• ILoveNatural

Bästa schampo mot håravfall - bäst i test av ekologiska alternativ

Uppdaterat: 3 feb.(Inlägget innehåller annonslänkar)


Håravfall är något som ingen vill drabbas av. Men faktum är att väldigt många både män och kvinnor tappar hår av en eller annan anledning. Det kan bero på stress, näringsbrist, för starka behandlingar, hormoner, sjukdom, genetik eller okända anledningar. Håravfall går också att stoppa i många fall och du kan hjälpa håret på traven genom att alltid tvätta håret med ett ekologiskt schampo mot håravfall. Vi har utsett bästa schampo mot håravfall i ett test där vi bara tittat på ekologiska produkter. Kolla hur det gick genom att läsa vidare!


 

Bästa ekologiska schampo mot håravfall - Topp 3


I detta bäst i test av schampo mot håravfall har vi tittat på vad konsumenterna tycker om produkterna och om de upplever att de tappar mindre hår. Det är också viktigt att formulan tvättar håret rent ordentligt, samt att doften är trevlig. Andra viktiga egenskaper är att schampot är återfuktande och mjukgörande.


BÄST I TEST


1. Hair Lust Hair Growth & Repair Shampoo - bästa schampo för tjockare hår och stimulerad hårväxt

För: både kvinnor och män Vegansk: ja Effekt: motverkar håravfall, ger starkare hår, återaktiverar hårväxt hos män Doft: mango (kvinna), rosmarin (man)


"Hair Lust" är verkligen rätt namn för det här skandinaviska, ekologiska hårvårdsmärket. De utvecklar bland annat schampon mot håravfall hos både män och kvinnor, men även skägg serum för ökad skäggväxt och andra verksamma men naturliga produkter.


Deras Hair Growth & Repair Shampoo för män och kvinnor (rosa/kvinna, turkos/man) har fått väldigt bra recensioner från många konsumenter som testat produkten. Vi utser den till bästa ekologiska schampo mot håravfall eftersom det bevisat ger gott resultat! Samtidigt får håret bra återfuktning, näring och mindre kluvna hårtoppar.


De verkande ingredienserna i schampot för kvinnor är skonsamma, ekologiska och består av bland annat aloe vera, mangoextrakt, olivbladsextrakt, glukos och Protectogen ™. Den sistnämnda skyddar håret mot yttremiljöpåverkan som sol, föroreningar eller styling. Vilka är några av anledningarna till att man kan tappa hår.


I den manlinga varianten hittar du bland annat ingrediensen Anagain™, vilken återaktiverar hårväxt. Vi rekommenderar den starkt till alla som har problem med håravfall eller som vill ha tjockare, friskare hårsvall. Konsumenterna ger schampot 4/5 i snittbetyg.


Fördelar:

 • Motverkar håravfall hos kvinnor

 • Återaktiverar hårväxten hos män

 • Stärker håret

 • Skyddar

 • Ger bevisat resultat

 • Skandinaviskt märke

 • Ekologisk

 • Vegansk

LÄS MER OCH SE PRIS HOS:


Länk till schampo mot håravfall hos kvinnor:


Länk till schampo för ökad hårväxt hos män: 

2. Klockargårdens Ayurvediskt Schampo Naturell - bästa schampo för klåda, mjäll och håravfall

För: både kvinnor och män Vegansk: ja Effekt: motverkar håravfall, motverkar mjäll, stärker hårrötterna Doft: underbar, naturlig


Om du vill testa ett annorlunda schampo mot håravfall som också ger väldigt bra resultat enligt konsumenterna, så ska du kolla in Klockargårdens Ayurvediskt Schampo Naturell. Den består av indiska örter som gör underverk för skadat och tunnt hår, samt mjäll och kliande hårbotten.


Schampot består av ett pulver som du löser upp med varmt vatten direkt i duschen eller badet. Du kan även använda den som duschkräm.


Vi utser det till bästa schampo för både klåda, mjäll och håravfall eftersom det passar alla hårtyper, men är specifikt bra för dig som vill motverka håravfall och få starkare hårrötter och friskare hårbotten. Konsumenterna ger schampot 4/5 i snittbetyg och många är både nöjda och förvånade över det positiva resultatet.


Fördelar:

 • Motverkar håravfall hos kvinnor och män

 • Motverkar mjäll

 • Lugnar kliande hårbotten

 • Kan även användas som duschkräm

 • Härlig doft

LÄS MER OCH SE PRIS HOS:


 

3. Khadi Ayurvedic Elixir Shampoo Amla Volume - bästa schampo mot håravfall och för tjockare hår

För: både kvinnor och män Vegansk: ja Effekt: motverkar håravfall, ger tjockare glansigare hår Doft: trevlig, naturlig, örter


Som nummer tre på listan över bästa ekologiska schampo mot håravfall har vi valt att lägga Khadi Ayurvedic Elixir Shampoo som är en riktigt favorit hos många.


Med detta schampo får du nämligen tjockare, glansigare hår med mer struktur och liv. Formulan passar extra bra för dig med tunnt och fint hår som vill ha mer volym.


Även här ser vi att de indiska örterna bland ingredienserna, men denna gång inte i pulverform. Även exempelvis aloe vera ingår i formulan. Det här är mer som ett vanligt schampo du kan använda smidigt varje dag. Effekten är inte bara att du tappar mindre hår, det blir tjockare och friskare på kuppen också!


Konsumenterna ger schampot 4/5 i snittbetyg och vi instämmer med att den fungerar mycket bra på tunnt hår som behöver mer struktur och volym.


Fördelar:

 • Motverkar håravfall hos kvinnor och män

 • Ger tjockare hår

 • Ger glansigare hår

 • Ger friskare hår

 • Ger mer struktur

 • Kan användas varje dag

LÄS MER OCH SE PRIS HOS:


 

Andra testade produkter mot håravfall hos man och kvinna


När vi gick igenom produkterna inför detta schampo mot håravfall bäst i test, så stötte vi även på en del andra hårprodukter som också ger bra resultat mot håravfall eller som ger tjockare hår. Dessa kändes helt enkelt för bra för att missas och därför kommer vi här att recensera dem också. Kanske du hittar något som passar ditt hår perfekt samt uppnår det resultat du är ute efter. Ibland behöver man också kombinera olika produkter för att få fart på hårväxten ordentligt.


AVEDA Invati Advanced Scalp Revitalizer leave in treatment

För: både kvinnor och män Vegansk: ja Effekt: motverkar håravfall, ger starkare hår


Detta är en leave in treatment från Aveda som du ska använda dagligen under minst 12 veckor. Om du gör det kommer du märka att håret blivit tjockare och mer livfullt efter den tiden.


Anledningen till detta är att formulan består av naturliga källor till keratin som bygger upp ditt hår bit för bit.


Du använder den 1 gång dagligen genom att dela upp håret i sektioner och spraya i hårbotten för att sedan massera ut formulan hela skalpen.


LÄS MER OCH SE PRIS HOS: 

Flow Cosmetics Ekologisk Hårsköljning Enbär

För: både kvinnor och män Vegansk: ja Effekt: motverkar håravfall, stabiliserar PH-värdet i hårbotten, förebygger håravfall och stimulerar hårväxt, förbättrar hårfärgens beständighet


Det går lite av en trend just nu att tvätta håret med schampo-bars istället för vanliga flytande schampon. För vissa hårtyper är detta perfekt, medan andra inte riktigt får till det.


Men om du använder en schampobar som exempelvis aleppotvål eller liknande så kan du med fördel avsluta hårtvätten med ett surskölj, som exempelvis denna från Flow Cosmetics.


Det gör nämligen att hårbotten får ett jämnare PH-värde och mår bättre. Vilket även motverkar håravfall, stimulerar ökad hårväxt och gör håret glansigare. Lite som ett balsam kan man säga. Du byter ut balsamet mot surskölj. Ett plus är också att om du har färgat hår kommer färgen att hålla sig fin längre tack vare denna produkt.


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:Gå till alla våra test

Gå till sidan för rabatter på ekologisk och vegansk hudvård


Gillar du tävlingar, tips, rabatter, tester och hudvårdssnack? -

Gå med i vår facebookgrupp Ekologisk hudvård bäst i test och Fix & Trix


 


395 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla