top of page
 • Skribentens bildILoveNatural

Ekologisk foundation Bäst i Test [2024]

Uppdaterat: 2 feb.


ekologisk foundation bäst i test

(Inlägget innehåller annonslänkar)


Vanlig foundation innehåller silikoner, konserveringsmedel och annat onyttigt som kan verka hormonstörande för människan och förstöra miljön på lång sikt. Vi har gjort ett ekologisk foundation bäst i test för att ge dig en fingervisning kring vilka produkter som både konsumenterna ( i Sverige och utomlands) och vi gillar bäst. Ekologisk foundation innehåller inga potentiellt farliga ämnen och är baserade på naturliga samt ekologiskt odlade/framställda ingredienser.


Vilken foundation passar mig?


Vilken foundation som passar dig beror på din hudton, hudtyp och rutiner. Har du känslig hy, acnebenägen hy, torr hy eller någon hudsjukdom måste du ta detta i beaktning. I många fall är en ekologisk foundation ett mycket bra val för dig med känslig hy eftersom det är mycket "snällare" produkter. Är du osäker på vilken hudtyp du har kan du läsa mer om detta här.


Något som är lite trist med ekologisk foundation är att det sällan finns fler än 2-3 färger att välja mellan, men en del märken har många fler. En del formulas luktar också ganska illa, men det brukar lägga sig när man applicerat produkten på huden och den har satt sig.


Hur vet man vilken hudton man har?


Du kanske ofta hör att det talas om "kalla och varma hudtoner" när det gäller skönhet, men inte riktigt vet vad som är vad? Då ska vi reda ut begreppen.


Kall hudton


Har du en kall hudton har huden en blå underton och du passar i foundations som går åt det rosa hållet.


Varm hudton


Har du en varm hudton har huden en gul underton och du passar i foundations som går åt det gula hållet.


Neutral hudton


En neutral hudton har en grön underton och passar bäst i foundations som går i beige.


 

Ekologisk foundation - BÄST I TEST


TOPP 3


1. Inika Organic Loose Mineral Foundation SPF 25- bästa ekologiska foundation


Hudtyp: alla, acnebenägen hy Konsistens: mineralpuder


Ekologisk foundation Bäst i Test

Vi utser Inika Organic Loose Mineral Foundation SPF 25 till bästa ekologiska foundation i vårt test eftersom den smälter in helt underbart på huden och känns lätt, inte som att du har ett lager smink.


Om du har känslig hy, blandhy eller acne kan denna foundation vara riktigt bra. Formulan består av 100% naturliga mineraler och ger din hud ett strålande friskt utseende som ser naturligt ut. Den täpper inte till porerna eller irriterar huden. Hudtonen jämnas ut och du kan dölja acne, ärr, pigmentering eller rosacea. Dessutom har den ett naturligt solskydd tack vare titanium- och zinkoxid. Ger full till medium täckning och finns i hela 8 nyanser! Snittbetyget online är 5/5.


 • 100% naturlig

 • 8 olika nyanser

 • Lätt på huden

 • Irriterar inte huden

 • Låter huden andas

 • Täcker acne, ärr, pigmentering, rosacea

 • Medel till hög täckning

 • Passar problemhy


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

Ekologisk foundation Bäst i Test
 

2. Lumene Natural Glow Fluid Foundation SPF20 - bästa ekologiska foundation


Hudtyp: alla Konsistens: flytande, luftig


Ekologisk foundation Bäst i Test

En annan favorit bland konsumenterna är denna ekologiska foundation från Lumene som har delvis ekologiska ingredienser bestående av Skinarctic Lumenessence-komplexet som innehåller återfuktande nordiskt källvatten, utjämnande ekologisk nordisk björksav och lystergivande nordiska hjortron.


Huden blir återfuktad, får en fin lyster och en jämnare ton samt struktur. Du kan bygga på den i flera lager beroende på hur hög täckning du vill ha. Konsumenterna ger den 4/5 i snittbetyg och hamnar i topp 3 i vårt bäst i test av ekologisk foundation.


 • Nordiska ingredienser

 • 8 nyanser

 • Återfuktande

 • Lätt att applicera

 • Sitter kvar länge


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

Ekologisk foundation Bäst i Test
 

3. Dr. Hauschka Foundation


Hudtyp: alla Konsistens: flytande, lätt


bästa ekologiska foundation

Dr. Hauschka´s Foundation har en delvis ekologisk men 100% naturlig formula som passar alla hudtyper. Konsistensen är lätt och jämnar ut din hudton samt ger en fin lyster.


Den är också vårdande och innehåller extrakt från en hel del naturliga eteriska oljor från läkeväxter, exempelvis granatäpple och kokosolja - en garanterad näringsboost till huden samtidigt som du får en medeltäckning och återfuktning hela dagen.Formulan är helt fri från från mineraloljor, parabener, silikoner, PEG och syntetiska doft-, färg- samt konserveringsämnen. Konsumenterna ger den 4/5 i snittbetyg och vi tycker att den absolut är värd att testa om du är på jakt efter en bra ekologisk foundation som fungerar med de flesta hudtyper.


 • 100% naturlig och delvis ekologisk

 • Återfuktar

 • Läker huden

 • Ger näring

 • Medeltäckande


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

Ekologisk foundation Bäst i Test
 

Bästa ekologiska foundation - bubblare


Tyvärr får inte alla bra produkter plats på topplistan i detta ekologisk foundation bäst i test, men det finns ett gäng till produkter vi tycker är värt att kolla in när du ändå är i farten. Vi har listat dem här nedan. Ta en titt!Mádara Skin Equal Foundation


Hudtyp: alla Konsistens: flytande, fjäderlätt


Ekologisk foundation Bäst i Test

Mádara har ganska nyligen tagit fram en ny spännande foundationserie som heter Skin Equal Foundation och som känns väldigt lovande. Den får höga betyg av både konsumenter och testare som tycker att den känns väldigt lätt på huden och återfuktar väl. Snittbetyget blir 4/5 men vi får ge den lite mer tid.


Denna foundation ger en mjuk lyster och kan byggas på i flera lager om du vill ha mer täckning. Man kan säga att den känns lite som en andra hud (fast den inte känns) - vilket alltid är positivt när det kommer till foundations.


Någon har till och med kommenterat att den "ger vibbar av model-skin", vilket känns som något man bara måste testa! Formulan består bland annat av aloe vera och blåbärsextrakt och är delvis ekologisk men 100% naturlig.


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

Ekologisk foundation Bäst i Test
 

Juice Beauty Phyto Pigments Flawless Serum Foundation


Hudtyp: alla, känslig Konsistens: tunn, flytande


Ekologisk foundation Bäst i Test

Låt oss presentera Juice Beauty Phyto Pigments Flawless Serum Foundation, som är en lyxig ekologisk foundation som nu hittat till den svenska skönhetsmarknaden. Formulan är till stor del ekologisk och har massor med bra egenskaper för huden såsom anti age och vårdande alkaner.


Denna foundation förebygger hudens åldrande och vården den. Resultatet blir naturligt och felfritt och formulan lägger sig inte i fina linjer eller rynkor. I utländska recensioner får den här produkten 4/5 i snittbetyg och många konsumenter med känslig hy uppskattar den.


Konsistensen är lätt och luftig och täckningen medel, men du kan bygga på med fler lager.


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

Ekologisk foundation Bäst i Test
 

Maria Åkerberg Foundation Cold


Hudtyp: alla, känslig, rosacea, i behov av hög täckning Konsistens: tjock, flytande


Ekologisk foundation Bäst i Test

Maria Åkerberg är väldigt duktiga på ekologisk, effektiv hudvård och make up, men denna foundation har fått ganska blandade recensioner. Vissa konsumenter älskar den och lyfter bland annat fram att den täcker rosacea väldigt bra med andra tycker att den luktar för illa och gav helt fel ton väl på huden. Detta är dock något man måste testa sig fram med.


Konsistensen är ganska tjock, vilket en del inte gillar. Men du kan exempelvis blanda ut din foundation med en ansiktskräm från Maria Åkerberg för att få en annan konsistens och typ av foundation som är mer som en BB-creme med lätt täckning.


Annars får du en ganska hög täckning med den här formulan som kommer i tre olika nyanser. Doften är ingen höjdare men dröjer sig inte kvar. Vi är inte superimponerade men många är nöjda och den får 3/5 i snittbetyg.


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

Ekologisk foundation Bäst i Test


Gå till alla våra test


Gillar du tävlingar, tips, rabatter, tester och hudvårdssnack? -3 775 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page