top of page
 • Skribentens bildILoveNatural

PMS-behandling med naturläkemedel Bäst i Test [2024]


PMS-behandling med naturläkemedel Bäst i test

(Inlägget innehåller annonslänkar)


PMS är något som drabbar ca 30% av svenska kvinnor i fertil ålder - och symtomen går sällan att ta miste på, även om man inte alltid förstår att det är just PMS som ligger bakom ett visst mående. Vi vet hur otroligt jobbigt detta kan vara och därför kommer här tips på PMS behandling med naturläkemedel, istället för att du ska överväga alternativ som p-piller eller annan medicinering som inte alltid är så nyttig för kvinnokroppen på sikt.


När man går in och mixtrar med hormoner i kroppen genom vanliga läkemedel eller preventinmedel kan man få andra biverkningar istället. Så varför inte börja med naturliga kosttillskott mot PMS innan du ser dig om efter andra alternativ? Vi har gjort ett bäst i test av naturläkemedel mot PMS för att göra valet enklare för dig - läs vidare!


Vad betyder PMS?

Förkortningen PMS står för premenstruella spänningar och är något som många kvinnor upplever mer eller mindre några dagar innan mens och även under ägglossning för vissa.


Det finns en hel rad PMS-symtom där de vanligaste är att man blir svullen i kroppen, kring magen, man kan få huvudvärk, må illa, få humörsväningar, ångest, trötthet, dålig mage, dålig hy... ja listan kan göras väldigt lång tyvärr. Visste du till exempel att du kan få ont i munnen och gamla lagningar i tänderna innan mens?


Det finns också en svårare form av PMS som kallas för PMDS, vilket är mycket påfrestande för den som drabbas och kan påverka både relationer och jobb. Ofta har man stora humörsvängningar till exempel.


Fungerar naturläkemedel mot PMS?


Men det finns hjälp att få mot problemen via naturläkemedel mot PMS som kan göra stor skillnad hos vissa kvinnor, medan andra inte får så märkbara resultat. Ibland måste man också testa sig fram vad och se vad som fungerar för just dig.


Ibland kan man få en riktig "aha-upplevelse" när man hittar ett naturläkemedel som verkligen fungerar mot sin PMS.


Kom ihåg att du måste börja i god tid för att märka resultat, i de flesta fall. Man kan inte räkna med några wow-effekter första veckan på kuren. Men ge det lite tid och tålamod och fuska inte med doseringen varken upp eller ner.


 


Bästa naturläkemedel mot PMS - BÄST I TEST


TOPP 3


1. A.VOGEL Bidrottningsgelé 90 KAP - bästa naturläkemedel mot PMS (generellt)


Ekologisk: ja Vegansk: nej Bra för: humörsvängningar, dålig hy, stabiliserar hormonnivåer


PMS-behandling med naturläkemedel Bäst i test

Har du hört talas om bidrottninggelé tidigare? Om inte så kan vi berätta att det är en alldeles utmärkt källa till naturläkemedel mot PMS.


Bidrottningelé innehåller bland annat flera aminosyror som arbetar för att stabilisera ditt blodsocker och därmed även ditt humör. Den innehåller också andra mineraler och även kollagen.


Om du lider av jobbiga humörsvängningar innan mens så kan denna naturliga PMS-behandling faktiskt hjälpa dig. Vi rekommenderar den varmt!


Även hudproblem såsom acne eller obalanserad hy kan bli bättre med detta kosttillskott.


Vi utser A.Vogels Bidrottningelé till bästa naturläkemedel mot PMS eftersom det är både ett naturligt och ekologiskt alternativ. Veganerna får dock titta på något av de andra alternativen i detta bäst i test.


Fördelar:

 • Stabiliserar hormonnivåer

 • Kan hjälpa mot humörsvängningar

 • Kan hjälpa mot acne och dålig hy

 • Ekologisk


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:


PMS-behandling med naturläkemedel Bäst i Test

 

2. Life Nattljusolja Ekologisk - bästa naturläkemedel mot PMS (för välbefinnande)


Ekologisk: ja Vegansk: ja Bra för: stabiliserar hormonnivåerPMS-behandling med naturläkemedel Bäst i test

Jättenattljusolja är något som man troligen inte hört talas om - om man inte varit på jakt efter ett bra naturligt kosttillskott mot PMS eller klimakteriebesvär vill säga! I den kategorin är det en vanligt förekommande naturlig behandling.


Oljan pressas av en gul örtväxt och innehåller en substans som kallas för GLA (gammalinolensyra), samt bland annat omega 6 fettsyrorna. Vilka båda är något som kvinnor med PMS ofta har brist på i kroppen.


Nattljusolja kan hjälpa dig att få mer balans på hormonerna, få bättre hy, mindre ont i brösten, mindre huvudvärk och andra minskade symptom i samband med PMS.


Vi utser Jättenattljusolja i kapslar till bästa naturläkemedel mot PMS och generella besvär. Den är både ekologisk, vegansk.


Fördelar:

 • Stabiliserar hormonnivåer

 • Bidrar till bättre hud

 • Kan minska bröstömmhet

 • Minskar huvudvärk vi PMS

 • Ekologisk

 • Vegansk

LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

PMS-behandling med naturläkemedel Bäst i Test

 

3. Superfruit Spirulinapulver - bästa naturläkemedel mot PMS (för hela kroppen)


Ekologisk: ja Vegansk: ja Bra för: stabiliserar hormonnivåer


PMS-behandling med naturläkemedel Bäst i test

Om man lider av svår eller lindrig PMS är det viktigt att man äter mycket proteiner så att man får i sig många aminosyror. Det stabiliserar blodsockret och håller hormonerna på en mer normal nivå.


Spirulina är mycket populär inom hälsokost generellt. Det är en micro-alg som härstammar från Afrika och som är en av de första fotosyntetiska organismerna på jorden. Den innehåller massor med proteiner!


Detta finmalda spirulinapulver innehåller sex gånger mer protein än ägg, hela femton gånger mer betakaroten än vad morötter har och är dessutom fullt av klorofyll. En riktig näringsbomb som en PMS-kropp kommer att älska.


Enklast är att använda pulvret i smoothies eller i din matlagning till exempel. Du kan starta med 1 halv tesked och sedan öka successivt.


Vi utser detta Spirulinapulver från Superfruit till bästa naturläkemedel mot PMS om man vill ha något som gör gott för hela kroppen och kanske inte bara specifikt vid PMS.


Fördelar:

 • Stabiliserar hormonnivåer

 • En näringsbomb

 • Gör gott för hela kroppen


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:


PMS-behandling med naturläkemedel Bäst i Test

 


Andra PMS-behandlingar med naturläkemedel


Om ingen av våra topp 3 kändes som ett bra alternativ för dig så kanske något av följande kan passa. Det finns så många olika besvär vid PMS och ibland kan man behöva flera olika kosttillskott för att komplettera. Här kommer några bra tips på andra PMS-behandlingar med naturläkemedel.GREAT EARTH Magnesium 375mg


Ekologisk: nej, men naturlig Vegansk: nej Bra för: mensvärk


PMS-behandling med naturläkemedel Bäst i Test

De flesta kvinnor känner av någon form av mensvärk under mensen första dagar, men för vissa är den värken outhärdlig och aningen förlamande. Man blir sängliggande och kan inte jobba, ta hand om barn etc.


Visst finns det tabletter som Ipren eller paracetamol som kan lindra värken, men vore det inte trevligare om man slapp den helt eller nästan helt istället?


Magnesium är ett ämne som kroppen behöver för många saker men bland annat för att minska kroppens smärtkänslighet och lösa upp kramper.


Om du lider av mensvärken och vill undvika mediciner kan du prova att äta magnesium som kosttillskott mot mensvärken. Även andra PMS-symtom som trötthet kan också förbättras den här vägen.


Denna tablett innehåller inte bara magnesium utan även gurkmejaextrakt, svartpepparextrakt och B6.


Fördelar:

 • Kan hjälpa mot mensvärk

 • Gör dig piggare


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:


PMS-behandling med naturläkemedel Bäst i Test

 

Superfruit Chlorellapulver


Ekologisk: ja Vegansk: ja Bra för: många PMS-besvär


PMS-behandling med naturläkemedel Bäst i Test

Chlorellapulver är ett populärt alternativ till Spirulina. Den är också en alg som består av 60% protein och aminosyror.


Men det är inte allt - den innehåller även järn, vitamin B6, zink och jod. Alla dessa vitaminer och ämnen är sådant som kroppen kan ha brist på vid svår PMS.


Detta naturläkemedel kan göra dig piggare och starkare. Redo att ta dig an en PMS-vecka.


Detta ekologiska chlorellapulver från Superfruit kan du använda i smoothien eller i juicen på morgonen till exempel. Börja med 1 tesked och sedan kan du öka till 2.


I sällsynta fall kan man bli illamående av den här algen. Och man ska inte överdosera.


Fördelar:

 • Gör dig piggare

 • Gör dig starkare

 • Lindrar PMS generellt


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:


PMS-behandling med naturläkemedel Bäst i Test

 

Gå till alla våra test

Gillar du tävlingar, tips, rabatter, tester och hudvårdssnack? -


PMS-behandling med naturläkemedel Bäst i Test

PMS-behandling med naturläkemedel Bäst i Test2 064 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page