• ILoveNatural

Ekologisk ansiktskräm [2022] - Bäst i test ekologisk ansiktskräm

Uppdaterat: 3 aug.


Bästa ekologiska ansiktskräm

(Inlägget innehåller annonslänkar)


En bra ekologisk ansiktskräm är något som alla kvinnor och tjejer bör ha! Speciellt om du har känslig, torr eller acnebenägen hy. Här har vi gjort ett ekologisk ansiktskräm bäst i test som förhoppningsvis kan ge dig lite hjälp på vägen mot att hitta den bästa ekologiska ansiktskrämen för just dig!


En bra ansiktskräm ska återfukta huden i ditt ansikte utan att kladda eller ge dig hudproblem såsom acne eller utslag. Den ska skydda huden mot dagens eller nattens alla utmaningar i form av föroreningar, smuts och gifter. Om du är över 40 år kan du även börja titta på en ansiktskräm för mogen hy med anti age effekt för att hjälpa huden behålla sitt friska yttre och minska uppkomsten av fina linjer och rynkor.


Att smörja in ansiktet med ansiktskräm är den viktigaste delen av din hudvårdsrutin, åtminstone en gång om dagen (förslagsvis på morgonen) men helst två gånger - en på morgon och kväll. Om du sminkar dig är det också extra viktigt att du förbereder huden noga med att återfukta. Annars kommer inte din bas att sitta lika bra under dagen och du kan bli fnasig och torr eller få fet hy under dagen.


Ta nu reda på vilken som blev bästa ekologiska ansiktskräm i vårt stora bäst i test genom att läsa vidare!


 

(Annons)


 


Bästa ekologiska ansiktskrämen - Topp 3


BÄST I TEST

1. M PICAUT SWEDISH SKINCARE Skin Perfect Moisturiser - bästa ansiktskräm för känslig hud


Prisklass: premium Formula: lätt kräm Hudtyp: känslig, torr, acne Mängd: 50 ml Vegansk: nej

Bästa ekologiska ansiktskräm

Om du har problem med acne, torrhet eller obalanserad hy kan M PICAUT SWEDISH SKINCARE Skin Perfect Moisturiser vara rätt för dig! Den går att använda både som dagkräm och nattkräm och de som använder den är helt lyriska över hur bra denna ansiktskräm för känslig hud och acne är.


Formulan består bland annat av havtornfrö-olja samt olivolja och aprikosolja som gör huden smidig, mjuk och verkligen återfuktad. Men som om detta inte vore nog så har den här krämen även en anti age effekt och reducerar fina linjer samt rynkor redan efter 2 månaders användning.


En kvinna i 40 års åldern som lidit av böldacne i ansiktet blev enligt sin recension av med den och fick porslinshy efter att ha använt just den här produkten. Den är verkligen värd att prova om du har jobbig och obalanserad hy i ansiktet


Fördelar:

 • Återfuktar

 • Anti-age

 • Bra för acne, torrhet, obalans


Nackdelar:

 • Inga nackdelar


SE VIDEO: Om M Picaut och hur du använder produkternaLÄS MER OCH SE PRIS HOS:

 

2. ZOYA GOES PRETTY Camomile & Calendula Face Balm - bästa ansiktskräm för torr hy


Prisklass: budget Formula: balsam Hudtyp: känslig, torr Mängd: 60 g Vegansk: nej

Bästa ekologiska ansiktskräm


Zoya Goes Pretty är ett trevligt och populärt ekologiskt hudvårdsmärke som skapar riktigt härliga produkter till ansikte och kropp. Det som är lite speciellt med deras hudvård är att alla ingredienser smälts ner vid en temperatur under 40 grader, vilket gör att alla nyttiga näringsämnen stannar kvar i produkten.


Just detta ansiktsbalsam passar torr och känslig hy utmärkt då ingredienserna består av bland annat kallpressat sheamsmör från Ghana och ringblomma. Dessa två komponenter ger djup återfuktning och balans till huden.


Den innehåller även lavendel- och kamomillolja som skapar lugn och harmoni med sina eteriska oljor. Konsumenterna är supernöjda med detta feta och balanserade ansiktsbalsam. Den får höga betyg och kommentarer som "bästa ansiktskrämen någonsin!" och att den är fet men inte kladdig. Doften av kamomill och lavendel uppskattas!


Fördelar:

 • Återfuktar på djupet

 • Skyddar huden mot väder och vind

 • Passar torr, känslig hy

 • Fri från vatten och syntetiska doftämnen

 • Prisvärd!


Nackdelar:

 • Inga nackdelar


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

 


3. AVRIL NEUTRAL CREAM - bästa ansiktskräm för extra känslig hy


Prisklass: budget Formula: kräm Hudtyp: alla/extra känslig Mängd: 200 ml Vegansk: jaEkologisk ansiktskräm bäst i test

När du har extra känslig hy kan det krävas en väldigt neutral och skonsam ansiktskräm som absolut inte kan reta upp huden. Den här ekologiska krämen från Avril har fått riktigt bra betyg av konsumenterna och vi gillar den skarpt!


Ingredienserna består bland annat av ekologisk sötmandelolja, sheasmör och aloe vera. Den innehåller ingen parfym och är hypoallergen.


Den här produkten kan du faktiskt använda till både kroppen och ansiktet, vilket är ett stort plus. Tuben är ganska stor med sina 200 ml. När du smörjer in dig med den här krämen får du en skonsam återfuktning utan konstigheter som kan reta upp!


Fördelar:

 • Skonsam återfuktning

 • Kan användas både till kropp och ansikte

 • Passar alla hudtyper men speciellt extremt känslig hud

 • Absorberas snabbt

 • Hypoallergen

 • Parfymfri


Nackdelar:

 • Kanske lite trist för dig som inte är extremt känslig


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

 

Bästa ekologiska ansiktskräm - bubblare


PETER THOMAS ROTH Oilless Oil - bästa olja/serum för blandhy


Prisklass: mellan Formula: olja som inte är en olja Hudtyp: torr hud Mängd: 30 ml Vegansk: nej


Ekologisk ansiktskräm

PETER THOMAS ROTH Oilless Oil är egentligen ett serum och kan användas som återfuktare som det är eller i kombination med din ansiktskräm. Den ger inte din hud ett oljigt intryck utan snarare bara mer glow och lyster.


Den kan passa mycket bra till dig med blandhy eftersom du inte blir oljig av den, men kan också fungera ganska bra med torr hy som en extra återfuktare i kombination med din dagkräm.


De kvinnor och tjejer som provat eller använder detta serum är väldgt nöjda och tycker att den ger en riktigt fukt- boost till huden.


Fördelar:

 • Återfuktar

 • Ger glow och lyster

 • Bra för blandhy

 • Inte oljig trots att det är en olja


Nackdelar:

 • Inga nackdelar


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

 

ESTELLE & THILD BioDefense - bästa ansiktskräm för torr och känslig hy samt mogen hy


Prisklass: mellan Formula: kräm Hudtyp: torr/mogen Mängd: 50 ml Vegansk: ja

Bästa ekologiska ansiktskräm

Du med mogen och torr hy - se hit! ESTELLE & THILD BioDefense är en ansiktskräm som har både vegansk och ekologisk formula. Denna kräm är bra för för att mjuka upp torr och känslig hy, speciellt på vintern.


Den passar speciellt för dig som är över 40 år eftersom formulan är berikad med bland annat jojobaolja och fikonextrakt som reducerar fina linjer.


Krämen är rik på antioxidanter och skyddar huden samt vårdar din den på djupet. Den här ansiktskrämen är populär och passar bra ihop

med känslig hy också och lämnar alltid ett lent resultat.


Fördelar:

 • Återfuktar djupt

 • Anti-age

 • Vårdar

 • Passar känslig, mogen hy

Nackdelar:

 • Inga nackdelar


SE VIDEO: Estelle & Thild sminkrecensionLÄS MER OCH SE PRIS HOS:

 

WELEDA Baby Calendula - bästa ansiktskräm för hela familjen


Prisklass: budget Formula: kräm Hudtyp: normal hud/känslig hud Mängd: 50 ml Vegansk: nej


Ekologisk ansiktskräm bäst i test

Ibland kan det behövas en ansiktskräm som fungerar för hela familjen - från liten bebis till barn, tonåringar och vuxna. WELEDA Baby Calendula innehåller bland annat rent bivax, ullfett, mandelolja, ringblomma och kamomill för att ge huden balans och smidighet.


Egentligen är den till för bebisar men fungerar minst lika bra på oss vuxna! Det vi smörjer våra barn med måste vi också själva kunna använda.


Formulan är dermatologiskt testad och vi vill utse den till den bästa ansiktskrämen för hela familjen i detta test. Men vi vill ändå lyfta ett varningens finger för det ullfett som finns i produkten (och i många andra ekologiska hudvårdsprodukter), eftersom en del personer med atopisk hud/eksem eller pälsallergi kan reagera på animaliska fetter.


De som använder den här krämen tycker att den passar perfekt för hela familjen och att den tar hand om mycket torr och känslig hud utan att täppa igen porerna. Priset är också riktigt bra på den här produkten. Kan vara värt att kolla in!


Fördelar:

 • Återfuktar

 • Ger balans

 • Passar hela familjen

 • Passar även bebisar

 • Passar normal och torr hud


Nackdelar:

 • ullfettet i ingredienserna kan ge reaktioner hos de som är känsliga mot animaliska ämnen


SE VIDEO: Weleda Baby Calendula Face Cream recension


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

 

ESTELLE & THILD BioCalm - bästa ansiktskräm för mogen och känslig hud


Prisklass: mellan Formula: kräm Hudtyp: normal/känslig hud Mängd: 50 ml Vegansk: ja


Bästa ekologiska ansiktskräm

ESTELLE & THILD BioCalm är en bra ekologisk nattkräm som är baserad på olivolja och sorbitol. Den innehåller också sheasmör och vitamin B och linol.


Formulan har en utslätande anti age effekt på huden och återfuktar den på djupet samtidigt som den återfår balansen.


Detta är en perfekt ansiktskräm för känslig, mogen hy eftersom den bland annat är fri från alla parabener, mineraloljor och parfymer! Användarna tycker att den är bra och passar perfekt även för torr hud.


Fördelar:

 • Återfuktar

 • Anti-age

 • Ger balans

 • Bra för känslig, mogen hy

 • Ekologisk och vegansk, fri från parabener, mineraloljor och parfym


Nackdelar:

 • Inga nackdelar


SE VIDEO: Estelle & Thild sminkrecensionLÄS MER OCH SE PRIS HOS:

 


M PICAUT SWEDISH SKINCARE Calming Cocoon Cream - bästa ansiktskräm för stressad hy


Prisklass: premium Formula: kräm Hudtyp: stressad/mogen/torr hud Mängd: 50 ml Vegansk: nej

Ekologisk ansiktskräm

M PICAUT SWEDISH SKINCARE Calming Cocoon Cream är bästa ansiktskräm för dig som har retat upp huden genom exempelvis för mycket exfoliering eller liknande. Eller om du bara är väldigt torr.


Om du har stressad och flammig hud som behöver hitta lugn och balans kan den här lyxiga formulan baserad på kokosolja, avocado och Wild Yam extrakt få den att hitta sig själv igen.


Den ser också till att vårda din hud så att du minskar alla former av ålderstecken. Behöver du en nystart för din hy kan detta vara räddningen!


Fördelar:

 • Återfuktar

 • Lugnar ner

 • Läker

 • Mjukar upp

 • Ani-age


Nackdelar:

 • Dyr men verkligen värd


SE VIDEO: Om M Picaut och hur du använder produkterna


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

 


Whamisa Organic Flowers Sebum Treatment - bästa återfuktning och behandling för oljig fet hud


Prisklass: mellan Formula: serum Hudtyp: oljig/acne/blandhy Mängd: 120 ml Vegansk: jaBästa ekologiska ansiktskräm

Whamisa Organic Flowers Sebum Treatment är den absolut bästa ekologiska och veganska återfuktningen och behandlingen för riktigt oljig hy eller blandhy med tendens till acne. Det är dock ingen ansiktskräm på samma sätt som en vanlig dagkräm är, utan är snarare en skonsam återfuktande daglig behandling.


Denna produkt hanterar en överflödig talgproduktion på ett riktigt snällt sätt genom en formula berikad med salicylsyra, äppelextrakt, lakritsrot extrakt och pionextrakt.


Extrakt från kamelia och maskros tar hand om eventuell inflammation i huden och ger den lugn och ro. Du applicerar denna produkt efter rengöring samt toner och masserar in i huden där det behövs och låter den absorberas. Du kan använda den både på morgonen och kvällen varje dag efter behov.


De som provat den här produkten och recenserat den är överlag otroligt nöjda och i de allra flesta fall har huden blivit mycket mer balanserad med mindre olja samt acne. En pumpning räcker till varje behandling så den räcker ganska länge. Dags att bli av med din oljiga hy? Värt att testa Whamisa Organic Flowers Sebum Treatment!


Fördelar:

 • Återfuktar

 • Lugnar ner

 • Läker

 • Balanserar

 • Bekämpar olja och acne


Nackdelar:

 • Inga nackdelar


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

 


Whamisa Organic Flowers Nourishing Cream


Prisklass: mellan Formula: kräm Hudtyp: normal/torr/mogen Mängd: 50 ml Vegansk: nej


Ekologisk ansiktskräm bäst i test

Vi fortsätter på spåret med Whamisa och deras härliga Whamisa Organic Flowers Nourising Cream som är en nattkräm. Formulan är berikad med mango, kakao, avokado och sheasmör - allt som en mogen torr hud kan ha behov utav!


Denna nattkräm har bland annat lyfts fram av en recensent som en passande ansiktskräm för atopisk hud som behöver extra mycket fukt under vintern. Klappa in krämen i huden innan du går och lägger dig samt efter rengöring av ansiktet och låt den näringsrika krämen verka hela natten för att vakna upp med ett återfuktat ansikte nästa morgon.


Fördelar:

 • Återfuktar

 • Mjukar upp

 • Ger näring

 • Passar atopisk mogen torr hud


Nackdelar:

 • Inga nackdelar


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

 


Weleda Almond Soothing Facial Cream


Prisklass: mellan Formula: kräm Hudtyp: känslig Mängd: 30 ml Vegansk: nej


Bästa ekologiska ansiktskräm

Blandhy är inte det lättaste att tampas med eftersom delar av ditt ansikte har olika hudtyper. På vissa platser är du oljig och på vissa platser har du torr hud. Det gör det svårt både med ansiktskrämer och smink. Men Lavera Mattifying Balancing Cream kan faktiskt vara lösningen för dig.


Formulan består bland annat av ringblomma och grönt te som hjälper till att reducera oljighet utan att för den sakens skull torka ut huden. Din hud får en matt och slät yta och lämnar den perfekt förberedd för din dagliga sminkrutin.


Formulan är också både ekologisk och vegansk och passar även dig med normal hud. Vi har testat den här ansiktskrämen och kan rekommendera den för blandhy eller normal hy. Inget kladd eller obehaglig doft. Krämen balanserar hela din hud och gör den mer jämnlik i hela ansiktet.


Fördelar:

 • Återfuktar

 • Balanserar

 • Reducerar olja

 • Passar blandhy som är både oljig och torr


Nackdelar:

 • Inga nackdelar


SE VIDEO: Weledas egen informationsvideo om Almond Soothing serien


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

 

Evolve Daily Renew Facial Cream


Prisklass: budget Formula: kräm Hudtyp: normal/blandhy/oljig hy Mängd: 50 ml Vegansk: ja


Ekologisk ansiktskräm

Älskar du ekologiska oljor? Evolve Daily Renew Facial Cream är en riktigt härlig ansiktskräm för normal till torr hy som är berikad med många härliga naturliga oljor.


Formulan har en hel del bra och vårdande innehåll såsom bland annat naturlig hyaluronsyra, arganolja, jojoba och sheasmör. Alla dessa ingredienser bidrar till att återfukta huden på djupet samtidigt som hudbarriären skyddas från skador.


Arganoljan föräbttrar också hudens elasticitet samt gör den smidig, mjuk och fyllig. Den doftar också underbart härligt av vanilj och kokosnöt. Denna ansiktskräm har fått bra betyg och har blivit en favorit hos många.


Fördelar:

 • Återfuktar

 • Skyddar huden

 • Gör huden mjuk och fyllig


Nackdelar:

 • Alla gillar inte doften


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:
Gå till alla våra test

Gå till sidan för rabatter på ekologisk och vegansk hudvård

Gillar du tävlingar, tips, rabatter, tester och hudvårdssnack? -

Gå med i vår facebookgrupp Ekologisk hudvård bäst i test och Fix & Trix

 


Frågor och svar ekologisk ansiktskräm


Kan man ha samma kräm till både ansikte och kropp?

Nej, du bör illafall inte använda din kroppslotion i ditt ansikte eftersom det kan skapa reaktioner på grund av att formulan inte är anpassad för den känsliga huden i ansiktet. Däremot är det inte lika "farligt" att använda din ansiktskräm även på kroppen, men den har kanske inte riktigt den effekt som du får med en bodylotion.


Vad är skillnaden på dag- och nattkräm?

En dagkräm anväder du på morgonen efter att du tvättat ansiktet och innehåller ofta SPF som skydd mot solen, samt andra ämnen som ska skydda huden mot fria radikaler och andra gifter som du stöter på under dagen.


En nattkräm har ofta andra egenskaper än en dagkräm men de båda har som huvudsyfte att återfukta huden i ansiktet. Exempelvis är det vanligt med anti age och andra reparerande egenskaper som behöver nattens lugna timmar för att göra sin verkan på huden.


Vad är blandhy?

När du har blandhy har du partier i ansiktet som är torra och andra partier som är fetare och du kan ha vårt att hitta balans i huden. Exempelvis kanske du är jätte oljig i pannan (T-zonen) och på hakan, men torr runt näsan och på kinderna.


Jag har oljig och fet hud - ska jag undvika olja och fukt?

Nej, tvärtom, det är en ganska vanlig myt att olja ska bekämpas med uttorkning. Det är helt det motsatta som fungerar. Fet hud behöver minst lika mycket återfuktning som torr eller normal hy. Men varför? Jo, om du torkar ut huden vill talgkörtlarna bara kompensera för detta och producerar således ännu mer talg och olja. Det du vill uppnå är balansen.


Kan jag blanda olika produkter?

Det kan du göra men det är inte alltid en bra idé, speciellt inte om du har mycket känslig eller problematisk hy. Då är det bäst att hålla sig till så få produkter som möjligt för att intse störa olika processer i både din hud och i ansiktskrämen du använder för att förbättra huden.


Finns det ekologiska anti age krämer?

Ja, det finns det. Anti age formulas kan produceras fram på ekologiskt vis också och återfinns i många olika naturliga extrakt och oljor från växtriket.


Finns det ekologisk ansiktskräm med SPF?

Ja, det finns det. Men ekologisk SPF innehåller inte samma ämnen som i vanlig hudvård och SPF. Ekologisk fungerar ofta så att det finns speciella naturliga ämnen och partiklar i krämen som reflekterar bort solens strålar från ditt ansikte.


Vilken är bästa ekologiska ansiktskräm?

Den bästa ekologiska ansiktskrämen i detta test av ansiktskrämer 2020 blev M PICAUT SWEDISH SKINCARE Skin Perfect Moisturiser . Den passar perfekt till dig som vill få din problemhy att bli porslinshy som alla vill kommentera.


Måste jag använda både dagkräm och nattkräm?

Nej, du måste inte använda både en dagkräm och en nattkräm. Det beror helt på vilket behov din hud har. Om du är över 40 år kan det ofta vara bra med både en dagkräm och en nattkräm eftersom du kanske vill minska antalet ålderstecken och fina linjer. En nattkräm verkar över natten och på morgonen tvättar du ansiktet och smörjer in dig med din dagkräm som är anpassad att hantera dagens alla utmaningar i form av fria radikaler, gifter och solens UV-strålar.


Kan man använda dagkrämer både morgon och kväll?

Ja, det kan du. Men det beror lite på vilken typ av produkt du har. Vissa ansiktskämer är anpassade för både natt och dag, medan andra har specifika aktiva ingredienser som behöver nattens lugn och ro för att göra sin rätta verkan på huden. Men du kan inte direkt skada huden genom "ta fel" kräm för dag och natt. Men det är inget du bör göra ofta. Det finns en anledning till att SPF finns i din dagkräm och anti age i din nattkräm till exempel.


Jag har acne - vad ska jag tänka på med min ansiktskräm?

Om du lider av acne - lätt som svår - är det viktigt att du inte tror att du måste torka ut huden. Däremot kan du behöva en ansiktskräm som balanserar och reducerar oljan i huden för att minska risken för att oljan ska fastna i hårsäckarna och skapa inflammation som i sin tur blir acne. Om du har acne kan du inte använda vilken ansiktskräm som helst, du måste vara försiktig med ingredienserna så att de inte täpper igen dina porer eller torkar ut och skapar mer problem istället för att hjälpa.


Jag har torr hud - vilka ansiktskrämer ska jag använda?

Torr hud behöver mycket återfuktning för att återhämta sig och bli mjuk och smidig igen. Ibland kan du till och med behöva även en olja eller ett serum som du antingen blandar i din ansiktskräm eller använder innan krämen både morgon och kväll. På vintern är din hudvårdsrutin extra viktig om du är väldigt torr eftersom den torra luften gör problemet värre.
5 555 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla