserar och reducerar oljan i huden för att minska risken för att oljan ska fastna i hårsäckarna och skapa inflammation som i sin tur blir acne. Om du har acne kan du inte använda vilken ansiktskräm som helst, du måste vara försiktig med ingredienserna så att de inte täpper igen dina porer eller torkar ut och skapar mer problem istället för att hjälpa.


Jag har torr hud - vilka ansiktskrämer ska jag använda?

Torr hud behöver mycket återfuktning för att återhämta sig och bli mjuk och smidig igen. Ibland kan du till och med behöva även en olja eller ett serum som du antingen blandar i din ansiktskräm eller använder innan krämen både morgon och kväll. På vintern är din hudvårdsrutin extra viktig om du är väldigt torr eftersom den torra luften gör problemet värre.

Ekologisk ansiktskräm bäst i test


7 493 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page