top of page
 • Skribentens bildILoveNatural

Ekologisk ansiktsmask Bäst i test [2023]

Uppdaterat: 7 aug.


Ekologisk ansiktsmask bäst i test

(inlägget innehåller annonslänkar)


Ibland hamnar hyn i ett tillstånd som inte är i balans. Det kan handla om att du är extra oljig i huden eller extra torr till exempel. Huden kan också vara stressad och trött under en period när du använt mycket smink eller helt enkelt stressat mycket i din vardag. Då kan en bra ekologisk ansiktsmask göra underverk. Läs vidare för att kolla in vårt ekologisk ansiktsmask bäst i test!

 

Vad är en lermask?


En lermask är en hudvårdsprodukt som består till stor del av någon form av lera samt en del andra aktiva ingredienser. Det kan vara fransk grönlera, rosa lera, vit lera och många andra varianter. Leran som i många fall är enormt gammal, är full av olika mineraler och ämnen som är välgörande för huden. Lera och lermasker har använts i 1000-tals år för att bota olika hudtillstånd, för rengöring och för dess anit-age egenskaper. Lera har den egenskapen att den drar orenheter ur huden och lämnar den ren och fräsch.Vilken lera är bäst?


Vilken lera som är bäst går inte att säga eftersom det beror på vilken effekt du är ute efter och vilken hudtyp du har. Alla lermasker har gemensamt att de drar ur orenheter ur huden och rengör den på djupet, tar bort pormaskar samt mattar ner huden - men rosa och vit lera är extra skonsamma mot torr och känslig hy som blir lätt irriterad, grön och gul lera fungerar bra med normal hy till fet hy och acne. Röd lera används ofta till mogen hud och känslig hy.


Dessa lermasker brukar också ha andra ingredienser i sig, om det inte är en ren lera du använder. Det kan exempelvis vara aktiva AHA syror (exfolierande glykolsyra och mjölksyra), BHA-syror (rengörande och antiinflammatorisk salicylsyra), PHA-syror (mild syra för känslig hy), och aktivt kol, krossad lavasten, gurkmeja, alger och mycket annat - för att din hy ska få en riktigt boost av allt den behöver för tillfället.


Vad är en vanlig ansiktsmask?


En lermask är ju en form av ansiktsmask, men det finns andra ekologiska ansiktsmasker att köpa som inte har lera som bas utan andra ingredienser. Dessa kan ofta vara speciellt inriktade på att återfukta och mjukgöra, eller på att behandla oljig, oren hy med acne. Det finns också masker som är inriktade på att föryngra huden och ge den skydd mot fria radikaler samt UV-strålar och annat skadligt som gör att huden åldras snabbare.


Vilken ansiktsmask ska jag välja?


Välj ansiktsmask efter hur din hud mår för tillfället och ha i åtanke hur du brukar reagera på olika behandlingar. Om du har känslig hy måste du vara försiktig och inte välja en för stark mask som retar upp huden och gör den flammig samt irriterad.


Om du har acne och mycket oljig hy ska du tänka på att inte torka ut huden med för starka produkter, även om det kan krävas en effektiv mask för att verkligen matta ner hyn.


Har du blandhy behöver du inte använda samma mask i hela ansiktet utan punktvis där det behövs. Det vill säga, lägg en mask för torr hy där du är torr och en mask för fet hy där du är oljig så hittar du förhoppningsvis balansen.

 
 

Ekologisk ansiktsmask - BÄST I TEST


TOPP 3


1. Loelle Rhassoullera Atlas/naturlig marockansk lera - bästa ekologiska ansiktsmask för normal, känslig, oljig hy


Hudtyp: normal, känslig, oljig, acne Egenskaper: rengör, mjukgör Mängd: 200 ml Vegansk: jaRasulleran hittar man vid Atlasbergen i Marocko och den är känd för sina vårdande egenskaper som kan bota eksem och andra hudproblem. Denna lera rengör verkligen på djupet utan att torka ut. Resultatet blir en ren, mjuk och len hy!


Rasulleran innehåller förutom mängder med mineraler även kisel, magnesium, kalium och kalcium.


Denna mask kommer i pulverform och blandas ut med rosenvatten eller vanligt vatten samt en droppe arganolja om du önskar. Blanda runt till en jämn pasta som går att applicera på ansiktet och skölj av med ljummet vatten efter 10 minuter.


Konsumenterna ger den här lermasken 4/5 i betyg. En recensent som lider av cystacne till och från upplevde stor förbättring genom att använda den här leran. Den rekommenderas också för känslig hy där den sägs göra underverk!


Vi har utsett Loelle Rhassoullera Atlas till bästa ekologiska ansiktsmask på grund av att den är 100% naturlig och skonsam. Leran rengör på djupet samtidigt som du blir mjuk och len i huden. Priset gör det ännu lättare att älska den här leran som ligger i budgetklassen, och dessutom är den otroligt dryg. Du behöver bara en tesked pulver till en mask. Ett kanonalternativ när budgeten inte klarar av de dyra aktiva maskerna!


Fördelar:

 • Rengör på djupet

 • Torkar inte ur

 • Huden blir len och mjuk

 • Bra för acne

 • Bra för känslig hy

 • 100% naturlig lera

Nackdelar:

 • Inga nackdelar


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:


 


2. KORA Organics Turmeric Brightening & Exfoliating Mask 2-IN-1- prisbelönad ekologisk peeling mask


Hudtyp: oljig hy, oren hy, mogen hy, pigmenterad hy Egenskaper: exfolierar, ljusar upp, bidrar till ökad cellförnyelse, arbetar mot pigmenteringar Mängd: 100 ml Vegansk: ja


Detta är en bra ekologisk ansiktsmask utan lera som består av 75,8 % ekologiska ingredienser och 99% naturliga. KORA Organics Turmeric Brightening & Exfoliating Mask 2-IN-1 vann pris som bästa peelingprodukt vid Organic Beauty Awards 2019 - framröstad av konsumenterna.


Den är som gjord för dig som vill exfoliera, matta ner och ljusa upp huden utan syror. Gurkmeja har nämligen en uppljusande effekt och därför används den i den här produkten tillsammans med bland annat aloe vera, nyponfröolja och papaya-extrakt. Den fräscha doften får den från pepparmint.


Masken rengör på djupet och balanserar talgproduktionen. Den jämnar ut hudtonen och strukturen genom att polera upp huden.


Användarna ger den här ansiktsmasken 4/5 i betyg och skriver bland annat att huden känns ren och fräsch efter användning och att strukturen kändes jämnare. Andra kommenterar är att den lämnar huden mjuk med fin lyster!


Om du har känslig hy ska du vara försiktig med de exfolierande kornen som finns i produkten och som kan kännas lite "riviga". Men annars en toppenmask för att balansera olja samt pigga upp ansiktet och bli av med gamla döda hudceller som kloggar igen porerna och försvårar för nya hudceller att bildas.


Fördelar:

 • 75,8% ekologiska ingredienser

 • 99% naturliga ingredienser

 • Prisvinnande

 • Rengörande

 • Uppljusande effekt

 • Jämnar ut hudtonen

 • Ger fin lyster

 • Balanserar olja

Nackdelar:

 • Kan kännas lite rivig om du är känslig


LÄS MER OCH SE PRIS HOS: 


2. Dr. Hauschka Firming Mask - bästa ekologiska ansiktsmask för mogen hy utan spänst


Hudtyp: mogen, utan spänst, torr Egenskaper: återfuktande, lugande, utslätande Mängd: 30 ml Vegansk: nej


Dr. Hauschka har många bra ekologiska hudvårdsprodukter och smink som är effektiva på sina respektive områden. Denna ekologiska ansiktsmask har många bra egenskaper för dig med mogen och torr hy utan spänst.


Formulan innehåller bland annat rosenvatten, rosenbladsextrakt, rosenvax, eterisk rosenolja, mangosmör, avokadoolja och mandelolja. Resultatet blir en en djupt återfuktad hud som känns stramare och slätare. Masken ska även användas runt ögonen och på hals samt dekoltage.


Konsumenterna ger denna ekologiska ansiktsmask 4/5 i snittbetyg på de utländska recensionerna men är ännu inte så omskriven i Sverige.


Fördelar:

 • Slätar ut

 • Ger spänst

 • Återfuktar

 • Lugnar ner

Nackdelar:

 • Kostar en slant


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

 

3. Loelle Clay Green - bästa ekologiska lermask för detox


Hudtyp: torr hy, acne, känslig hy Egenskaper: detoxar, främjar en jämn hudton, lugnar ner Mängd: 150 g Vegansk: ja
Denna ekologiska lermask består endast av soltorkad grönlera, vilken är utmärkt att använda för att avgifta och rengöra stressad och oren hy.


Men förutom att den skonsamt rengör på djupet så rättar den även till ojämn hudton och fläckar i ansiktet. Torr hy blir också som ny med denna mask. En riktig vinnare enligt oss! Konsumenterna ger den 5/5 i snittbetyg och är generellt väldigt nöjda med resultatet.


För att använda lermasken tillsätter du bara rent vatten och blandar. Ta inte för mycket pulver utan testa dig fram till den perfekta mängden och konsistensen för en omgång.


Fördelar:

 • Avgiftar

 • Återfuktande

 • Ger ljusare hud

 • Ger jämnare hud

 • Ger mindre flammig hud

 • Ger lugn hud

Nackdelar:

 • Inga nackdelar


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:


 


Andra testade ekologiska lermaskerMaria Åkerberg Face Mask Clearing - bästa ekologiska ansiktsmask för acne och stora porer


Hudtyp: oljig hy, blandhy, acne Egenskaper: rengör porer, förminskar porer, antioxidant Mängd: 50 ml Vegansk: ja


Svårt att göra ett bäst i test på ekologisk hudvård utan att någon av Maria Åkerbergs produkter dyker upp - och här är vi nu igen. Maria Åkerberg Face Mask Clearing är en riktigt bra ansiktsmask utan lera som passar bra till dig som vill få bukt med blemmor och oljig hy med stora porer. Masken verkar sammandragande på porerna och suger ur alla orenheter i huden vilket ger en frisk och fräsch hud.


Huvudingrediensen i den här masken är mineralen kisel som har just den effekten att den suger åt sig smuts och löser upp tilltäppta porer väldigt effektivt.


Kisel är en mineral som huden älskar på alla sätt och som även kroppen behöver invärtes för att huden ska må bra. En annan komponent i den här produkten är C-vitamin från apelsin som verkar som en antioxidant och konserveringsmedel på samma gång.


Konsumenterna ger masken 4/5 i betyg och säger bland annat att den ger synbar effekt på stora porer samt oljig hy och flera recencenter uppger att den reducerat blemmor och finnar.


Den sägs också vara dryg och räcka länge. Har du väldigt fet hy kan du använda masken 7 gånger i veckan om du vill, annars rekommenderas 1-2 gånger. För blandhy kan du använda den punktvis där det behövs. Det går också att sova med masken för extra effekt.


Fördelar:

 • Rengörande

 • Bra mot oljig hy

 • Porförminskande

 • Minskar förekomsten av blemmor

 • Dryg

 • Går att sova med

Nackdelar:

 • Inga nackdelar


LÄS MER OCH SE PRIS PÅ HOS:Gå till alla våra test

Gillar du tävlingar, tips, rabatter, tester och hudvårdssnack? -

Gå med i facebookgruppen Ekologisk hudvård bäst i test och Fix & Trix


Vill du ge bort en personifierad födelsedagsvideo till någon du tycker om? Besök bdayvideo.se
 

685 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page