top of page
  • Skribentens bildILoveNatural

Ekologiska hudvårdsmärken - vår topplista [2024]


Ekologiska hudvårdsmärken

(Inlägget innehåller annonslänkar)


Ekologiska och naturliga hudvårdsmärken är HETT just nu. Allt fler får upp ögonen för giftfri och ren hudvård eller naturlig hudvård. Det är tyvärr inte alla produkter eller ekologiska hudvårdsmärken som är 100% ekologiska, men många har 100% naturligt innehåll vilket är bra. Svensk ekologisk hudvård är också riktigt bra just nu och kan skryta med flertalet högkvalitetsmärken där renhet och hållbarhet är grunden i själva varumärket och produkterna. Med andra ord - det finns gott om både svenska och utländska ekologiska hudvårdsmärken eller sminkmärken på den svenska marknaden och vi har gjort en lista på vilka vi tycker är bäst!


Bästa ekologiska hudvårdsmärken - som du enkelt kan beställa hem


1. M. Picaut Swedish Skincare - vår favorit!


Ekologisk, Vegansk, Ej djurtestat, prisbelönad


Ekologiska hudvårdsmärken

Mette Picaut är en tidigare modell som var aktiv under 90-talet. Hon fick idén till att starta ett eget hudvårdsmärke när hon en dag fikade med sin vän som är kemist. Hon gav Mette en bok om aromaterapi - och på den vägen är det! År 2010 lanserades hennes lyxiga, ekologiska hudvårdsmärke M. Picaut i Sverige. Detta är en högt prisbelönad ekologisk hudvårdsserie och vill du ha hela listan över vilka priser företaget vunnit, klicka här.


Mette provar alla produkter på sig själv under tillverkningsprocessen och om slutresultatet inte är "wow" drar hon tillbaka produkten direkt. Så här säger Mette själv om sin giftfria hudvårdsserie:


"För mig är det självklart att tänka helt naturligt!


Att skapa ekologiska produkter med lyxkänsla utan onödiga utfyllnader är en stor utmaning, men det går. Vi har maximalt med rena, ekologiska ingredienser i våra hudvårdsprodukter som vi kombinerar med exklusiva biopatent, ett modernt tänk och att allt ska vara allergenfritt. Produktionen sker i Sverige med grön el och rent dalsländskt vatten. Inga av våra produkter testas på djur och sjutton av våra nitton produkter i sortimentet är 100 procent veganska."


Citat: Mette Picaut


Vi älskar M. Picaut och de flesta av produkterna i utbudet. Det är verkligen som hon säger att om produkten inte känns "wow" så vill hon inte sälja den. Har du problemhud kan du med fördel testa på M. Picaut och uppnå resultat på kort tid! Hennes ansiktskräm är bland annat vinnare i vårt bästa ekologiska ansiktskräm test. M. Picaut ligger i den högre prisklassen men kan potentiellt ge dig porslinshy och är därför värt att prova.


SE HELA SERIEN OCH SE PRIS HOS:


Ekologiska hudvårdsmärken
Ekologiska hudvårdsmärken

 


2. Weleda - för hela familjen och 100% ekologisk


Ekologisk, Vegansk (delvis), prisbelönad


Ekologiska hudvårdsmärken

Du som vill ha ett ekologiskt hudvårdsmärke med anor ända från 1921 ska ta en titt på Schweiziska Weleda som säljs i över 50 länder världen över. Här får du produkter som gör gott för huden och som har certifering via NATRUE, vilket innebär i stort sätt 100%:igt ekologiskt innehåll.


NATRUE tillåter inga konstgjorda ingredienser. De flesta av produkterna är också veganska men för den fullständiga listan över deras veganska produkter, klicka här. Weleda är även ett prisbelönat hudvårdsmärke och här kan du hitta en lista över deras senaste utmärkelser.


Weleda är ett ekologisk hudvårdsmärke som hela familjen kan använda - allt från bebisar, tonåringar till gamla farmor eller morfar. Det finns något för alla bland deras produkter och de är mycket skonsamma. Vi kan varmt rekommendera Weleda till alla, men speciellt till dig med problemhud av olika slag såsom torr hud, acne, blandhy eller till och med rosacea. Almond-serien är speciellt framtagen för känslig hud.


Weleda använder sig av citat "beprövade läkeväxter, naturliga växtoljor och äkta eteriska oljor" i sina hudvårdsprdukter. De har även ett stort sortiment av hårvårdsprodukter. Weledas produkter ligger i budget och mellanklassen vad det gäller priset. Alla har råd med Weledas ekologiska hud- och hårvård och du får alltid kvalité!


SE HELA SERIEN OCH SE PRIS HOS:


Ekologiska hudvårdsmärken
Ekologiska hudvårdsmärken

 

3. Maria Åkerberg Deepskin Organics - pionjär för svensk ekologisk hudvård


Ekologisk, Vegansk (delvis), prisbelönad


Ekologiska hudvårdsmärken

Maria Åkerberg är en av alla de svenska ekologiska hudvårdsmärken som verkligen agerat pionjärer för den svenska marknaden på den fronten. Hon har varit i farten sedan 1995 då Maria Åkerberg Deepskin Organics lanserades. Du hittar både hudvård, smink och hårvård i sortimentet och de har flertalet fina certifieringar för ekologisk hudvård. Företaget har prisats genom åren med en hel rad utmärkelser.


Många av produkterna är också veganska, men inte alla. De icke-veganska ingredienser du ska leta efter i beskrivningen av produkten är bivax och honung, i sådant fall. Inga andra animaliska ingredienser förkommer i sortimentet.


För att citera Maria Åkerberg:


"Vi använder bara ingredienser som bygger upp huden och håret utan att störa den naturliga processen i varken kroppen eller naturen. Våra djupverkande produkter innehåller enbart naturliga mineraler och rena ingredienser från växtriket som ger huden fukt, vitaminer och fettsyror. Det är allt. Vi har ingenting att dölja. Därför berättar vi alltid vad varje produkt innehåller."


Vi har respekt för Maria Åkerberg och den stabila grund hon har skapat med detta svenska ekologiska hudvårdsmärke som älskas av många. Man kanske inte älskar alla produkter i utbudet men det är lätt att hitta en favorit för just din hud, kropp eller hår som du aldrig vill sluta använda!


Maria Åkerbergs produkter förekommer i flera av våra test och det finns även ett speciellt test dedikerat endast till dessa produkter. Klicka här för att öppna MÅ-testet på en ny sida. Priserna på produkterna ligger i mellan och budgetklassen och är mycket prisvärda. Olika storlekar finns ofta tillgängligt.


SE HELA SERIEN OCH SE PRIS HOS:

Ekologiska hudvårdsmärken
Ekologiska hudvårdsmärken
Ekologiska hudvårdsmärken

 

4. KORA Organics - få ett glow som en supermodell!


Ekologisk, Vegansk, Ej djurtestad


Ekologiska hudvårdsmärken

Kora Organics är ett ekologiskt hudvårdsmärke från Australien, som är grundat av supermodellen Miranda Kerr (av Australisk härkomst). Företaget lanserades redan 2009 och har visat sig ha mycket högkvalitativa produkter för huden.


De är bland annat certifierade via COSMOS Organic och har hög andel ekologiska ingredienser. En del fokus ligger vid produkter som ger huden en glow-boost med hjälp av naturliga ingredienser såsom exempelvis gurkmeja. Alla produkter är även veganska och cruelty free.


Vi kan gå i god för att Kora Organics är väl värt att testa om du är intresserad av bra ekologisk hudvård med den där lilla extra skönhets-touchen som gör att vem som helst kan få en lyster som en supermodell - helt utan starka syror eller onaturliga ingredienser.


Kora Organics produkter ligger i den högre prisklassen, men om du är en skönhetsnörd är detta något för dig! Istället för att beställa grejerna ända från Australien (!) kan du klicka på någon av länkarna nedan.


SE HELA SERIEN OCH SE PRIS HOS:

Ekologiska hudvårdsmärken
Ekologiska hudvårdsmärken
Ekologiska hudvårdsmärken

 

5. Estelle & Thild - har allt du behöver inom smink och hudvård


Ekologisk, ej djurtestad


Ekologiska hudvårdsmärken

Det svenska ekologiska hudvårdsmärket Estelle & Thild grundades år 2007 och har de senaste åren ridit på den härliga vågen av eko-hudvård som sköljt över skönhetsbranschen - äntligen! Nu finns det inte bara ett eller två svenska ekologiska hudvårdsmärken utan istället en hel drös. Estelle & Thild är ett av de märken som säljer både smink och hudvård och sminkutbudet är ganska stort.


Pernilla Rönnberg som är grundare och VD på Estelle & Thild beskriver varumärket och deras filosofi så här, citat:


En vanlig morgonrutin kan innehålla over 200 kemikalier. Dessa kemikalier tillsätts ofta för att skapa attraktiva texturer, dofter och färger till skönhetsprodukter. Tillsatser kan också förlänga produkters hållbarhet. Jag tycker att detta är onödigt, då dessa tillsatser och syntetiska ämnen kan skada våra kroppar och vår miljö.


Jag har valt att använda rena, bioaktiva ingredienser och lyxiga oljor och extrakt i våra produkter. Alla formuleringar är fria från onödiga kemikalier och bekämpningsmedel, och alla våra produkter är ekologiskt certifierade av Ecocert."


Vi tycker att Estelle & Thild har ett brett sortiment där du kan hitta allt från mascara till tanning drops och anti-agekräm. Kvalitén på produkterna varierar och du kan inte älska dem alla, men du kan hitta en del favoriter bland utbudet. Priset på produkterna ligger i mellanklassen och den högre klassen.


SE HELA SERIEN OCH SE PRIS HOS:

Ekologiska hudvårdsmärken
Ekologiska hudvårdsmärken
Ekologiska hudvårdsmärken

 

6. Rosenserien - för dig som alltid vill dofta lätt av ros


Ekologisk, Delvis vegansk


Ekologiska hudvårdsmärken

Rosenserien är svensk bra ekologisk hudvård med ca 40 år nacken då det först lanserades i mitten på 80-talet av en frisör vid namn Laine Nilsson som hade tröttnat på att hennes hud förstördes av de starka kemikalierna i hårvårdsprodukterna och började således att undersöka innehållet även i hudvård och fann spår av liknande ämnen. Det sådde fröet till den trevliga och giftfria hudvårdsserie vi idag har tillgång till.


Innehållet i Rosenseriens produkter är till 79% ekologiskt och 100% naturligt, vilket är mer än godkänt! Dessutom har de vegansk certifiering men Lip Balm och Tinted Moisturizer innehåller bivax.


En del personer med känslig hy är väldigt nöjda med deras utbud och vi kan också varmt rekommendera den om du är känslig. Alla produkter innehåller en bas av aloe vera och en skvätt av ekologisk rosenolja, som dock inte tar över i doften. Priserna ligger normalt i mellanklassen och den övre klassen.


SE HELA SERIEN OCH SE PRIS HOS:

Ekologiska hudvårdsmärken

 


7. Burt´s Bees - inget för veganen men dina läppars bästa vän


100 % naturlig


Ekologiska hudvårdsmärken

Burt´s Bees är ett amerikanskt hudvårdsmärke som baserar majoriteten av sina produkter på bivax och honung. Produktionen satte igång på 1980-talet och de senaste åren har vi sett allt mer av märket även i Sverige. De lägger en del fokus på välgörande produkter för läpparna och huden men har även vissa sminkprodukter. Innehållet är 100% naturligt och fritt från SLS, parabener och petrokemikalier.


Vi gillar en hel del av utbudet hos Burt´s Bees och deras skonsamma och läkande läppcerat kommer i massor med olika kombinationer. Dina läppar kommer att älska dessa! Deras hudvård är också väldigt bra och passar hela familjen, både mamma, bebis, pappa och gammelmormor.


Burt´s Bees produkter ligger i budgetklassen och håller en hög kvalité. Vad kan gå fel med den näringsrika och läkande honungens kraft!


SE HELA SERIEN OCH SE PRIS HOS:

Ekologiska hudvårdsmärken
Ekologiska hudvårdsmärken
Ekologiska hudvårdsmärken
Gå till alla våra test

Gillar du tävlingar, tips, rabatter, tester och hudvårdssnack? -


ekologisk hudvård rea


Ekologiska hudvårdsmärken

2 262 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Yorumlar


bottom of page