top of page
  • Skribentens bildILoveNatural

Ekologisk bodylotion bäst i test [2024] - skäm bort din kropp med ekologisk hudkräm

Uppdaterat: 31 jan.


ekologisk bodylotion bäst i test

(Inlägget innehåller annonslänkar)


Är du trött på din gamla vanliga hudkräm och sugen på något nytt som doftar gott och ger din hud all näring den behöver - utan konstiga ingredienser och ämnen? Då ska du välja en ekologisk bodylotion. En vanlig hudkräm kan innehålla exempelvis onaturliga konserveringsmedel, parabener och ingredienser som odlats med gifter. Vi har tagit en titt på vad konsumenterna tycker om de mest populära produkterna och gjort ett ekologisk bodylotion bäst i test. Du hittar även våra egna åsikter i våra recensioner. Läs vidare!


Vilken ekologisk hudkräm passar min hud?


Precis som när du väljer ansiktskräm eller ögonkräm eller vad det nu kan vara måste du tänka på vilken hudtyp du har. Vanligtvis talar även produkten om för dig vilken hudtyp den passar.


Du med känslig hud måste vara extra försiktig och läsa innehållsförteckningen noga, men generellt finns det många ekologiska hudkrämer för känslig hud. Exempel på ingredienser du ska leta efter i detta fallet är aloe vera, kokosolja, ringblomma, kamomill, bivax och sheasmör.


Torr hud älskar exempelvis sheasmör, olivolja, mandelolja och honung, medan fet hud mår ganska bra av aloe veraprodukter eftersom den återfuktar men utan att vara fet. Aloe vera kan fungera bra även för dig med acne på kroppen eftersom den både har antisepktiska och läkande egenskaper samtidigt som den bleker ärr. Läs nu vidare för att ta del av vårt test av bästa ekologiska hudkräm!

 

Ekologisk hudkräm - BÄST I TEST


TOPP 3


1. Egyptian Magic All-Purpose Skin Cream - bästa ekologiska bodylotion för ALLT


Hudtyp: alla/torr/känslig Doft: neutral, bivax Vegansk: nej


ekologisk bodylotion bäst i test

Vissa hudkrämer och lotions har hängt med i evigheter. Trots en kanske inte så attraktiv förpackning. Men det spelar ingen roll när den säljer som smör ändå!


Egyptian Magic är en gammal goding till ekologisk och naturlig bodylotion som är otroligt mångsidig och kan användas till mycket, förutom som hudkräm.


Formulan består helt sonika av det mesta som bina kan stå till tjänst med, såsom honung, pollen, vax och bidrottninggele, samt olivolja. Snacka om mäktig blandning i all sin enkelhet.


Vi utser sen till bästa ekologiska bodylotion för ALLT, eftersom den gör underverk för känslig, torr hud, eller röda bebisrumpor. Man kan också använda den som nagelkräm, hårinpackning, ansiktsmask, massageolja och rakbalsam med mera. Konsumenterna ger den i snitt 4/5 och den är väl värd att prova! Dryg är den också.


  • Bra för torrisar

  • Bra för känslig hud

  • Mångsidig

  • Prisvärd


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

ekologisk bodylotion bäst i test
ekologisk bodylotion bäst i test

 

2. Maria Åkerberg Body Lotion Beautiful - bästa ekologiska hudkräm för både herr och dam


Hudtyp: alla/dam och herr Doft: apelsin, kardemumma Vegansk: ja


ekologisk bodylotion bäst i test

Ibland är det himla smidigt att kunna dela bodylotion med sin man till exempel, men det kan vara svårt att hitta en hudkräm som passar både män och kvinnor vad det gäller doft och effekt. Denna ekologiska bodylotion från Maria Åkerberg är en av våra favoriter bland annat eftersom den har en trevlig unisex-doft av apelsin, bergamott och kardemumma, men också för att huden älskar den.


Krämen är mjukgörande och passar alla hudtyper. Den ger en riktigt skön känsla på kroppen utan att kladda. Formulan består även av sheasmör samt mjölksyra från sockerbetor och vitaminer som balanserar hudens PH-värde och gör den välmående. Alla Maria Åkerbergs produkter har självkoncentrerande system och behöver inget artificiellt konserveringsmedel.


Konsumenterna gillar den skarpt och ger 4/5 i snittbetyg, men en del tycker att doften är lite för stark, vilket vi då måste lyfta ett varningens finger för. Vi tycker dock inte att den luktar för starkt.


  • Passar alla hudtyper

  • Mjukgörande

  • Unisex

  • Härlig doft

  • Hög andel ekologiska ingredienser

  • Självkoncentrerande system


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

ekologisk bodylotion bäst i test
ekologisk bodylotion bäst i test

 

3. Dr Sannas Multikräm med svartvinbärsolja - bästa ekologiska hudkräm för multianvändande


Hudtyp: alla/torr/känslig Doft: svag parfymaktig doft Vegansk: ja


ekologisk bodylotion bäst i test

Denna multikräm från Dr Sannas är rena drömmen för hela kroppen och även ansiktet, om din hudtyp passar. Krämen är väldigt fet och rik men absorberas bra av huden och gör den otroligt mjuk! Innehållet består av bland annat sheasmör, svartvinbärsolja och kokosolja samt massor andra välgörande ekologiska ingredienser som din hud kommer att vilja ha mer av.


Har du väldigt torr och känslig hud är den här krämen perfekt för dig eftersom den har antiinflammatoriska och lugnande egenskaper. Vill du inte använda den på hela kroppen kan du som sagt ha den som handkräm, fotkräm eller ansiktskräm - den fungerar till allt. Denna ekologiska multi-kräm har en svag parfymaktig doft från svartvinbärsoljan som är helt okej och varken för mycket eller för lite.


Konsumenterna är övervägande nöjda med den här produkten och ger den 3,5/5 i snittbetyg. Vi skulle nog ge den en 5/5. Huden blir jättemjuk och len samt skyddad mot inflammationer och hela krämen känns väldigt lyxig - från burken till innehållet och resultatet!


  • Både för kropp och ansikte

  • Otroligt mjukgörande

  • Antiinflammatorisk

  • Lugnande

  • Lyxig formula och förpackning


LÄS MER OCH SE PRIS:

ekologisk bodylotion bäst i test
 


Fler testade ekologiska hudkrämer - hela listan


Förutom våra vinnare i detta bäst i test av ekologisk hudkräm ska vi även ta en titt på ett urval av de produkter som inte hamnade på vår topplista. Vi vill ta med dessa hudkrämer här också så att du får ett bredare smörgåsbord av alternativ och får lättare att välja. Dessa ekologiska hudkrämer har precis som våra vinnare också väldigt hög kvalité och certifiering, men det räckte inte hela vägen till prispallen denna gång. Se efter om det finns något för dig!



Urtekram Nordic Beauty Tune In Body Lotion - Soothing Lavender


Hudtyp: alla/torr Doft: lavendel Vegansk: ja


ekologisk bodylotion bäst i test

Vi älskar lavendel och om du också gör det kommer du att gilla Nordic Beauty Tune In Body Lotion från Urtekram!


Förutom att denna ekologiska hudkräm har en mild doft av lavendel så innehåller den sheasmör, aloe vera och rosmarinolja som ger din hud ordentlig återfuktning utan kladd och som lämnar huden mjuk och smidig. Den är speciellt anpassad för torr hud men passar alla hudtyper.


Formulan är både 100% naturlig, delvis ekologisk och helt vegansk. Konsumenterna ger ett snittbetyg på 4/5 och den är riktigt prisvärd om du frågar oss. Doften får ett extra plus eftersom den inte tar över för mycket.


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

ekologisk bodylotion bäst i test

 

Ecoestic Bodylotion


Hudtyp: alla/torr Doft: söt Vegansk: nej


ekologisk bodylotion bäst i test

Ecoestic gör 100% naturliga hud- och hårvårdsprodukter som är cruelty free och denna ekologiska bodylotion är riktigt återfuktande och mjukgörande för torr eller normal hud. Den innehåller bland annat källvatten, sheasmör och mandelolja som gör huden väldigt len, fin och balanserad.


Doften är sötaktig men tar inte över och du får mycket produkt för pengarna i det här fallet. Ecoestic är ett svenskt märke som gör trevliga produkter baserat på naturligt innehåll.


Konsumenterna tycker att den här hudkrämen är värd 4/5 i snittbetyg, vilket ger dig en fingervisning kring om den är värd att testa eller inte! Vi kan rekommendera den om du vill ha mycket för pengarna.


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

ekologisk bodylotion bäst i test
ekologisk bodylotion bäst i test



Gå till alla våra test

Gillar du tävlingar, tips, rabatter, tester och hudvårdssnack? -


ekologisk bodylotion bäst i test


ekologisk bodylotion bäst i test














2 264 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page