• ILoveNatural

Ekologisk mascara Bäst i test [2022]


Ekologisk mascara bäst i test

(Inlägget innehåller annonslänkar)


Mascara är en av de sminkprodukter som vi bär närmast ögonen. Om du är känslig kan du reagera negativt på vanlig mascara, eftersom de är fyllda med olika potentiellt irriterande ämnen. Men en ekologisk mascara har ofta skonsamma ingredienser som är bra för känsliga ögon. Därför har vi utsett bästa ekologiska mascara för känsliga ögon i ett bäst i test, så att det blir lättare för dig att hitta något som passar dina ögon och fransar.


Det kan vara svårt att hitta en bra ekologisk mascara som ger samma kraftfulla effekt som en vanlig produkt. Ofta finns det problem som att mascaran fäller under dagen eller klumpar sig och är svår att applicera på fransarna - dock innehåller vanliga mascaror mer skadliga ämnen för att formulan verkligen ska sitta där den ska.


Vi har kollat vad konsumenterna tycker om ett gäng olika ekologiska, veganska skonsamma mascaror som sitter bra och som kan passa dig med känsliga ögon helt perfekt. Självklart har vi även vägt in vår egen åsikt i vårt ekologisk mascara test!


 


 


Ekologisk mascara - BÄST I TEST


TOPP 3


1. Lavera Volume Mascara - bästa ekologiska och veganska mascara för känsliga ögon


Prisklass: budget Effekt: volym Vegansk: ja Övrigt: oftamologiskt testad, fri från parabener, tungmetaller, doft och färgämnen


ekologisk mascara bäst i test

Har du länge letat och letat efter en bra mascara som inte irriterar dina känsliga ögon? Då kan vi glädja dig med att du kanske inte behöver leta mycket längre. Lavera Volume Mascara kan nämligen vara din räddning!


Förutom att de som testat den tycker att den sitter bra, håller hela dagen och är lätt att tvätta bort så är mascaran dermatologiskt och oftamologiskt testad, fri från parabener, silikoner, formaldehyd, mineraloljor, tungmetaller, propylenglykol samt syntetiska doft- och färgämnen.


Nu förstår du säkert varför vi älskar den här mascaran så mycket och varför den blir bästa mascara för känsliga ögon i det här testet.


Att den är oftamologiskt testad betyder att testningen skett under uppsikt av en legitimerad ögonläkare.


Detta är en ekologisk mascara som inte klumpar, smular och som är lätt att applicera. Vill du få till de perfekta fransarna rekommenderas att först böja till dem med en ögonfransböjare som har mjuka kuddar för känsliga ögon. Färgen är djup och ingredienserna består bland annat av jojobaolja samt vildrosextrakt vilket verkar djupt vårdande för dina fransar.


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

 

2. Inika Organic Mascara Bold Lash - bästa ekologiska mascara för långa fransar


Prisklass: Premium Effekt: volym Vegansk: ja Övrigt: passar lite längre fransar, en mascara som syns


ekologisk mascara bäst i test

Här får du en bra ekologisk mascara som också är vegansk och cruelty free Den gör jobbet lika bra som en vanlig mascara och passar perfekt för känsliga ögon enligt många som testat produkten.


Detta är en volymmascara som ger dig en snygg inramning på ögonen med bara ett svep. Användarna älskar den här produkten eftersom den ger bra längd samt volym till fransarna och det upplevs som att fransarna och ögonen mår bättre efter en tids användning - det säger man ju inte nej till!


Detta är rätt mascara för dig om du vill ha ekologiskt och veganskt i samma formula och samma fina effekt som med en vanlig mascara som inte är ekologisk. Den innehåller bland annat magnolia bark extrakt. Inica Organic Mascara Bold är en riktigt vinnare om du vill att din mascara ska synas. Den passar bäst till lite längre fransar. Har du väldigt korta fransar finns det andra alternativ.


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

 


3. Boho Green Make-Up Mascara Jungle Longueur (Lenght) Svart - bästa ekologiska mascara för separerade fransar


Prisklass: mellan Effekt: längd Vegansk: ja Övrigt: separerar och förlänger

ekologisk mascara bäst i test

Den här veganska mascaran från Boho Green är också ett bra alternativ för dig med känsliga ögon. Den lugnande formulan består bland annat av karnaubavax, ekologiskt tranbärsvatten och linfröextrakt.


Mascaran separerar och förlänger varje frans och ger ett riktigt fint resultat. Konsumenterna beskriver den här mascaran som torr i konsistensen och lätt att bygga upp. En köpare menar på att det är den bästa mascaran hon testat.


Någon enstaka har kommenterat att den kan smula lite efter en lång dag men generellt är de flesta mycket nöjda och inga irriterade, rinnande ögon här inte!

LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

 

Andra testade ekologiska mascaror


Om du hitills inte hittat någon favorit i vårt ekologisk mascara test så kan vi även rekommendera att du tar en titt på resten av de produkter vi gått igenom i detta bäst i test. Många av dessa håller verkligen måttet och kan vara värda att prova - vad gööör man inte för att hitta den där perfekta mascaran någon dag!


Benecos Natural Mascara Adorable Lashes Vegan Deep Ocean


Prisklass: mellan Effekt: längd Vegansk: ja Övrigt: fritt från paraffiner, parabener, silikoner och PEG, inga syntetiska färgämnen, dofter eller konserveringsmedelEkologiska mascara bäst i test

Tillhör du en av de som älskar blå mascara? Say no more. Benecos Natural Mascara Adorable Lashes är en riktig ekologisk och vegansk midnattsblå dröm som slinker på fransarna med lätthet utan att klumpa sig.


Formulan består bland annat av avokadoolja vilket är en av anledningarna till den härligt krämiga konsistensen.


De som testat den här mascaran tycker bland annat att det är lätt att få volym. Du kan också bygga på flera lager för att få till en mer intensiv look. Färgen beskrivs som intressant - på ett bra sätt.


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

 

Couleur Caramel Revolution mascara n°91 Extra black


Prisklass: Mellan Effekt: volym Vegansk: ja


ekologisk mascara

Vill man åt de där extra svarta fransarna med fin volym så kan denna ekologiska mascara från Couleur Caramel vara lösningen. Formulan är faktiskt prisbelönad och består av bland annat naturliga intensiva mineralpigment och akasiagummi, för volymen.


Den innehåller också ekologisk arganolja, sheasmör och karnaubavax som återfuktar fransarna hela dagen och ger dem näring. Formulan innehåller ingen parfym eller lösningsmedel.


Konsumenterna är både nöja och lite missnöjda med den här ekologiska mascaran. Missnöjda för att man tycker att den färgar av sig mot slutet av dagen. En del påpekar dock att formulan blir mycket bättre efter ett par veckor. Vilket ofta är fallet med mascaror generellt.


Fransarna får en fin volym men kan vara lite svår att applicera innan den varit använd ett tag. I början är den lite blöt.


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

 

Boho Green Make-Up Mascara Definition


Prisklass: budget Effekt: längd/separerar Vegansk: ja


ekologisk mascara test

Denna ekologiska mascara är också från Boho Green Make-Up. Vi tar med den på listan eftersom många konsumenter är positivt överraskade av den.


Formulan består av naturliga mineraler, samt bland annat olivolja, sheasmör och aloe vera. Mascaran gör fransarna längre och separerar dem fint. Den kladdar inte under ögonen utan sitter på fransarna hela dagen enligt de flesta som recenserat den.


Borsten är liten men gör verkligen ett snyggt jobb och är enkel att använda vid appliceringen. Dessutom hur lätt som helst att tvätta bort på kvällen. Och vilken snygg förpackning. Vi rekommenderar den starkt!


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

 

Dr Hauschka Volume Mascara


Prisklass: Premium Effekt: volym Vegansk: nejbästa mascaran

Den här mascaran har ingredienser som består av bivax och olika läkeväxter. Det finns även jojobaolja i formulan. Den ger riktig bra volym och fina täta svarta fransar. Finns i brunt också.


Mascaran består av mineralpigment och extrakt från bland annat kvittenfrön samt siden- och kandelillava, för en skonsam produkt som inte retar upp känsliga ögon.


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

 

RMS Beauty Mascara Volumizing


Prisklass: Premium Effekt: volym/längd Vegansk: nejmascara test

RMS Beauty Mascara är passande för dig som vill ha fin volym och tätare fransar. Formulan består av växtextrakt och mineraler som ger ett lyft samt längre fransar som håller hela dagen. Användarna ger den ett stort plus för den bra borsten som underlättar appliceringen. Den är absolut värd sitt pris!


LÄS MER OCH SE PRIS HOS: 

Estelle & Thild BioMineral Mascara Long Lash


Prisklass: Mellan Effekt: längd Vegansk: nej


bästa naturliga mascara

Svenska märket Estelle and Thild har många bra ekologiska produkter - och detta är en av deras mascaror som ger längd och en svart djup färg.


Den här produkten har fått blandade recensioner där en del tycker att den klumpar sig lite och är svår att hantera, medan andra tycker att det är den bästa mascaran de någonsin haft som inte varken smular eller kladdar.


Du får helt enkelt prova vad du tycker om den här formulan och om den passar dina fransar. Priset är så pass bra att du har råd att prova en gång!


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

 


Estelle & Thild BioMineral Mascara Volume


Prisklass: Mellan Effekt: längd & volym Vegansk: nej


Detta är samma mascara som den här ovan men denna produkt är mer inriktad på att ge volym och täthet i fransarna - därav den lite tjockare borsten.


Många älskar den här mascaran och tycker att den ger bra volym, men en del påpekar att det kan ta lite tid innan man får in tekniken med den lite "blöta" formulan. Den kan upplevas som aningen kladdig. Men för fylliga vackra, ekologiska fransar som verkligen blir svarta är detta ett väldigt bra alternativ!


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:
Gå till alla våra test

Gå till sidan för rabatter på ekologisk och vegansk hudvård


Gillar du tävlingar, tips, rabatter, tester och hudvårdssnack? -

Gå till vår facebookgrupp Ekologisk hudvård Bäst i test och Fix & Trix


1 905 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla