top of page
  • Skribentens bildILoveNatural

Maria Åkerberg recension [2024] - Topplista Maria Åkerberg

Uppdaterat: 31 jan.


Maria Åkerberg recension

(Inlägget innehåller annonslänkar)


Vem älskar inte svensk, naturlig och ekologiskt hudvård! Maria Åkerberg hudvård är ett ekologiskt hudvårdsmärke som lanserades år 1995 och som absolut inte är nybörjare på att skapa rena, effektiva, skonsamma och giftfria hud- och hårvårdsprodukter. Men finns det någon Maria Åkerberg kritik där ute? I denna recension har vi tittat på en hel del av deras utbud och utsett bästa Maria Åkerberg hudvård och hårvård bland de mest populära produkterna - men de flesta på listan har fått höga betyg av både konsumenter och experter.


Vi har gått igenom vad som är mest utmärkande för varje produkt och vad olika användare med olika hudtyper tycker och tänker. Läs vidare!


 


Finns det Maria Åkerberg kritik bland konsumenter?


Maria Åkerberg är ett av få svenska ekologiska hudvårdsmärken som varit med på marknaden sedan mitten av 90-talet. Men är deras produkter bra eller är det bara frågan om effektiv marknadsföring - Finns det någon Maria Åkerberg kritik? Både ja och nej.


Många av deras produkter är otroligt bra och håller en hög kvalité medan andra är mindre bra - som med de flesta hudvårdsmärken. Något som är speciellt med Maria Åkerberg är att de använder sig av naturliga, självkoncentrerande system istället för ontaurliga konserveringsmedel. Detta kan dock göra att vissa av produkterna har en mindre trevlig doft.


Maria Åkerberg har dock en stabil grund att stå på vilken är att alla deras produkter är tillverkade av naturliga mineraler och rena ekologiska ingredienser som är skonsamma för dig själv och naturen. De har vunnit många utmärkelser genom åren, bland annat vid Organic Beauty Awards som går av stapeln varje år.


Recensionerna visar att konsumenterna älskar majoriteten av utbudet - men vissa produkter har fått lite extra hyllningar genom åren. Vilka några av dessa är tar du reda på här nedan!


När du använder Maria Åkerberg produkter får du kvalité och expertis och alla hudtyper kan hitta något som passar. Du kan även känna dig trygg med att du inte gör dig själv eller miljön en otjänst - och det är en härlig känsla.


SE VIDEO: Maria Åkerberg berättar själv om produktionen


 


Bästa Maria Åkerberg hudvård & hårvård - BÄST I TEST


TOPP 3


1. Maria Åkerberg Coldpressed Jojoba Oil - bästa all round produkt


Typ: tunn kallpressad olja Hudtyp: alla Effekt: återfuktande, mjukgörande, skyddande Mängd: 100 mlMaria Åkerberg kritik

Något som är bra att alltid ha hemma är produkter som är skonsamma och som hela familjen kan använda - till olika saker dessutom! Maria Åkerbergs Coldpressed Jojoba Oil är en perfekt sådan produkt.


Oljan kommer från jojoba-busken och tas lätt upp av huden. Man kan använda den till allt från makeup borttagning, ansiktsolja, hårolja, till eksem, till din bebis i badvattnet, till rakning och för att behandla svamp i underlivet.


Har du problemhud verkar jojobaoljan balanserande och kan hjälpa dig att få ordning på olika problem såsom torrhet och acne.


Oljan känns inte fet utan är tunn i konsistensen, tunnare än babyolja. Den täpper inte igen porer.


Konsumenterna är otroligt nöjda med den här oljan och ger den 4/5 i betyg i snitt. Alla recensenter har hittat sina egna områden att använda oljan till. Någon skriver att den är perfekt för att bort det vattenfasta sminket med, medan någon annan har den i sin dagliga hudvårdsrutin på vintern - när huden är som torrast och känsligast. Även en och annan gravidmage har smörjts in med denna olja med gott resultat!SE VIDEO: Coldpressed Jojoba oil Maria Åkerberg beskrivning och recension från Skogsro Spa


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

Maria Åkerberg recension
Maria Åkerberg recension
Maria Åkerberg recension
 


2. Maria Åkerberg Hair Conditioner Energy


Typ: hårbalsam Hårtyp: alla Effekt: vårdande, gör håret lättkammat Mängd: 200 mlMaria Åkerberg recension

Detta balsam har fått många fina recensioner och är en bra produkt för alla hårtyper. Ingredienserna består bland annat av oljor från lavdendel, rosmarin, citrongräs och enbär. De flesta älskar doften men inte alla - någon tycker att den doftar för mycket citrongräs.


Finessen med detta vårdande balsam är att du även kan lämna kvar produkten i håret efter att du tvättat med vanligt schampo. Då fungerar den som ett balsamspray som gör håret mjukt och glänsande.


Konsumenterna ger produkten 4/5 i betyg i snitt och många är väldigt nöjda med effekten. Fler skriver att de testat att låta produkten ligga kvar i håret efter tvätt och tycker att den fungerar kanon till detta ändamål.


Håret blir mjukt och följsamt och passar även extra bra till tjockt lockigt hår. Balsamet är drygt och räcker länge. Någon tyckte dock att den inte passar så bra till tunnt hår som trasslar då produkten upplevs inte riktigt fästa på håret.


SE VIDEO: Hair conditioner Maria Åkerberg beskrivning och recension från Skogsro SpaLÄS MER OCH SE PRIS HOS:

Maria Åkerberg recension
Maria Åkerberg recension
 

3. Maria Åkerberg Lip Care Vanilla


Typ: läpp-cerat Hudtyp: alla Effekt: vårdande, mjukgörande Mängd: 7 mlMaria Åkerberg test

Rätt som det är står vintern för dörren och läpparna torkar ut och spricker tack vare den torra luften. Då behöver du ett läpp-cerat som inte förvärrar problemet och gör dig beroende, utan som verkligen vårdar läpparna utan gifter.


Det är väldigt vanligt att vanliga cerat innehåller mineraloljor som torkar ut istället för att återfukta. Produkten lägger sig lixom på ytan istället för att absorberas av huden.


Detta cerat från Maria Åkerberg innehåller bland annat vaniljextrakt från Madagaskar, rosmarin och bivax och inga mineraloljor.


Konsumenterna ger denna produkt 3/5 i snitt i betyg och lyfter bland annat fram att den återfuktar på djupet, är dryg och inte lägger sig på ytan utan absorberas och mjukgör.


De flesta gillar doften av vanilj och någon påpekar att den har en subtil smak av polka. Det kan absolut vara värt att investera i ett riktigt bra, ekologiskt läppcerat för att skydda den känsliga huden på läpparna. Detta är ett prisvärt, miljövänligt alternativ som verkligen fungerar utan att göra dig beroende.


SE VIDEO: Lip care Maria Åkerberg beskrivning och recension från Skogsro SpaLÄS MER OCH SE PRIS HOS:

Maria Åkerberg recension
 

Andra Maria Åkerberg favoriter i vårt test


Maria Åkerberg Olive Cleansing


Typ: rengöringskräm Hudtyp: torr/känslig/mogen Effekt: rengörande, mjukgörande, återfuktande, antiseptisk Mängd: 250/100 mlMaria Åkerberg bäst i test

Maria Åkerberg Olive Cleansing är en rengöringskrämsom innehåller olivolja och därmed mycket E-vitamin för dig med torr, känslig och mogen hud. Den rengör huden och tar bort smink.


Ingredienserna består också av pomeransolja som är antiseptisk och tar hand om orenheter och smuts utan att täppa igen porerna. Du masserar in produkten i ansiktet ordentligt och sköljer sedan av med ljummet vatten.


Denna produkt får 4/5 i betyg i snitt även om en del har vissa problem med doften som kanske inte är den bästa. De som är nöjda är riktigt nöjda och tycker att den är väldigt effektiv på att ta bort sminket skonsamt och lämnar en ren hy efter sig.


Är du över 40 år och även har känslig torr hy så kan detta vara en riktig vinnare enligt recensionerna. Funkar också bra med blandhy. De som har något negativt att säga tycker att den inte tar bort sminket effektivt, men i förhållande till de som är nöjda är de inte speciellt många. Totalt sett är upplevelserna mycket positiva.


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

Maria Åkerberg recension
Maria Åkerberg recension
 

Maria Åkerberg Royal Facial Oil More


Typ: ansiktsolja Hudtyp: mogen/känslig/torr/rosacea/ytliga blodkärl Effekt: fuktbevarande, mjukgörande, utslätande, ökar elasticiteten, reducerar ärr och fläckar Mängd: 30 mlMaria Åkerberg hudvård

Detta är en härlig ekologisk ansiktsolja för mogen och känslig hud som innehåller både eterisk olja från rosenblad, nyponfröolja, rosmarin och gurkörtsolja. Du kan riktigt känna hur oljan stimulerar blodcikulationen och ger liv till huden - på naturlig väg!


Du kan använda den som den är eftersom oljan är tunnflytande och absorberas lätt av huden, men du kan även lägga några droppar i din ansiktskräm när du känner dig extra torr och glåmig.


Ingredienserna bidrar till att öka elasticiteten i huden och har en utslätande effekt på rynkig hy. Dessutom är den fuktbevarande och kan bleka ärr och andra fläckar i anskitet över tid. Det skickas med en varning för om du vet med dig att du inte tål gurkörtsoljan då vissa personer kan reagera på den. Men det ska pirra lite i huden vid användning, det är normalt - då vet du att den gör sitt jobb.


Denna ansiktsolja får 4/5 i betyg av konsumenterna och beskrivs bland annat som citat: "perfekt för vinterhy" och "bästa jag testat". Negativa kommentarer är till exempel att den kan ge kvisslor vid för mycket användande, beroende på hudtyp. Är du en "torris" kommer du troligen att älska den här produkten då många trycker på att den mjukar upp och återfuktar på en gång!


SE VIDEO: Royal facial oil GLA Maria Åkerberg beskrivning och recension från Skogsro SpaLÄS MER OCH SE PRIS HOS:

Maria Åkerberg recension
Maria Åkerberg recension
 

Maria Åkerberg Hair & Body Shampoo Rosemary


Typ: schampo för hår och kropp Hårtyp: alla Effekt: starkare, friskare hår, balanserar hårbotten Mängd: 500 mlMaria Åkerberg hudvård test

Om du inte redan gjort det så är det dags att byta schampo från ett fyllt med sulfater och gifter till ett utan sulfater och gifter. Detta schampo kan du använda både till kropp och hår, men du måste alltid tvätta håret två gånger för att få full effekt. Det är nästan alltid så med ekologiska schampon som inte innehåller alla farliga ämnen som spolar bort smutsen snabbt.


Eterisk olja från rosmarin har en antiseptisk och lugnande effekt på din hårbotten och dessutom ger den en frisk doft! Håret blir glansigt och starkare med tiden.


Ett litet plus är att du även kan använda schampot som ansiktsrengöring om du har normal hud samt till rakning. Vi älskar mångsidiga produkter.


Detta schampo får 4/5 av konsumenterna och känner sig nöjda och tycker att håret känns starkare efter en tids användning. De flesta tycker också att doften är frisk och härlig.


En tjej från vår egen facebookgrupp bestämde sig nyligen för att byta ut sitt schampo mot detta och gav sedan denna recension i gruppen, citat: " Mitt hår och hårbotten mår så himla bra efter bytet, älskar doften av rosmarin jag har även extensions och det fungerar superbra. Så om ni funderat kan jag absolut rekommendera MÅ schampo/balsam ".


SE VIDEO: Skogsro Spa berättar om Maria Åkerberg Hair & Body Schampo RosemaryLÄS MER OCH SE PRIS HOS:

Maria Åkerberg recension
Maria Åkerberg recension
 

Maria Åkerberg Face Cream Sensitive


Typ: ansiktskräm Hudtyp: känslig/torr/irriterad/reaktiv/eksem/perioral dermatit Effekt: återfuktande, mjukgörande, dämpar inflammation Mängd: 50 mlMaria Åkerberg ansiktskräm test

En bra ansiktskräm är superviktigt när du har känslig, torr hy som lätt blir irriterad av olika saker.


Ingredienserna består bland annat av rapsolja, sheasmör och bivax som skyddar, mjukgör och dämpar hudirrationer effektivt. Den skyddar också huden med vitaminer och antioxidanter.


Du kan använda den dag som kväll efter rengöring. Konsumenterna ger denna lugnande ansiktskräm 4/5 i betyg och många skriver att den passar perfekt med deras känsliga, inflammerade hud. Den sägs också sjunka in lätt i huden och återfukta bra.


Den beskrivs också som dryg. Det finns i stort sett inga negativa kommentarer på dne här produkten och den är värd att testa om man inte hittat rätt ännu. En användare beskriver den som citat: "Kan inte vara utan den här trotjänaren" och "Tror jag äntligen hittat hem!".


SE VIDEO: Face cream sensitive Maria Åkerberg beskrivning och recension från Skogsro SpaLÄS MER OCH SE PRIS HOS:

Maria Åkerberg recensionGå till alla våra test


Gillar du tävlingar, tips, rabatter, tester och hudvårdssnack? -


Maria Åkerberg recension

7 526 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page