top of page
  • Skribentens bildILoveNatural

Flourfri tandkräm BÄST I TEST [2024]

Uppdaterat: 2 feb.


Flourfri tandkräm bäst i test

(Inlägget innehåller annonslänkar)


Om flour är bra eller dåligt för tänderna och kroppen har länge varit en vattendelare. Det finns nämligen studier som styrker båda sidorna i debatten. Om du dock tillhör den sidan som är emot flour, eller bara vill testa något annorlunda, så kommer här ett flourfri tandkräm bäst i test! Kolla in vad andra konsumenter tycker om några av de mest populära sorterna av tandkräm utan flour som finns på marknaden innan du gör ditt val. Läs vidare!

 

Är flour i tandkräm farligt?


Flour förekommer i två olika former; flourgas och flourid. Flourgas är ett nervgift och flourid är en en fast variant av flour som används till olika saker såsom att förlänga hållbarheten på vissa läkemedel samt i tandkrämer och plackbehandlingar. Flour sägs nämligen stärka tänderna. Flour är i sig en slaggprodukt som kommer från aluminiumproduktion och är enligt studier inte så himla bra för människokroppen på sikt.


Men är flour verkligen farligt för människan? Vissa studier har visat att flour kan bidra till en ökad risk för demens och att det kan göra oss slöare. Det är också ett starkt enzymgift och verkar hämmande för köldkörtelhormonet.


Varför flourfri tandkräm?


Om du ska använda flourfri tandkräm eller inte är ett beslut som du själv måste ta om det känns rätt för just dig. Det finns som sagt två läger i den här frågan där vissa anser att det är helt uppåt väggarna att använda flour i munnen, medan andra går på den linje man alltid har gjort och blivit matad med från tandvården genom alla år.


Faktum är dock att det finns en hel del naturliga preparat som kan användas för att hålla tänderna rena och friska, såsom aloe vera, kol, chlorella, naturkrita, havssalt och mineraler med mera. Flourfri tandkräm kan innehålla någon av dessa ingredienser kombinerat med andra naturliga och ofta ekologiska ingredienser.


Smaken är ofta ungefär densamma som på vanlig tandkräm eftersom man tillsatt mint eller liknande extrakt i formulan, för att du ska få en fräsch upplevelse av din tandborstning. Ta nu en titt på vårt flourfri tandkräm bäst i test för att lära dig mer!


 

Flourfri tandkräm BÄST I TEST


TOPP 3


1. Urtekram Mint/Green Tea Tandkräm - Bästa tandkräm utan flour


Konsumentbetyg: 4/5


Bästa tandkräm utan flour

Vinnaren i detta bäst i test av flourfri tandkräm blir Urtekrams Mint & Green Tea med 100% naturligt innehåll. Slipmedlet i tandkrämen består av naturkrita och det finns även bland annat en hög halt av aloe vera och kalciumkarbonat bland ingredienserna. Här får du en fräsch smak av mint och grönt te. Tänderna känns rena efter borstningen och snittbetyget bland de som recenserat produkten är 4/5. Priset är rimligt och tandkrämen är både ekologisk och vegansk.


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

flourfri tandkräm bäst i test

 

2. Ecodenta Expert Line Black Whitening toothpaste


Konsumentbetyg: 4/5


Bästa tandkräm utan flour

Kan man verkligen få vitare tänder med en svart tandkräm utan flour? Ja, faktum är att svart kol och det gröna teet Teavigo™ kan ha just den effekten på emaljen. Ecodenta är en flourfri tandkräm som minskar uppkomsten av plack, minskar uppkomsten av karies, ger vitare tänder och som samtidigt är skonsam mot emaljen. Smaken är mint och du får en frisk andedräkt. Konsumenterna är generellt sett nöjda med ett snittbetyg på 4/5. Därför blir det andra plats i vårt flourfri tandkräm bäst i test!


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

flourfri tandkräm bäst i test

 

3. Weleda Salt Tandkräm


Konsumentbetyg: 4/5


Flourfri tandkräm bäst i test

Många konsumenter är förtjusta i den här salt-tandkrämen utan flour från Weleda. Här satsar man på rengöring av tänderna via naturligt havssalt och mineraler. Den reducerar plackbildning och neutraliserar skadliga syror. Smaken är pepparmint med en hint av salt. Känslan blir fräsch i munnen och tänderna känns rena. Flera användare som recenserat denna tandkräm säger att den hjälper bra mot ilningar. Snittbetyget från konsumenterna blir 4/5.


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

flourfri tandkräm bäst i test

 

Andra testade tandkrämer utan flour


Tandkräm utan flour bäst i test

Alla har inte samma smak när det gäller tandkräm, både vad det gäller konsistens och själva smaken. Om ingen av produkterna på topplistan i detta flourfri tandkräm bäst i test kändes lockande för dig så kanske någon av dessa tandkrämer utan flour kan passa!Dr. Bronner's Peppermint Toothpaste


Konsumentbetyg: 5/5


Flourfri tandkräm bäst i test

Denna tandkräm från Dr. Bonner´s är utan flour och innehåller 70% ekologiska ingredienser. Formulan löddrar inte speciellt mycket och innehåller bland annat aloe vera, kokosolja och kokosmjöl. Krämen reducerar plack, ger vitare tänder och ger en fräsch andedräkt av pepparmint - vad mer kan man begära! Konsumenterna har gett den 5/5 i snittbetyg online.


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

flourfri tandkräm bäst i test

 

Urtekram Childrens Tuttifruttitandkräm


Konsumentbetyg: 3/5


Flourfri tandkräm bäst i test

Huruvida man ska använda tandkräm utan flour till sina barns tänder eller inte kan vara ett känsligt ämne. Om man känner sig osäker kanske du kan testa en tandkräm med flour på kvällen och en tandkräm utan flour på morgonen?


Denna flourfria tandkräm från Urtekram har en väldigt god tutti frutti smak som även går hem hos de flesta vuxna. Basen består av naturkrita som skonsamt slipar emajlen, samt aloe vera som är antibakteriellt och bra för tandköttet med mera. 100% naturligt innehåll. Ekologisk och vegansk. Snittbetyget från konsumenterna är 3/5.


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

flourfri tandkräm bäst i test
Gå till alla våra test


Gillar du tävlingar, tips, rabatter, tester och hudvårdssnack? -


ekologisk hudvård rea1 594 visningar0 kommentarer

Comentários


bottom of page