• ILoveNatural

Ekologisk hårspray bäst i test [2022] - fixera frisyren med naturliga ingredienser

Uppdaterat: 1 feb.


(Inlägget innehåller annonslänkar)


Vanlig klassisk hårspray är egentligen inte så trevliga produkter för varken håret, hårbotten, ansiktet eller naturen - men ack så nödvändigt för att hålla hårstråna på plats. Hårspray kan bland annat innehålla drivgas, akrylamid, mineralolja, silikoner och parabener (för att nämna några!). Med andra ord en hel del ämnen som man klarar sig bättre utan. Vi har gjort ett ekologisk hårspray bäst i test för att ge en hjälpande hand på jakten efter den bästa naturliga hårsprayen för dig och din kalufs. Läs vidare!


Vad är skillnaden på ekologisk hårspray och vanlig hårspray?


Vanlig hårspray innehåller en hel del ämnen som är ganska starka och potentiellt miljöfarliga och detta sprayar vi över vårt hår och ansikte (eftersom partiklarna regnar ner). Ekologisk hårspray är baserad på naturliga ingredienser och innehåller inga miljöfarliga ämnen såsom silikoner, mineralolja osv.


Om du sprayar ditt hår dagligen och samtidigt upplever hudproblem som acne, eksem eller obalans kan ett alternativ vara att sluta med hårsprayen helt och hållet, eller vända dig till ett ekologiskt alternativ med naturliga ingredienser som inte stör balansen i huden.


Ekologisk hårspray kan användas både till vardags och fest och ger ofta ett mycket naturligt och snyggt fall eller stadga till håret. Det finns både naturlig hårspray i form av saltspray för en mer naturlig look, samt mer fixerande formulas för styling som måste hålla länge. Ta nu en titt på vårt test och se vilka produkter som är värda att investera i.


 

Bästa ekologiska hårspray - topp 3


BÄST I TEST


1. Logona Bamboo Setting Spray - bästa ekologiska hårspray för både fixering och värmeskydd


Effekt: värmeskyddande hårspray för styling och fixering Vegansk: nejLogona Bamboo Setting Spray är en riktigt vinnare när det kommer till att fixera frisyren och ge en naturlig stadga som håller. Detta är en värmeskyddande ekologisk hårspray som kan användas vid exempelvis föning, lockning och plattning.


Formulan är baserad på bland annat bambuextrakt, ekologiskt björklöv och kamomillextrakt som stärker håret, skyddar och ger volym och glans - på naturlig väg. Innehållet är till stor del ekologiskt.


Konsumenterna är supernöjda med den här ekologiska hårsprayen och ger den 5/5 i snittbetyg. En del tycker att doften påminner lite om rengöringsmedel, men vi tycker den är helt okej och acceptabel med en så bra produkt. Ett mycket bra alternativ till en vanlig hårspray!


 • Värmeskydd och fixering

 • Naturliga ingredienser

 • Hög andel ekologiskt innehåll

 • Trevlig doft

 • Ger glansigt hår

 • Ger mjuk hår

 • Ger starkt hår


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

 

2. Gröna Gredelina Ekologisk Saltspray Hårmist - bästa ekologiska hårspray för beach-effekt


Effekt: förbättrar vilda lockar, ger textur och volym Vegansk: ja


Vill du få till den där naturliga looken av att precis ha kommit från stranden, med så där lagom lockigt och rufsigt hår? Say no more. Gröna Gredelina Ekologisk Saltspray Hårmist är en riktig höjdare på att skapa beach-effekt med din hårstyling!


Den förbättrar dina vilda lockar och ger en naturlig textur och volym till ditt hår. Ingredienserna består av både havssalt och aloe vera, vilket ger en perfekt balans mellan salt och fukt. Doften är subtil men trevlig och kommer från en tillsatt ekologisk doftolja. Formulan är inte bara ekologisk utan även vegansk.


Konsumenterna ger den 4/5 i snittbetyg och vi kan verkligen rekommendera den för en mer lättsam styling utan för mycket stadga. Här får du mer en produkt som ger volym och textur samt en härlig känsla av sommar.


 • Saltspray

 • Ger volym och textur

 • Doftar gott

 • Ekologisk och vegansk formula

 • Återfuktande


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

 

3. Rahua Air Dry Spray - bästa ekologiska hårspray för lufttorkning


Effekt: lätt naturlig styling för bättre textur Vegansk: ja


Ibland vill man bara vara så där naturlig och härlig och inte styla håret för hårt, men ändå få ordning på det hela. Rahua Air Dry Spray är en mycket trevlig ekologisk hårspray som har en bas bestående av bland annat aloe vera, guava och växtbaserad glycerin. Denna kompott förbättrar ditt hårs naturliga struktur och ger näring så att det ser friskare och mer uppstyrt ut.


Du använder sprayen på hår som ska lufttorkas utan varma verktyg. Fördela produkten med händerna eller en kam, från rötterna ut till topparna och krama/forma till hårsvallet som du vill ha det. Resultat blir väldigt naturligt och snyggt med mer glans. Konsumenterna ger produkten 4/5 i snittbetygRahua är ett av de lyxigare ekologiska hårvårdsmärkena men det är nästan alltid värt investeringen oavsett vilken produkt man väljer. Ingredienserna odlas i amazonas men under helt konventionella och hållbara förhållanden. Formulan är även vegansk.


 • Ekologisk hårspray för lufttorkning

 • Lätt styling

 • Naturlig look

 • Ger textur

 • Ger glans

 • Ger fukt

 • Lyxprodukt


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

 

Ekologisk hårspray test - bubblare


Vinnarna i det här testet är riktigt bra, men vi har också tittat på många andra effektiva varumärken inför den här recensionen. Vissa av dem platsar verkligen på den här listan över bästa ekologiska hårspray och därför tänkte vi ta upp även några av dem för att bredda dina alternativ på naturlig och giftfri hårvård och styling. Läs vidare!


Hjärtligt Styling hårspray


Effekt: ger form och stadga, medium fixering Vegansk: ja


Här har vi en riktigt bra ekologisk hårspray som verkligen ger stadga och fixering till alla frisyrer. Den har medium-styrka. Vill du till exempel att dina lockar ska hålla sig snygga hela dagen eller att den snygga uppsättningen inte ska falla ur plats? Då är Hjärtligt Styling Hårspray ett bra alternativ om man vill ha naturlig hårvård som verkligen fungerar.


Innehållet är till stor andel ekologiskt och du hittar inga spår av konstiga ämnen i denna formula. Ingredienserna består bland annat av aloe vera, socker och risprotein samt har även vegansk certifiering. Konsumenterna är nöjda och ger den ett snittbetyg på 4/5. Vi rekommenderar den starkt till de dagar då frillan bara måste sitta på plats, men även till vardags.


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

 

Maria Åkerberg Hair Spray Organic


Effekt: ger stadga och glans, medium fixering Vegansk: ja


Maria Åkerberg är ett svenskt ekologiskt hud-, hår-, och sminkmärke som vi ofta återkommer till i våra test och det beror på att konsumenterna ofta ger produkterna väldigt bra betyg. Vi gillar också hennes produkter och den här ekologiska hårsprayen kan lätt bli en bra kamrat till ditt hår.


Formulan består bland annat av jojobaolja och aloe vera, vilket ger håret fukt, skydd och näring samt en otrolig glans. Samtidigt ger den stadga men verkar också balanserade för din hårbotten - vilket en vanlig hårspray verkligen inte gör med alla sina uttorkande ämnen!


Används sprayen på fuktigt eller torrt hår. Alla Maria Åkerbergs produkter har självkoncentrerande system vilket innebär att inga artficiella konserveringsmedel har tillsatts, och det tycker vi är toppen. Just denna formula är också vegansk. Konsumenterna ger Maria Åkerberg Har Spray Organic 3/5 i snittbetyg.


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:


 

BRUNS Products Saltspray nr 12 - Frisk Mandarin


Effekt: ger stadga och naturligt rufs Vegansk: ja


Saltspray nr 12 från Bruns Products är en riktig favorit! Den är handgjord (som alla Bruns produkter) och väldigt mild. Dessutom är vi smått besatta i mandarin och citrusdoften som ditt hår kommer dofta av efter att du använt den här produkten.


Bruns produkter är 100% naturliga, delvis ekologiska och har veganska formula. Den här ekologiska saltsprayen ger ditt hår stadga och möjligheten att skapa det där naturliga beach-rufset som är så himla snyggt och fräscht. Du kan använda produkten på både fuktigt och torrt hår. Konsumenterna ger den i snitt 4/5 i betyg och vi gillar den skarpt.


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:
Gå till alla våra test

Gå till sidan för rabatter på ekologisk och vegansk hudvård


Gillar du tävlingar, tips, rabatter, tester och hudvårdssnack? -

Gå med i vår facebookgrupp Ekologisk hudvård bäst i test och Fix & Trix
924 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla