• ILoveNatural

Bästa serum [2022] - ekologiskt serum bäst i test

Uppdaterat: 22 feb. 

(Inlägget innehåller annonslänkar)


Vill du ge lite extra näring, fukt och boost till din hy ska du använda ett bra ekologiskt serum. Men dessa kan vara ganska dyra. Det finns dock budget serum som fungerar minst lika bra som ett dyrt sådant. Man måste bara leta lite. Vi har utsett bästa serum för olika hudtyper i ett bäst i test som kanske kan hjälpa dig!


Ett serum appliceras efter rengöring och innan ansiktskräm. Den tränger då djupt in i huden och ger den en intensiv men skonsam boost av allt som den behöver. Läs vidare!

 

Bästa ekologiska serum - Topp 3


BÄST I TEST


1. Evolve Hyaluronic Serum 200 - bästa serum för torr hy


Ekologisk: ja Egenskaper: djupt återfuktande, ökar kollagenproduktionen Hudtyp: torr, mogen


Hy som är väldigt torr och samtidigt mogen (över 40 år) kommer att fullständigt älska det här budget serumet från Evolve som är bästa ekologiska budget serum i det här testet!


Formulan består till stor del av ren lågmolekylär hyaluronsyra som tränger ännu djupare in huden än vad den klassiska varianten av hyaluronsyra gör. Detta bidrar automatiskt till att kollagenproduktionen i huden ökar och ger den mer spänts och fyllighet. Dessutom jämnar formulan ut hudtonen.


Andra ingredienser du hittar i det här serumet för torr, mogen hy är bland annat granatäppleextrakt som bidrar till att skydda mot fria radikaler och för tidigt åldrande hud. Konsumenterna ger det här budget serumet 4/5 i betyg och de flesta tycker verkligen att det fungerar och ger djup återfuktning samt fylligare hud med jämnare hudton.


Vi kan varmt rekommendera den om du behöver en riktig fukt boost till ansiktet och en produkt som dessutom skyddar hyn från att åldras i förtid. Lätt konsistens och går snabbt in i huden. Den är toppen och har ett rimligt pris för alla plånböcker!


Fördelar:

 • Återfuktar på djupet

 • Jämnar ut hudtonen

 • Skyddar mot fria radikaler

 • Ger fylligare hud

 • Prisvärd

Nackdelar:

 • Inga nackdelar


LÄS MER OCH SE PRIS PÅ Evolve Hyaluronic Serum 200 hos:

 

2. Avril Lifting Serum - bästa serum mot rynkor


Ekologisk: ja Egenskaper: återfuktande, förebygger linjer Hudtyp: alla, torr


Detta fina budget serum från Avril passar dig som vill bli av med fina linjer och få återfuktning. Ingredienserna består av ekologisk aloe vera, bovetevax, algextrakt och kaffeextrakt.


Vissa serum kan lämna som en fet hinna på huden men det gör inte den här produkten. Den absorberas snabbt och gör huden len, återfuktad och fräsch.


Konsumenterna ger serumet 4/5 i snittbetyg och många är supernöjda och kommenterar bland annat att doften är god. En del kombinerar också detta serum med Avrils ansiktskräm för känslig hy - för ett perfekt resultat!


Fördelar:

 • Återfuktar på djupet

 • Reducerar fina linjer

 • God doft

 • Prisvärd

Nackdelar:

 • Vissa uppskattar inte doften och tycker den är lite tantig


LÄS MER OCH SE PRIS PÅ Avril Lifting Serum hos:

 

3. Whamisa Mini Sebum Treatment - bästa serum för acne

Ekologisk: ja Egenskaper: återfuktande, förebygger linjer Hudtyp: oljig/acneWhamisa är otroligt bra på att skapa bra ekologiska hudvårdsprodukter som inte behöver kosta skjortan. Deras Mini Sebum Treatment består av 96% ekologiska ingredienser och tar hand om överflödig talgproduktion i ansiktet. Den lugnar också ner huden, återfuktar och minskar inflammationer.


Det som också är speciellt med den här formulan är att den är fermenterad, vilket är en speciell jäsningsprocess där det bildas nyttiga ämnen som mjölksyra, antioxidanter, peptider och aminosyror som balanserar PH-värdet i huden, slätar ut och stärker.


Ingredienserna består bland annat av lugnande kamelia och maskros som gör underverk för oljig, känslig hy med tendens till acne. Du kan använda den punktvis eller i hela ansiktet.


Konsumenterna älskar det här budget serumet och skriver att det verkligen gör skillnad. Betyget blir 4/5 i snitt och passar väldigt bra för att få kontroll över en oredig hy med mycket olja - utan att torka ut.


Resultatet blir en ren, len, mjuk hy med mindre synliga porer och jämnare hudton. Har du en väldigt låg budget är det här en riktig vinnare. Serumet är så bra att det skulle kunnat kosta betydligt mer än vad det gör! Otroligt prisvärt (men liten flaska).


Fördelar:

 • Återfuktar

 • Kontrollerar talgproduktion och olja

 • Jämnar ut hudtonen

 • Prisvärt

Nackdelar:

 • Liten flaska

LÄS MER OCH SE PRIS PÅ Whamisa Mini Sebum Treatment hos:

 

Andra testade ekologiska budget serum


Dr. Organic Vitamin E Scar & Stretch Mark Serum


Ekologisk: ja Egenskaper: återfuktande, jämnar ut ärr och bristningar, ger fastare hud, ger mer lyster Hudtyp: alla, ärr, bristningarDet här serumet från Dr. Organic är effektivt mot ärr och bristningar både i ansiktet och på kroppen.


Det innehåller bland annat ekologiskt E-vitamin som motverkar oxidation. Samtidigt som formulan jämnar ut ärr och bristningar så ger den också massvis med fukt.


Samtidigt får du också fastare hud och mer lyster. Den här produkten får ganska bra betyg av de som testat den (3/5) och den verkar fungera helt okej!


Priset är riktigt bra och vi gillar speciellt att den fungerar både i ansiktet och på kroppen. Om du lider av dina ärr eller bristningar kan den absolut vara värt att testa.


Fördelar:

 • Återfuktar på djupet

 • Jämnar ut ärr och bristningar

 • Ger fastare hud och mer lyster

 • Kan användas både i ansikte och på kroppen

Nackdelar:

 • Inga nackdelar


LÄS MER OCH SE PRIS PÅ Dr. Organic Vitamin E Scar & Stretch Mark Serum hos:

 

Holika Holika 3 Seconds Starter (Collagen)


Ekologisk: ja Egenskaper: återfuktande, ger fastare hud, reducerar linjer Hudtyp: mogenEffektiva hudvårdsprodukter behöver inte vara svindyra - det är detta budget serum från Holika Holika ett bra exempel på. Om du har mogen hy som behöver extra fukt och spänst ska du absolut testa detta kraftigt återfuktande och föryngrande serum.


Föryngrande på så vis att huden ökar kollagenproduktionen och gör ansiktet fylligare och med mer lyster. Den tar också hand om fina linjer som kan börja dyka upp när man kommer uppåt 40-strecket.


Ingredienserna består bland annat av hyaluronsyra och marint kollagen. Du får väldigt mycket för pengarna med den här produkten och den får 4/5 i snittbetyg av konsumenterna. Kommentarer som ges är bland annat att serumet tas upp lätt av huden, att lukten är bra och diskret, samt att det är ett prisvärt serum som ger mycket fukt.


Fördelar:

 • Återfuktar på djupet

 • Jämnar ut fina linjer och rynkor

 • Ger fylligare hud

 • Behaglig doft

 • Prisvärt!

Nackdelar:

 • Inga nackdelar


LÄS MER OCH SE PRIS PÅ Holika Holika 3 Seconds Starter (Collagen) hos:

 

Hemp Oil Intensive Eye Serum


Ekologisk: ja Egenskaper: återfuktande, ger slätare hud kring ögonen Hudtyp: mogenHampafröolja har enormt många bra egenskaper både för kroppen, huden och i många andra sammanhang. Detta ögonserum från Dr. organic ger djup återfuktning till den känsliga hunden under och kring ögonen.


Förutom hampafröolja innehåller serumet grönt te, ginkgobladsextrakt och jujubärfröextrakt. Alla dessa ingredienser bidrar till att huden kring ögonen håller sig slät och återfuktad.


Recensionerna för detta budget serum är blandade och den får både högt och lågt betyg av de som testat den. Den negativa recensionen handlade om att personen i fråga tror sig fått en allergisk reaktion.


Men i övrigt får den bra betyg och någon kommenterade bland annat att den trollat bort hens påsar under ögonen och någon annan tycker att den håller vad den lovar. Priset är väldigt rimligt. Är du sugen på att testa på hudvård med hampafröolja så är detta ett bra tillfälle!


Fördelar:

 • Återfuktar på djupet

 • Jämnar ut fina linjer och rynkor

 • Kan hjälpa mot påsar under ögonen

Nackdelar:

 • Blandade recensioner (högt och lågt), någon tror sig ha fått en allergisk reaktion


LÄS MER OCH SE PRIS PÅ Hemp Oil Intensive Eye Serum hos:


Gå till alla våra test

Gå till sidan för rabatter på ekologisk och vegansk hudvård

Gillar du tävlingar, tips, rabatter, tester och hudvårdssnack? -

Gå med i vår facebookgrupp Ekologisk hudvård bäst i test och Fix & Trix

 

Frågor och svar om serum


Vad är ett ansiktsserum?

Ett ansiktsserum är en hudvårdsprodukt som oftast har en genomskinlig gelaktig konsistens och som du masserar in i ansiktet efter rengöring men innan du applicerar din ansiktskräm. Dess speciella djupverkande egenskaper tränger djupt ner i huden och ger den allt det som den behöver för tillfället. Oftast handlar det om fukt eftersom det är det allra viktigaste för en frisk och balanserad hy.


Hur använder man ett serum?

Du applicerar ditt serum efter att du rengjort ansiktet ordentligt och torkat med en mjuk handduk. Ta en klick av serumet och massera in i hela ansiktet, på halsen och dekoltage. Du ska inte skölja av produkten från ansiktet. Låt det vara och applicera sedan din vanliga ansiktskräm. Det gör att serumet tränger ännu djupare in i huden när krämen absorberas.


Är serum samma sak som en ansiktskräm?

Nästan, de är inte så långt ifrån varandra eftersom de båda ger fukt. Men de har olika konsistens och ett serum är mer kraftfullt samt djupverkande.


Vilket serum passar mig?

Utgå från din hudtyp när du ska välja ansiktsserum. Många serum är till för mogen hy som behöver stramas upp och få mer lyster, men det finns andra varianter också. Har du väldigt känslig hy ska du vara försiktig med vilka ingredienser som finns i produkten. I ekologiska produkter är det mycket innehåll från växtriket och om du är allergisk mot något speciellt så kan du reagera negativt i huden även om produkten är ekologisk. De flesta ekologiska ansiktsserum är dock ganska snälla.


Måste jag köpa ett dyrt serum?

Nej, det måste du verkligen inte. Det finns en del riktigt bra budget serum på marknaden som ger ett jättebra resultat utan att du behöver tömma plånboken. I detta ekologiskt budget serum bäst i test har du kunnat läsa om några av dem som fått bäst recensioner av konsumenterna och som är enkla att få tag på.


Är budget serum dåliga?

Nej, det behöver de inte vara. Men precis som med dyra produkter så kan de ha dålig eller bra kvalité. Prislappen är inte alltid en pekpinne på vad som är bäst. Sedan handlar det om att hitta rätt serum för just dig och din hy också.


Vilket ansiktsserum är bäst?

Vi vill rekommendera vinnaren i det här testet av budget serum; Evolve Hyaluronic Serum 200 som ger ordentligt med fukt i ett nafs samtidigt som den skyddar huden, gör den fylligare och jämnar ut hudtonen - allt för en billig peng! Vi vill även rekommendera ett annat prisvärt alternativ som är Whamisa Mini Sebum Treatment. Den kontrollerar talgproduktionen, rengör och håller din hud fri från acne och pormaskar, plus att den kostar nästan ingenting!

 


749 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla