• ILoveNatural

Gör din egen julkalender med ekologisk hudvård!


(Inlägget innehåller annonslänkar)


Vill du överraska en vän eller familjemedlem med något kul till jul kan du göra din egen julkalender med ekologisk hudvård! Det är väldigt enkelt och kan bli en perfekt julklapp som räcker nästan hela december ut. Bestäm själv hur många dagar din kalender ska ha. Kanske du vill att den ska räcka ända fram till nyår?


Det enda du behöver är en liten tygpåse för varje dag, något att hänga dem på och något att fylla alla påsarna med. Lagom stora saker är bäst beroende på påsarnas storlek. Om du vill kan du blanda olika storlekar på påsarna ifall att du vill lägga i en större grej på något datum.


I den här artikeln får du tips på ekologiska påsar och annat som kan användas till en julkalender för hudvård, samt ekologiska hudvårds och hårvårdsprodukter som du skulle kunna lägga i påsarna, om du behöver förslag. Du behöver inte använda kalendern specifikt till jul, utan det kan också bli en rolig present när som helst. Kanske till någon som fyller jämnt? Läs vidare!


 

Julkalender med ekologisk hudvård - TIPS


Först och främst behöver du minst 24 ekologiska tygpåsar som du kan hänga på en lämplig plats. En klädhängare med knoppar eller krokar kan fungera, men du kan också vara lite kreativ och komma på en annan lösning som på bilden här nedan.Låt fantasin flöda. Du behöver inte heller använda tygpåsar om du inte vill. Du kan göra pappersstrutar, små paket eller köpa små kartonger eller presentpåsar med handtag på. En annan variant är att knyta in varje grej i ett par ark silkespapper och knyta ett snöre kring toppen.


Här nedan kommer förslag på alternativ du skulle kunna använda till själva stommen för kalendern. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten som vi hittat hos antingen Jordklok.se eller Åhlens.
När du bestämt dig för vilken stil du vill ha på din julkalender med ekologisk hudvård är det dags att fundera över vilka produkter du ska lägga i varje påse/paket. Tänk på att grejen måste få plats i påsen eller paketet, så bäst är att välja små grejer och kanske lyxa till det på lucia och själva julafton med en lite större sak.


Alla påsar/paket behöver dock inte ha samma storlek och design. Du kan göra en knasig blandad variant, vilket också är skoj och något för ögat att titta på!


Här har vi tagit fram några exempel på ekologiska hud- och hårvårdsprodukter som du skulle kunna lägga i julkalendern, om du behöver tips. Du kan också välja ett tema för kalendern såsom "läppar" eller "fötter" eller något annat. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.
 

Gå till alla våra test


Gillar du tävlingar, tips, rabatter, tester och hudvårdssnack? -

Gå med i vår facebookgrupp Ekologisk hudvård bäst i test och Fix & Trix

9 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla