top of page
 • Skribentens bildILoveNatural

Kosttillskott för hormonell acne Bäst i Test [2024](Inlägget innehåller annonslänkar)


Hormonell acne är något som många tjejer och kvinnor måste tampas med. Det kan ofta vara svårt att bli av med problemet - innan du hittar rätt lösning för just din kropp. Här på ekologiskhudvård.info har vi stor erfarenhet av just hormonell acne och kosttillskott. Om du behöver tips på vad du kan prova för att få resultat ska du läsa den här artikeln!


Vi har bara tittat på ekologiska kosttillskott mot acne som är framtagna med ekologisk certifiering. Många av alternativen är också veganska, men inte alla. Tänk också på vad det är du köper.


Alla kosttillskott online är inte pålitliga och företag kan föra sig med falska hälsopåståenden trots att det finns lagar och regler kring detta. I det här testet hittar du bara pålitliga kosttillskott för hormonell acne som säljs hos Life-butiken.


Vad är hormonell acne?


Det är inte alltid helt lätt att diagonstisera varför man får acne eller vad det är som gör att den helt plötsligt försvinner. Men om man tror att det specifikt kan ha med hormoner att göra eller har fått ett sådant utlåtande från en doktor, så rör det sig alltså om hormonell acne.


I grund och botten är egentligen all acne hormonell på något sätt och därmed en hormonell sjukdom. Den triggas av att du har för mycket testosteron i kroppen och behöver då bättre hormonbalans.


Både killar och tjejer har testosteron i kroppen och under puberteten ökar denna mängd hormoner hos båda könen. Vilket ofta leder till att man får utbrott av acne. Tjejer drabbas oftast i större utsträckning.


Dagarna innan mens sjunker också de kvinnliga könshormonerna samtidigt som testosteronet ökar igen (av någon anledning), vilket alltså också kan leda till acne. Som sedan går över.


Om din acne inte går över och du kommit ur tonåren för länge sedan så har du troligen vuxenacne eller hormonell acne. Vilken oftast beror på obalans bland hormonerna i kroppen.


Hur kan kosttillskott mot hormonell acne hjälpa mig?


Innan du går vidare med starka mediciner som kan skrivas ut av läkare för svår acne (i vissa fall), eller testar på olika preventinmedel som p-piller, p-stav eller liknande, så kan du ge gammal hederlig kosttillskott mot hormonell acne ett försök. Det fungerar för många, men inte för alla.


Exakt vilken hälsokost som kommer fungera för dig är dock svårt att säga. Visst kan du boka tid hos en doktor och be att få ta prover så att du vet vilka ämnen eller hormoner du eventuellt har brist på. Då blir sökandet troligen mycket enklare eftersom du vet i vilken ände du ska börja.


Du måste helt enkelt testa dig fram och se vad som eventuellt fungerar. Men kom ihåg att ha tålamod och inte fuska med rutinerna du sätter upp. Läs alltid instruktionerna för varje kosttillskott så att du vet om det är möjligt att överdosera etc.


Vissa vitaminer och mineraler kommer ut med urinen om det finns överskott i kroppen, medan andra kan orsaka skada på lever och njurar om man skulle ta alldeles för hög dos.


Viss hälsokost med utrensande effekt på kroppen (exempelvis MSM) kan även ge illamående, huvudvärk eller dålig mage om man inte börjar med en liten dos först och sedan växlar upp efter ett tag.


Ta nu del av våra tips på bästa ekologiska kosttillskott mot hormonell acne!


 

Bästa kosttillskott mot hormonell acne - Topp 3


BÄST I TEST


1. A.VOGEL Bidrottningsgelé 90 KAP - bästa kosttillskott mot hormonell acne

Ekologisk: ja Vegansk: nej Form: kapsel


När man lider av hormonell acne behövs ett kosttillskott som balanserar hormonerna. Bidrottningelé är ett sådant som fungerar för många.


Denna smått magiska produkt som kommer från bikupan och drottningen på tronen smakar inte så gott, varför den ofta intas i kapslar. Men den kan göra underverk för hormonell obalans och hudproblem som acne.


Bidrottningelé innehåller bland annat kollagen, olika mineraler och aminosyror. Vilka alla är viktiga för att bibehålla en frisk hud som inte är inflammerad. Vissa anser också att den minskar fina linjer och rynkor - tack vare kollagenet. Därför utser vi den till bästa kosttillskott mot hormonell acne!


Som med mycket hälsokost finns det inte massor med forskning på området, men det finns massor av vittnesmål på internet från personer som fått mycket goda resultat med bättre hud och mindre PMS - tack vare bidrottningelé. Vissa får även bättre hårväxt och starkare hår.


Denna bidrottningelé från A. Vogel är ekologisk och ett bra alternativ om du vill testa en kur på 90 kapslar. Du äter 1 kapsel om dagen. OBS! Om du är allergisk mot bistick ska du undvika denna kur.


Fördelar:

 • Ekologisk

 • Kan förbättra hormonell acne

 • Stabiliserar hormonnivåer

 • Kan ge bättre hårväxt


LÄS MER OCH SE PRIS PÅ: 

2. LIFE Life Nattljusolja - bästa kosttillskott mot hormonell acne

Ekologisk: ja Vegansk: ja Form: kapsel


Nattljusolja, eller jättenattljusolja, eller GLA som det också kallas ibland - kan vara en riktigt life saver för dig med hormonell acne.


Oljan tillverkas av en gul örtväxt och innehåller den aktiva substansen GLA, som visat sig vara bra för att stabilisera hormoner i kroppen och motverka hormonell acne. Du kan även förbättra symtom på PMS med nattljusolja. Många använder den också för klimakteriebesvär.


Nattljusolja innehåller även omega 6 fettsyrorna och linolsyra. I vissa fall kan omega 6 förvärra acne, vilket kan vara bra att nämna här. Om du exempelvis ofta får acne av jordnötter så kan det vara på grund av att de innehåller mycket omega 6.


Denna olja kommer i kapselform och är Life´s egen. Den är både ekologisk, vegansk och väl värd att prova som kosttillskott mot hormonell acne! Man kan också köpa kallpressad jättenattljusolja och använda som hudvård mot acne och eksem, eller rynkor.


Fördelar:

 • Ekologisk

 • Vegansk

 • Kan förbättra hormonell acne

 • Stabiliserar hormonnivåer

 • Kan också hjälpa mot PMS eller klimakteriet


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:


 

3. GREAT EARTH MSM Vitamin C - bästa kosttillskott mot hormonell acne

Ekologisk: ja Vegansk: ja Form: kapsel


MSM är ett kosttillskott som trendade stort för några år sedan och många lovordade denna hälsokost. MSM är svavel, vilket kroppen behöver för att bibehålla frisk hud och friskt hår, starka naglar och friska leder.


Idag får vi inte i oss tillräckligt med svavel via maten eftersom jordarna aldrig får vila längre, som förr i tiden.


Många upplever att acne förbättras när man börjar använda MSM som kosttillskott. Det är inte så konstigt eftersom svavel är en av de viktigaste beståndsdelarna i både keratin och kollagen - som är ett måste för friskt hår och hud.


Dessutom har MSM en utrensande effekt, vilket gör att acnen i vissa fall kan förvärras tillfälligt för att sedan bli bättre eller helt försvinna.


MSM hjälper även till att syresätta kroppen, varför många använder den i samband med träning till exempel. Det används till och med på hästar för att de ska få bättre återhämtning och orka mer.


Vi har själva testat en MSM-kur med ganska goda resultat. Men vi kan också rekommendera att du kombinerar detta med andra kosttillskott mot hormonell acne, för bästa effekt.


Just denna MSM har också C-vitamin eftersom kroppen tar upp svavel bättre i samband med c-vitamin. Den kommer i kapselform, men man kan köpa MSM-puler också. Smaken är väldigt bitter, så i sådant fall behöver du blanda ut pulvret med exempelvis kallt citronvatten eller liknande. Varma drycker är inte att rekommendera på grund av smaken.


Börja med 1 kapsel om dagen och trappa sedan upp till 3 per dag. Svälj dem i samband med måltid. Om du trappar upp för fort kan du få utresningssymtom som dålig mage, huvudvärk och illamående.


Fördelar:

 • Ekologisk

 • Vegansk

 • Förbättrar hudkvalitén

 • Kan förbättra acne

 • Förbättrar hårkvalitén

 • Ger starkare naglar

 • Ger mer energi


LÄS MER OCH SE PRIS HOS: 


Gå till alla våra test


Gillar du tävlingar, tips, rabatter, tester och hudvårdssnack? -


 

984 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page