• ILoveNatural

Bästa sminkborsten [2022] - bäst i test ekologiska och veganska sminkborstar

Uppdaterat: 22 feb.


Bästa sminkborsten [2022] - bäst i test ekologiska och veganska sminkborstar
 

(Inlägget innehåller annonslänkar)


En bra sminkborste ska vara tät, mjuk, fluffig och tillverkad av hållbara och biologiskt nerbrytbara material. Vi har tittat på ett antal olika ekologiska och veganska produkter från pålitliga varumärken och utsett bästa sminkborste bland dessa. Här hittar du både puderborstar, foundationborstar, concealerbostar och rougeborstar. Men många av dessa är multifunktionella och kan användas på flera sätt. Läs vidare för att se hur det gick i vårt sminkborste bäst i test!


Vad är en bra sminkborste egentligen?


Många av oss har ungefär samma åsikt när det kommer till vad som är en bra sminkborste och då handlar det om att den ska ge ett jämnt resultat, inte fälla hår, inte irritera huden samt behålla formen år efter år, tvätt efter tvätt - om möjligt.


De lite dyrare borstarna kan vara en väl värd investering eftersom de ofta håller mycket längre och har en lyxig känsla med silkeslena hår i borsthuvudet. Men då och då stöter man på ett budgetalternativ som är minst lika bra som den dyrare borsten - som till exempel vinnaren i det här testet!


Ekologiska och veganska sminkborstar


De flesta sminkborstar som tillverkas idag är gjorda med taklonfiber eller liknande vilket är en syntetisk fiber som liknar riktigt hår - vilket också gör dem veganska. Men alla sminkborstar är tyvärr inte ekologiska.


Det har då att göra med att handtaget kanske är tillverkat i plast eller andra material som till exempel inte är återvinningsbara. I det här testet finns det borstar som är bara veganska och sminkborstar som är både ekologiska och veganska.


Fördelar med ekologiska och veganska sminkborstar


Fördelarna med att välja en ekologisk och vegansk sminborste är många. För det första så är det inget stackars djur som varit inblandat i tillverkningen på något sätt. För det andra så är syntetfiberborstar mycket lättare att tvätta och hålla rena och de tappar inte formen lika lätt som en sminkborste med äkta hår.


För det tredje så är materialet i en ekologisk sminkborste återvinningsbart och utan gifter vilket är snällt mot naturen och dig själv! Är du allergisk mot pälsdjur eller hästar kan du dessutom få allergiska reaktioner av borstar med äkta hår.

 
Bästa sminkborsten
 


Bästa sminkborsten - Topp 3


BÄST I TEST1. So Eco Blush Brush - bästa sminkborsten för flytande produkter och puder


Sminkborste till foundation: ja Typ: rougeborste, puderborste Kan användas till: rouge, highlighter, flytande produkter och puder Ekologisk: ja Vegansk: jasminkborste foundation

Det flödar inte direkt av ekologiska sminkborstar som finns lättillgängliga att beställa hem. Men So Eco är ett riktigt bra varumärke vars borstar är helt veganska och ekologiska på så sätt att håren är tillverkade av mjuka taklon syntetfiber och handtagen av bambu samt återvinningsbar mässing.


När du får hem borsten kan man kanske tro att förpackningen inte är miljövänligen men fönstret är faktiskt tillverkat av majsstärkelse och är helt nedbrytbart.


Förutom att du är miljövänlig och skyddar djuren genom att investera i den här borsten så får du också en produkt som levererar över förväntan till det här låga priset. En del som testat borsten har fått lägga sin dyrare borstar på hyllan bara för de gillar den så mycket.


Men varför är den så bra då? Jo, den är mjuk och len, plockar upp produkten lätt och ger en perfekt jämn applicering av ditt rouge eller puder som lämnar en slät och perfekt finish. Du kan också använda den till flytande produkter som foundation om behovet finns. Handtaget är ergonomiskt och utformat så att borsten är skön att hålla i och den fäller inte hår varken innan eller efter tvätt.


Den får 4/5 i betyg i snitt av konsumenterna och är ett riktigt bra alternativ om du inte vill spendera hela förmögenheten på en ynka borste. Otroligt prisvärd!


LÄS MER OCH SE PRIS HOS: 

2. So Eco Face Brush Kit - bästa sminkborste set


Sminkborste till foundation: ja Typ: puderborste, foundationborste, concealerborste X2 Kan användas till: puder, rouge, solpuder, flytande produkter Ekologisk: ja Vegansk: ja


sminkborste kit

Om du är sugen på att testa borsten här ovan som är vinnare i testet, men vill ha fler än bara en borste, så finns det här kitet från samma märke - So Eco - med 4 bra borstar som har precis samma bra kvalité som rougeborsten.


I kitet ingår en fluffig, tät och mjuk puderborste, en riktigt bra foundationborste samt en liten concealerpensel och en större concealerborste. Fodralet som borstarna kommer i är tillverkat av oblekt bomull. Håren är självklart syntetiska och handtagen gjorda av bambu samt återvinningsbar mässing.


Alla borstarna är lätta att tvätta och behåller sin form även efter flera tvättar. Det här är borstar som håller. Alla 4 borstar ger också ett jämnt resultat oavsett vilken produkt du använder - flytande eller puder. Lätta att använda och gör dig aldrig besviken. Precis som rougeborsten är hela kitet riktigt prisvärt!


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:


 

3. BAREMINERALS Seamless Buffing Brush With Antibacterial Charcoal - bästa sminkborsten för acne


Sminkborste till foundation: ja Typ: foundationborste Kan användas till: mineralfoundation och flytande foundation Ekologisk: nej Vegansk: jabästa sminkborsten för acne

Om man lider av acne och problem med orenhy så kan det vara en god idé att testa en sminkborste som har syntetiska fibrer berikade med aktivt kol - som den här fina kabukiborsten från BareMinerals.


Kolet är smutsavvisande och gör att din borste håller sig ren och fräsch längre, vilket även kan förbättra din hy!


Till skillnad mot många andra borstar med aktivt kol så håller effekten här i sig mycket längre även om du tvättar den ofta.


Dessutom är fibrerna också berikade med silverjoner vilket också har en smutsavvisande effekt. Det är ju faktiskt perfekt när man sminkar sig mycket och vill hålla verktygen fräscha längre. Också bra om du är på resa och inte har tid att tvätta redskapen hela tiden.


Du kan använda borsten till både flytande och mineralfoundation, men den lämpar sig extra bra till mineralfoundation. De som testat den här foundationborsten ger den i snitt 3/5 i betyg och de flesta tycker att den gör sitt jobb helt okej. Vissa tycker att den är underbar och ger ett felfritt resultat samtidigt som hyn känns renare och mindre oljig, medan någon tyckte att det samlas små klumpar i borsten av puderprodukter.


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:


 

Andra testade ekologiska och veganska sminkborstar


MARC INBANE Kabuki Brush - perfekt för brun utan sol applicering


Sminkborste till foundation: ja Typ: foundationborste Kan användas till: brun utan sol och flytande foundation Ekologisk: nej Vegansk: jaÄlskar du brun utan sol produkter och behöver en bra borste för att applicera dina produkter i ansiktet? Då har vi svaret till dig genom Marc Inbane Kabuki Brush som är speciellt utvecklad för detta syfte.


Denna kabukiborste har mjuka syntetiska hår som alltid ger ett jämnt resultat när du applicerar din brun utan sol. Självklart kan du även använda den till andra flytande sminkprodukter såsom foundation men även till puderfoundation/mineralfoundation.


Håren har även genomgått en form av hypoallergen och antibakteriell behandling som bidrar till att din hy och borsten håller sig fräsch länge. De som testat borsten är supernöjda och rekommenderar den varmt till brun utan sol applicering. Den får 4/5 i betyg. Det här är en sminkborste av hög kvalité som inte fäller hår och som håller länge.


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:


 

REAL TECHNIQUES Setting Brush


Sminkborste till foundation: nej Typ: setting- puder- och concealerborste Kan användas till: setting powder, highlighter, concealer Ekologisk: nej Vegansk: jaDet går inte att göra ett bäst i test av veganska sminkborstar utan att ha med något från Real Techniques fina utbud av prisvärda borstar för alla ändamål.


Just den här heter Setting Brush vilket kan vara lite förvirrande vad som egentligen menas. Men detta är alltså en borste som du kan använda till att applicera exempelvis highlighter eller setting powder med mot slutet av din sminkning.


Men det är också många som använder den till att applicera concealer eftersom den är följsam och kommer åt så bra i svåra vinklar och vrår. Bland annat en makeup artist som recenserat den här borsten skriver att hon alltid använder den till concealer och setting powder kring ögon och näsa för att komma åt.


Håren är såklart tillverkade av syntetfiber och är supermjuka mot huden samtidigt som resultatet blir perfekt och jämnt. Den får 4/5 i betyg i snitt och i stort sett alla Real Techniques borstar är jättelätta att hantera och perfekta för en nybörjare till exempel - denna borste är inget undantag. Vill du känna dig kamera/foto-redo är detta ett riktigt bra alternativ eftersom borsten ger ett resultat som ser bra ut även i starkt ljus.


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:
Gå till alla våra test

Gå till sidan för rabatter på ekologisk och vegansk hudvård

Gå till blogg om hur du kan behandla acne och känslig blandhy skonsamt

Gå till blogg om atopisk dermatit i ansiktet


Gillar du tävlingar, tips, rabatter, tester och hudvårdssnack? -

Gå med i vår facebookgrupp Ekologisk hudvård bäst i test och Fix & Trix


 

262 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla