top of page
 • Skribentens bildILoveNatural

Ekologisk ansiktskräm för torr hy Bäst i Test [2024]


Bästa ansiktskräm för torr hy

(Inlägget innehåller annonslänkar)


Många svenskar lider av torr och känslig hud och detta problem gör sig ofta som mest påminnt under vinterhalvåret. På vintern behöver du mycket återfuktning eftersom luften är mycket torrare. Men det finns hudvård för torr hy som kan hjälpa. Vi har gjort ett bäst i test och utsett bästa ansiktskräm för torr hy så att du lättare kan hitta en favorit produkt!


Det är viktigt med en skonsam hudvårdsrutin för torr hy eftersom det även kan finnas andra problem med i bilden såsom eksem, rosacea, acne eller andra hudtillstånd. Med en bra ansiktskräm för torr hy kan du hålla huden i balans hela året om. Läs vidare för att se vårt topplista och recension!

 

Bästa ansiktskräm för torr hy - BÄST I TEST


TOPP 3


1. Egyptian Magic All-Purpose Skin Cream - perfekt för dig med torr hud, atopisk hud eller eksem (bästsäljare)


Mängd: 118 ml Hudtyp: Atopisk hy, Känslig hy, Torr hy, eksem Konsistens: kräm Doft: mild/naturlig Vegansk: nej Dagkräm för torr hy: ja Nattkräm för torr hy: jaBästa dagkräm för torr hy

Det här är en riktig bästsäljande allt i allo kräm som kallas för Egyptian Magic. Den är älskad av människor över hela världen och är utmärkt hudvård för torr hy med tendens till eksem eller irritation. Den får 4/5 i snittbetyg av konsumenterna som är supernöjda!


Innehållet i Egyptian Magic består av olivolja, bivax, honung, bipollen, bidrottningelé och propolis. En blandning som faktiskt är riktigt "magic". Många användare vittnar om magiska resultat på känslig och torr hy.


Recensionerna säger att den ger en bra, djup återfuktning utan att skapa några irritationer eller acne. Den har också en mild naturlig doft.


Den passar perfekt som en dagkräm under sminket som gör att huden håller sig återfuktad, lugn och balanserad under dagen. Vi utser den till bästa ansiktskräm för torr hud! Om den är slut online så håll ut, den kommer snart in i lager igen.


Fördelar:

 • Återfuktar

 • Lugnar ned

 • Balanserar

 • Ger näring

 • Mild doft

Nackdelar:

 • Inte så trevlig burk

 • Att du måste ta med fingrarna


LÄS MER OCH SE PRIS HOS: 

2. Weleda Almond Facial Cream - bästa ekologiska ansiktskräm budget


Mängd: 30 ml Hudtyp: torr hud, känslig hud, irriterad hud, obalanserad hud Konsistens: kräm Doft: doftfri Vegansk: nej Dagkräm för torr hy: ja Nattkräm för torr hy: jaansiktskräm för torr hy

Det ska inte behöva vara svindyrt att få tag på bra ekologisk hudvård - det har Weleda sett till! Deras Weleda Almond Facial Cream har räddat många torra, känsliga, irriterade ansikten genom åren och till ett helt rimligt pris.


Ingredienserna är 80% ekologiska men inte veganska på grund av bivaxet. Innehåller består bland annat av mandelolja, plommonkärnolja och bivax.


Den här krämen lugnar ner, återfuktar på djupet och reducerar irritation i huden samt lämnar den mjuk och len. Du kan med fördel använda den under ditt smink. Kan användas dag som kväll.


Konsumenterna ger denna ansiktskräm 4/5 i betyg och lyfter bland annat hur prisvärd den är, att den återfuktar riktigt bra samt lugnar ner alla eventuella utbrott av vad det nu kan vara.


Krämen passar mycket bra som hudvård för torr hy på vintern när man är som allra torrast. Formulan är också dermatolgiskt testad så att du kan känna dig helt säker på att du inte får några oväntade reaktioner. Det enda negativa som tas upp är egentligen att förpackningen är liten. Annars bara toppenbetyg!


Fördelar:

 • Återfuktar på djupet

 • Lugnar ner

 • Reducerar irritation

 • 80% ekologiska ingredienser

 • Dermatologiskt testad

 • Prisvärd

Nackdelar:

 • Inga nackdelar


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:


 

3. Rosenserien Calming Moisturizer Anti Redness - bästa ekologiska ansiktskräm för rödflammig hud


Mängd: 50 ml Hudtyp: Alla, acne, rosacea, torr, känslig, fet Konsistens: kräm Doft: ros Vegansk: ja Dagkräm för torr hy: ja Nattkräm för torr hy: ja


Bästa hudvården för torr hy

Du som har mogen hy men också torr hy kommer säkert att gilla den här härligt lena, ekologiska ansiktskrämen från Akamuti.


Formulan känns lätt på huden men trots detta så innehåller den en mängd vårdande och mjukgörande ingredienser. Såsom exempelvis nattljusolja, bivax och aprikosolja.


Krämen är riktigt bra på att behålla fukten i ansiktet hela dagen och håller huden elastisk och fräsch.


Konsumenterna ger den 4/5 i betyg och säger bland annat att den fungerar jättebra på vintern till torr och känslig hud.


Fördelar:

 • Återfuktar på djupet

 • Mjukgörande

 • Skyddar

Nackdelar:

 • Inga nackdelar


 

Andra testade ekologiska ansiktskrämer för torr hy


M PICAUT SWEDISH SKINCARE Skin Perfect Moisturiser


Mängd: 50 ml Hudtyp: torr hud, blandhy, acne, känslig hud Konsistens: kräm Doft: mild Vegansk: ja Dagkräm för torr hy: ja Nattkräm för torr hy: janattkräm för torr hy

Detta är också en bästsäljande ekologisk ansiktskräm som passar dig med torr hud, blandhy, och med tendens till acne.


Ingredienserna består bland annat av havtornsfröolja samt oliv-och aprikosolja som är väldigt mjukgörande och återfuktande.


M PICAUT SWEDISH SKINCARE Skin Perfect Moisturiser är en lättabsorberad kräm som går snabbt in i huden och lämnar en porslinshy som resultat.


Konsumenterna ger krämen 5/5 i betyg och personer med alla möjliga olika hudtyper och problemhud är imponerade över hur bra den är. Den ger bra återfuktning utan att lämna huden fet efteråt. En riktigt bra ansiktskräm för torr hy som även är känslig.


Fördelar:

 • Återfuktar

 • Mjukgörande

 • Bra för acne

 • Lättabsorberad

 • Ger porslinshy

 • Bästsäljande

Nackdelar:

 • Inga nackdelar


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:


 

Rosenserien Fuktighetskräm


Mängd: 50 ml Hudtyp: torr hud, blandhy, acne, normal hud Konsistens: kräm Doft: mild Vegansk: ja Dagkräm för torr hy: ja Nattkräm för torr hy: nej


Dagkräm torr hy

Rosenserien har många härliga produkter i sitt stall och deras fuktighetskräm kan vi rekommendera till dig med torr hy som går mer åt blandhy-hållet. Den är inte jättefet utan sjunker in snabbt och fint i huden.


Krämen är full av nyttiga och välgörande ingredienser för torr hud såsom aloe vera, aprikostjärnolja, tistelolja, gurkörtsolja, rosenolja, kokosfett och sheasmör - du hör ju själv hur bra det låter!


Detta är en bra dagkräm för torr hy som både mjukgör, skyddar och återfuktar huden utan att vara fet. Den har en mild härlig doft som kommer från naturliga växtdofter - vilket vi älskar.


Fördelar:

 • Återfuktar utan att vara fet

 • Absorberas snabbt

 • Passar bra till blandhy

 • Mild doft

Nackdelar:

 • Om du är riktigt torr kanske inte denna kräm räcker


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:Gå till alla våra test 

Frågor och svar om ekologisk ansiktskräm


Vad är en bra ansiktskräm för torr hy?

En bra ekologisk ansiktskräm för torr hy ska innehålla så mycket rena ingredienser som möjligt - det villa säga så hög procent ekologiska ingredienser som möjligt. Den procenten kan variera mellan allt från 20-100% men de flesta produkter rör sig någonstans runt 50-70%.


Här kan du läsa mer om ekologiska ceritieringar och vilken logga som hör till vilken ceritifiering. Om produkten innehåller naturliga ingredienser är de inte ekologiskt odlade om det inte framgår i beskrivningen.


En bra ansiktskräm ska också ge ordentligt med fukt utan att kladda eller lägga sig på ytan av huden. Krämen måste absorberas ordentligt och du ska inte få utslag eller andra hudproblem av din ansiktskräm. En riktigt bra ansiktskräm har flera verkande komponenter såsom solskydd, anti age och skydd mot föroreningar i luften.


Vad ska en ekologisk ansiktskräm för torr hy inte innehålla?

En ekologisk ansiktskräm måste till viss del innehålla en viss procent av ekologiska ingredienser för att få kalla den för just ekologisk. Men den ska heller inte innehålla exempelvis mineralolja (som framställs av petroleum), eller andra starka och giftiga ingredienser som kan finnas i vanlig hudvård.

Vad ska en ekologisk ansiktskräm för torr hy innehålla?

En ekologisk ansiktskräm ska helt eller delvis bestå av ekologiskt odlade/framställda ingredienser. Vilka dessa sedan är beror på vad tillverkaren vill uppnå för typ av effekt med sin produkt och formula.


En ekologisk ansiktskräm kan innehålla allt från vanlig hyaluronsyra som ger fukt, till granatäppleextrakt, olivolja, aloe vera, nyponfröolja, rosvatten och allt du kan tänka dig som finns i naturen. Vissa växter och extrakt kan dock vara allergiframkallande och har du torr och känslig hy bör du välja en kräm som är snäll och inte retar upp huden.


Hur använder man en ansiktskräm?

En ansiktskräm använder du morgon och kväll, men vissa krämer är anpassade för kväll och vissa för morgon medan andra kan användas vid båda tillfällen. Läs på beskrivningen av produkten för mer information. Du ska aldrig använda en ansiktskräm på smutsig eller sminkad hy utan istället i anslutning till att du tvättat rent ditt ansikte och applicerat eventuella serum eller oljor.


Det är alltid bäst att applicera din ansiktskräm på handukstorkad hud och inte på torr hud då produkten bara kommer lägga sig på ytan och inte absorberas av huden på samma sätt som när den är fuktig och porerna är öppna.


Vilken ansiktskräm är bäst för torr och känslig hud?

Vi kan rekommendera Egyptian Magic som bästa ansiktskräm för torr hy. Den är älskad av väldigt många och av olika åldersgrupper. Egyptian Magic är en allt i allo kräm som är baserad på allt det härliga som bina har att erbjuda, plus olivolja. Perfekt hudvård för torr hy!


 

1 249 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page