top of page
 • Skribentens bildILoveNatural

Ekologisk hårfärg för grått hår Bäst i Test [2024]

Uppdaterat: 1 feb.


Ekologisk hårfärg för grått hår Bäst i test

(Inlägget innehåller annonslänkar)


Har du grått hår som du antingen vill fräscha upp eller färga över? Att färga håret med vanlig hårfärg är något som sliter på hårfibrerna. Därför har vi gjort ett ekologisk hårfärg bäst i test för att förenkla ditt letande efter bästa ekologiska hårfärg för grått hår!


När du färgar håret med vanlig hårfärg usätter du både dig själv och naturen för skadliga ämnen som är väldigt starka - för att färgen ska fästa. Ekologisk hårfärg är 100% växtbaserad och i många fall även till stor del ekologisk, beroende på märke.


Giftfri hårfärg (som ofta är så kallad hennafärg) absorberas inte av hårstråna såsom en vanlig färg gör, utan lägger sig istället som en tunn film kring hårstråt - vilket också gör håret tjockare och ibland även glansigare.


Du kan även använda ekologisk hårfärg på grått hår med varierande resultat - men det går, och vi har letat upp de bästa produkterna för detta ändamål! 

Vad är henna hårfärg?


Naturlig hårfärg består alltså av växter och en av de färger du kommer att stöta på i dessa sammanhang är henna. Henna är en planta som återfinns i mellanöstern och som man traditionellt sett använt för att färga hud och hår genom årtusenden.


Du känner lätt igen en hennaprodukt eftersom den oftast har en rödaktig ton, men det finns andra färger också som då är blandade med andra pigment. Den röda hennan är dock den ursprungliga.


Henna hårfärg är "permanent", vilket innebär att den inte tvättas ur håret. Den fungerar nästan precis som en vanlig hårfärg på så sätt att färgen växer ur och bleks efter hand. Du ska inte kombinera henna med blekningar eller om du är allergisk mot plantan. Testa först lite av färgen på underarmen och avvakta några timmar.


Tänk också på att om du är blond och färgar det med hennafärg så kan det lätt bli orange. Henna passar bäst att använda på mörka hår samt för att rätta till en silverfärgning som blivit för intensiv i ett blondt hår till exempel.


Hur blir resultatet med ekologisk hårfärg?


Om du aldrig använt naturlig hårfärg tidigare kanske du undrar om det verkligen fungerar och om det är värt att testa? Svaret på den frågan är väldigt individuellt eftersom alla har olika hårtyper, hårfärger och förutsättningar.


Men generellt kan man absolut säga att ekologisk hårfärg fungerar och att det är en skonsam behandling för håret - ibland till och med vårdande!


Det beror också på vilka förväntningar du har. Sedan behöver du dessutom en dos tur för att alla toner i håret ska harmoinsera och inte få en konstig grönaktig färg till exempel. Att färga håret är alltid lite av ett experiment. Bättre då att experimentera med naturliga ämnen.


En växtbaserad hårfärg ger dock oftast inte lika intensiv färg som en vanlig färg, men det finns produkter som ger väldigt fina toner. Henna kan du däremot få i riktigt stark röd färg. Du kan även experimentera lite grann med vissa typer av färger från samma märke, och få fram helt egna nyanser!


Man skulle kunna säga att en ekologisk hårfärg fungerar lite mer som en toning - med viss skillnad från hennafärgen då som växer ur. Kom också ihåg att ekologisk hårfärg fäster sämre på hår som är behandlat med starka kemikalier. Då bör du vänta några veckor.

 

Bästa ekologiska hårfärgen BÄST I TEST


TOPP 3


1. Cultivator’s Ekologisk Örthårfärg (med henna) - bästa ekologiska hårfärg för grått hår


Ekologisk hårfärg för grått hår Bäst i test

Vinnaren i vårt ekologisk hårfärg test blir utan tvekan denna lilla box från Cultivator´s, som innehåller ekologisk örthårfärg av hög kvalité. Den finns i 19 olika färger/toner och är 100% växtbaserad, dermatologiskt testad samt fri från kemikalier, peroxid, ammoniak, tungmetaller, PPD, parabener och resorcinol.


Detta är en naturlig hårfärg som täcker grått hår med gott resultat! Håret får dessutom mer volym och glans och vårdar håret samtidigt. Färgen är permanent men den tränger inte in i hårstråt (som vanlig färg eller hennafärg). Färgen lägger sig som en film över stråt och bleknar med tiden på grund av tvätt och solen.


Cultivator´s örthårfärg luktar inte starkt utan är behaglig att använda. Resultatet hänger i lika länge som en vanlig hårfärg skulle vi säga. Konsumenterna är väldigt nöjda och i snitt får den 3,5/5 i betyg.


Vi tycker extra bra om att den inte doftar illa och att håret känns mjukt och vårdat efter färgningen - inte torrt och frissigt. Den blir definitivt bästa ekologiska hårfärgen i det här testet!


 • 100% naturliga ingredienser

 • Ger fin djup färg

 • Vårdar håret

 • Täcker grått hår

 • Ger mer volym

 • Luktar ej illa


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

Ekologisk hårfärg för grått hår Bäst i test
 


2. Khadi Naturlig Örthårfärg (med henna) - bästa ekologiska hårfärg som täcker grått hår


Ekologisk hårfärg för grått hår Bäst i test

Denna ekologiska hårfärg från Khadi är en 100% växtbaserad och högkvalitativ produkt som består av olika örter samt henna. Det finns inga spår av konserveringsmedel, PPD, eteriska oljor, syntetiska färg- eller doftämnen.


Färgen täcker grått hår med lätthet eftersom det är en väldigt intensiv och vacker örthårfärg. Använder du exempelvis den svarta kan du få till en riktigt mörk och djup färg om du redan har mörkt hår.


Den röda "henna" är också otroligt vacker på rätt hårfärg. Blir som sagt gärna orange på ljusare hår. Använd gärna den röd förpackingen (ren henna) på grått hår innan du färgar en annan ton för att undvika missfärgningar i grönt eller blått som annars är vanligt att det uppstår.


För att bevara en så fin färg som möjligt bör du vänta med att tvätta ur färgen med schampo mellan 24-48 timmar - eftersom den här färgen tar lite tid på sig att utvecklas fullt.


Förutom att håret får en intensiv och vacker färg får du även mer volym och glans. Färgen är permanent och växer/bleks bort med tiden. Konsumenterna är väldigt nöjda och ger Khadi naturlig örthårfärg 3/5 i snittbetyg och vi hade nog gett den en 4/5.


 • 100% växtbaserad (med henna)

 • Vacker intensiv färg

 • Täcker grått hår bra

 • Ger volym och glans


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

Ekologisk hårfärg för grått hår Bäst i test
 

3. BRUNS Silverbalsam Nº25 , Oparfymerat - bästa ekologiska hårfärg för att neutralisera gula toner


Ekologisk hårfärg för grått hår Bäst i test

Har du grått hår (och vill behålla den grå färgen), blondt hår eller bara ljust hår i allmänhet kan du ha stor nytta av detta parfymfria silverbalsam från Bruns. Det fungerar på alla hårfärger men ger bäst effekt på de vi precis nämnde.


Detta balsam neutraliserar gulaktiga toner utan att bli lila, och ger ett starkare hår med mer glans och en klarare färg. Balsamet innehåller växtfärgen kampeche (blodträ) samt ekologisk aloe vera, sheasmör, kokos- och avokadoolja. Vilket betyder djup återfuktning och näring till ditt hår.


Konsumenterna ger produkten 4/5 i snittbetyg och upplever att den fungerar väldigt bra på just grått hår.


 • Silverbalsam för skadat hår

 • Neutraliserar gula toner

 • Återfuktar, stärker och ger glans

 • Utan parfymämnen och eteriska oljor


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

Ekologisk hårfärg för grått hår Bäst i test
 

Andra alternativ till naturlig hårfärg


Ekologisk hårfärg för grått hår Bäst i test

För att utse topp 3 i vårt ekologisk hårfärg test har vi gått igenom många olika produkter på marknaden. Alla kunde inte få plats i toppen, men vissa av dem platsar absolut på den här listan och är värda att testas.


Du vet aldrig exakt vilken produkt som passar just ditt hår bäst och ibland behöver man bara våga testa sig fram - men inte utan att läsa på först, så att du undviker klassiska misstag. Ett sådant exempel är att en ljus blondin använder ren hennafärg och tror att det ska bli djuprött - men istället blir det orange. Ta nu del av våra bubblare och se om du kan hitta den bästa ekologiska hårfärgen för dina behov.

 

Radico 100% Ekologisk Hårfärg


bästa ekologiska hårfärgen

Radico Colour Me Organic Hair Colour är en riktigt bra alternativ till vinnarna i det här testet. Den här färgen är 100% ekologisk samt växtbaserad och innehåller bland annat henna. Detta är en naturlig hårfärg som täcker grått hår halft om halft och som ger håret mer volym och glans. Färgen utvecklar sig efter hand och når sin fulla potential efter ca 48 timmar.


Du har hela 23 olika toner att välja mellan och du kan även blanda de olika färgerna med varandra om du vill experimentera med egna toner. Men kom ihåg att alltid testa på en liten hårslinga innan du färgar hela håret.


Konsumenterna ger den här växtbaserade hårfärgen 3/5 i betyg och många är otroligt nöjda med resultatet och påpekar bland annat att den är väldigt bra för känslig hårbotten. Dessutom är det inte alla örthårfärger som har 100% ekologiskt innehåll.


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

Ekologisk hårfärg för grått hår Bäst i testGå till alla våra test

Gillar du tävlingar, tips, rabatter, tester och hudvårdssnack? -


Ekologisk hårfärg för grått hår Bäst i test

bästa ekologiska hårfärgen
6 238 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page