top of page
 • Skribentens bildILoveNatural

Ekologiskt solskydd Bäst i Test för barn & vuxna [2024]

Uppdaterat: 1 feb.


Ekologiskt solskydd bäst i test

(Inlägget innehåller annonslänkar)


De svenska sommrarna blir allt hetare och soligare vilket också gör att vi vill spendera mer tid med att lapa D-vitamin. Vi har gått igenom en del av de mest populära produkterna på marknaden och gjort ett ekologiskt solskydd bäst i test som förhoppningsvis kan guida dig på vägen mot att hitta en vettig produkt som gör gott för huden och ger ett bra skydd - utan syntetiska ämnen. Vi har bara tittat på ekologiska solskydd och vi har även tittat på bästa giftfria solkräm till barn.


Läs vidare för att lära dig mer om hur giftfri solskyddsfaktor fungerar och ta del av vår recension av naturliga och ekologiska solskydd - läs vidare!


 

Vad är ekologiskt solskydd och fungerar det verkligen?


Vanliga solskydd som inte är ekologiska innehåller syntetiska ämnen som både täpper igen porerna och till viss del kan störa hormoner i kroppen enligt vissa studier. Ekologisk solskyddsfaktor består av andra naturliga komponenter som endast lägger sig på ytan av huden och skyddar den mot skadliga UV-strålar.


Naturligt solskydd som även kallas för fysikaliska solskydd, har en grund som består av antingen titanoxid eller zinkoxid vilka är helt naturliga mineraler som reflekterar bort solens strålar från huden. Dessutom innehåller de ofta andra vårdande, naturliga ingredienser.


Vanligt solskydd består av syntetiska ämnen och kallas därmed för kemiska solskydd. Var rädd om din hälsa och välj ett naturligt solskydd istället - de fungerar minst lika bra om inte bättre än vanliga solkrämer. Välj även ett naturligt solskydd för dina barn för att bidra med en så kemikaliefri uppväxt som möjligt. Vissa solskydd kan du använda både i håret och på kroppen - eftersom även håret behöver skydd mot de starka strålarna.


 

Ekologiskt solskydd - BÄST I TEST


TOPP 3


1. Suntribe Zinc Sunscreen Face & Sport SPF 30 Original White - bästa ekologiska solskydd för dig som är aktiv


Hudtyp: känslig, alla, vattensport


Ekologiskt solskydd bäst i test

Ekologiskt solskydd bäst i test

Om man inte bryr sig så mycket om hur man ser ut är denna väldigt basic 100% naturliga solkräm från Suntribe ett utmärkt alternativ. Är du dessutom en väldigt sportig och aktiv person som kanske surfar mycket eller åker skidor, cykel eller vandrar exempelvis, kommer den här krämen att bli din räddning.


Du har säkert sett någon fjällvandrare eller surfare på TV eller liknande som är helt vit på näsan - den personen har då en liknande zinkpasta i ansiktet som den här från Suntribe.


Detta är en ganska tjock kräm som lämnar en vit hinna på huden och som är otroligt vattenresistent samt svettresistent - just därför passar den extra bra för er surfare eller simmare. Basen består av zinkoxid som reflekterar bort 97% av solens UV-strålar från huden. Mycket effektivare naturligt solskydd än så här får du leta efter med ljus och lykta.


Den får 4/5 i snittbetyg av användarna och krämen används av sportare runt om hela världen. Inte nog med detta, den är också perfekt för dig som är riktigt känslig i huden - formulan är nämligen hypoallergenisk!


 • SPF 30

 • Hypoallergenisk

 • Vattenresistent

 • Svettresistent

 • Zinkoxid


SE VIDEO: How to use Suntribe Face & Sport Sunscreen


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

Ekologiskt solskydd bäst i test
 

2. Eco Cosmetics Ekologisk Sunmilk Sensitive högt skydd SPF 50 - bästa ekologiska solskydd för känslig hud


Hudtyp: känslig


Ekologiskt solskydd bäst i test

Känslig hud behöver lite extra omvårdnad och eftersyn. Då passar denna naturliga och ekologiska solskyddsfaktor från Eco Cosmetics väldigt bra, eftersom den samtidigt ger ett väldigt högt skydd i form av SPF 50 och är samtidigt doftfri.


Formulan består av både naturlig titanoxid och zinkoxid som reflekterar bort UV-strålar och UVB-strålar mycket effektivt. Krämen är vattenresistent och absorberas därmed inte så snabbt av huden, men den ger ett direkt skydd.


Förutom att formulan är naturlig och helt saknar alla spår av alkohol, paraffin eller parabener så är den också vårdande för huden och tar hand om den. Ingredienserna består nämligen även av hallonfröolja, granatäpplefröolja, karanjaolja och vegetabiliskt E-vitamin.


Eftersom solskyddet är vattenfast fungerar det kanon på stranden exempelvis. Konsumenterna ger den 3,5/5 i betyg och det som vissa inte gillar är att den lägger sig som en vit hinna på huden - likt en tunnare zinkpasta. Men själva solskyddet i sig är det absolut inget fel på. Fungerar väldigt bra!


 • SPF 50

 • Hypoallergenisk

 • Vattenresistent

 • Doftfri

 • Vårdar huden

 • Ger bra skydd


SE VIDEO: Solskydd Eco cosmetics genomgång från Skogsro Spa


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

Ekologiskt solskydd bäst i test
 


3. Mossa Mineral Sunscreen Lotion SPF 20


Hudtyp: alla


Ekologiskt solskydd barn

Denna väldoftande ekologiska solskyddsfaktor med SPF 20 från Mossa ger ett ganska svagt skydd för den som vill ha det. Innehållet är mineralbaserat och delvis ekologiskt men innehåller inga kemiska filter.


Formulan består även av ekologiskt havtornextrakt, betakaroten, omegafettsyror (3, 6 & 7), vitaminer och antioxidanter som på ett naturligt sätt skyddar och vårdar huden på samma gång.


Konsistensen är aningen tjock men vi tycker att den absorberas ganska snabbt av huden. Doften är väldigt trevlig och uppskattas även av många andra som testat den här produkten.


Den får faktiskt 5/5 i snittbetyg av konsumenterna, men eftersom den bara har SPF 20 blev det ingen vinnare i vårt test av naturligt solskydd för barn och vuxna - även om det är en mycket bra produkt!


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

Ekologiskt solskydd bäst i test
Ekologiskt solskydd bäst i test
 


Andra testade ekologiska och naturliga solskydd


Alla solskydd i det här testet kunde inte hamna högst på prispallen, men här kan du nu hitta fler ekologisk solskydd vi vestat. Om ingen av våra topp 3 produkter känns som att de passar dig kanske någon av dessa kan göra det! Alla har vi olika behov och önskemål när det kommer till hudvård.



Dr Sannas Solskydd SPF 20


Hudtyp: känslig, alla


Naturligt solskydd ansikte bäst i test

Dr Sannas Solskydd med SPF 20 passar dig med normal till känslig hud. Skyddet är fysikaliskt och består av 100% rena mineraler samt en blandning av ekologisk jojobaolja, kokosolja, solrosolja och probiotika. Man hör ju att huden kommer att älska detta!


Formulan är vattenresistent och dermatologiskt testad och fri från allergener, mineraloljor, nanopartiklar, parabener, SLS och syntetiska ämnen.


Krämen absorberas ganska snabbt av huden och lämnar ingen vit hinna i ansiktet - vilket många uppskattar. Vi är inte helt förtjusta i doften men det är så individuellt hur man upplever dofter.


Detta ekologiska solskydd har också en vegansk formula för dig som tycker det är extra viktigt! Konsumenterna ger den 3/5 i snittbetyg.


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

Ekologiskt solskydd bäst i test
 

Biosolis Sun Spray SPF50+


Hudtyp: alla


Ekologiskt solskydd bäst i test

Biosolis Sun Spray är ett smidigt ekologiskt solskydd som är 100% naturligt och 21% ekologiskt. Den passar alla hudtyper och lämnar inte en vit hinna på huden som många andra solskydd kan göra.


Sprayen har en solskyddsfaktor på SPF 50 och är även vattenavvisande. Formulan är helt fysikalisk och består bland annat av sesamfröolja och kokosolja.


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

Ekologiskt solskydd bäst i test
 

Biosolis Sun Milk SPF 50+


Hudtyp: alla, ekologiskt solskydd barn


Ekologiskt solskydd barn

Biosolis ekologiska solskydd är en riktigt bra produkt som används av många barnfamiljer. Basen består av naturliga mineraler och har ett högt skydd med SPF 50.


Formulan är vattenavvisande och lämnar en tunn vit hinna på huden - vilket betyder att den ger ett gott skydd för de små!


Perfekt för väldigt ljus hy och för de som är känsliga. Fungerar både i ansiktet och på kroppen. Konsumenterna ger den 4/5 i snittbetyg och de flesta är väldigt nöjda.


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

Ekologiskt solskydd bäst i test



Gå till alla våra test

Gillar du tävlingar, tips, rabatter, tester och hudvårdssnack? -


Ekologiskt solskydd bäst i test

Ekologiskt solskydd bäst i test

5 921 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Kommentare


bottom of page