top of page
 • Skribentens bildILoveNatural

Smarta tips vid torr hy - ekologiska produkter och metoder som kan hjälpa!

Uppdaterat: 2 feb.


Smarta tips vid torr hy

(Inlägget innehåller annonslänkar)


Torr hy i ansiktet kan vara något av det jobbigaste som finns för den som lider av det. Ofta blir problemet värre under vintern då luften vanligen är torrare, men kan också uppstå på grund av hormonell obalans, fel smink eller dålig luftkvalité i hemmet/på jobbet till exempel. I den här artikeln får du olika ekologiska tips på exempelvis bästa foundation för torr hy, bästa ansiktsrengöring för torr hy och bästa ansiktsmask för torr hy. Men vi delar också med oss om tips på naturliga kosttillskott som kan hjälpa och andra smarta produkter som kan hjälpa dig att få bukt med torr hy i ansiktet. Läs vidare!


Varför får man torr hy?


Varför man får torr hy i ansiktet kan som sagt ha olika orsaker. Ibland är det främst yttre faktorer som påverkar, såsom luft, smink och användande av fel hudvårdsprodukter, eller inga hudvårdsprodukter alls.


Vi rekommenderar inte att du använder dig av massor olika produkter. Istället är det bättre att ha ett minimalistiskt tänk och att ta till lite extra metoder när det verkligen behövs. Du vill inte störa din huds naturliga balans.


Du kan också ha torr hy eller blandhy som är både torr och har acne samtidigt, vilket kan vara väldigt svårt och jobbigt att behandla på rätt sätt. I dessa fall kommer problemen ofta inifrån och uppstår av exempelvis hormonell obalans. Något som är ganska vanligt bland svenska kvinnor. Speciellt om man använder sig av olika preventinmedel som är grundade på hormonpreparat.


I Sverige är också luften ganska torr, speciellt under vinterhalvåret. När luften sedan passerar ventilationen och in hus och lägenheter blir den ofta ännu torrare, vilket kan påverka din hy så att den blir mycket torrare än vanligt.


 

Torr hy i ansiktet - testa en luftfuktare


Vi på ekologiskhudvåd.info vill verkligen tipsa om att investera i en bra luftfuktare till ditt hem, oavsett om du har torr hy i ansiktet eller inte. Dagens luftfuktare är moderna och både renar och fuktar luften i hemmet. Är du exempelvis pollenallergiker eller har allergi mot kvalster kan en luftfuktare göra underverk.


Det finns olika typer av luftfuktare på marknaden i olika prisklasser, men du kan få en riktigt bra maskin utan att lägga ut en förmögenhet. Resultatet blir att fuktnivån i rummet höjs, vilket huden och slemhinnor älskar. Har du torra ögon eller torr hy kommer du direkt att känna skillnad.


En luftfuktare kan du ha exempelvis i sovrummet eller på jobbet. Den reducerar också antalet viruspartiklar som sprids i luften och ger ett härligare, fräschare klimat i rummet rent generellt. Hur stor yta den täcker beror på modellen.


Vad det gäller luftfuktare så finns det modeller som använder sig av så kallad nanoånga, vilket är en ånga som inte syns med blotta ögat. Det finns också de som sprutar ut klassisk synlig ånga, kall eller varm. Om man är rädd för att råka bränna sig kan man välja en luftfuktare med kall ånga.


Här kommer några exempel på effektiva och prisvärda luftfuktare som kan hjälpa mot torr hy!1. Rubicson Luftfuktare med timer och stämningsbelysning 2,5 L

Konsumentbetyg: 4,5/5


Torr hy i ansiktet produkter

 • Ställbar timer och automatisk avstängning

 • För rum upp till 20 m²

 • Tanken (2,5 l) räcker till ca 13 timmars användning

 • Synlig ånga

 • Kan användas med aroma-oljor

 • Olika färger på ljuset kan ställas in

 • Lätt att använda

LÄS MER OCH SE PRIS HOS:


 

2. LUFTFUKTARE med kall nanoånga Philips HU4811/10 2 L

Konsumentbetyg: 5/5


Torr hy i ansiktet produkter

 • Kall ånga

 • Nanoånga som inte syns

 • Ingen fukt som lägger sig på ytor

 • Tystgående

 • Två lägen

 • Täcker upp till 38 m²

 • Enkel att använda

 • Har filter

 • Automatisk avstängning när vattnet är slut

 • Vår personliga favorit


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:


 

3. LUFTFUKTARE Wilfa Nature HU-400WW 4 L

Konsumentbetyg: 4,5/5


Torr hy i ansiktet produkter

 • Passar utmärkt för rum upp till 20 m²

 • Ultrasonisk teknik

 • Synlig ånga

 • Keramiskt filter

 • Doftbehållare

 • 3 fuktighetsinställningar

 • 4 liters vattentank

LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

 

Torr hy i ansiktet - sov på mullbärssilke


Har man torr hy är det inte helt ovanligt att man är som torrast när man vaknar upp efter en natts sömn. Ofta gnuggar man in ansiktet i kudden som då absorberar eventuell förebyggande hudvård som applicerats på kvällen.


Detta går att undvika eller minimera genom att använda örngott av mullbärssilke, som dessutom är svalt att sova på och bidrar till du minimerar sovrynkor och statiskt hår!


Vi kan varmt rekommendera att du byter ut dina vanliga bomullsörngott mot en uppsättning i mullbärssilke. Du kommer att märka skillnad. Om du använder sovmask kan vi också rekommendera att du väljer en sovmask i mullbärssilke som då har samma typ av effekt som örngotten.


Här kommer några tips på örngott i mullbärssilke som vi själva testat och använder dagligen för att motverka torr och skadad hy.1. Soft Cloud mulberry silk pillowcase 50 x 70 cm

Vi använder detta själva

Konsumentbetyg: 4/5

Färger: 6


Torr hy i ansiktet produkter

LÄS MER OCH SE PRIS HOS:


 

2. SENSE OF YOUTY Silk Pillowcase 50x60

Konsumentbetyg: 3/5

Färger: 2

Torr hy i ansiktet produkter

LÄS MER OCH SE PRIS HOS:


 

3. Lenoites Mulberry Sleep Mask with Pouch Rosegold

Vi använder den själva

Konsumentbetyg: 4/5

Färger: 4


Torr hy i ansiktet produkter

LÄS MER OCH SE PRIS HOS:


 

Torr hy i ansiktet - kosttillskott mot hormonell obalans


Ibland beror din torra hy i ansiktet inte på yttre faktorer, även om de kan göra saken värre ibland. Utan då kan det hända att man måste försöka stävja problemet inifrån och ut. Det är inte ovanligt att hormonell obalans i kroppen kan orsaka både torr hy, fet hy eller blandhy.


Hormoner påverkar det mesta som sker i våra kroppar och ibland hjälper det inte hur mycket man än försöker bli av med torrheten med hjälp av olika krämer, serum och tips. Då kan det vara läge att prova på ett effektivt kosttillskott som kanske kan hjälpa. Det är dock viktigt att känna till att vem som får effekt och inte är väldigt olika och du ska alltid kombinera tillskotten med en hälsosam kost i övrigt.


Ibland kan ett kosttillskott fungera jättebra för någon medan en annan inte får någon effekt alls. Man får prova sig fram helt enkelt, men alltid med försiktighet. Det går att överdosera även naturliga preparat och du ska alltid följa anvisningarna som ges för respektive tillskott.


Här kommer några tips på naturliga och rena kosttillskott som kan hjälpa mot torr hy.1. Havtorn Omega-7 och jättenattljusolja 100 kapslar


Torr hy i ansiktet produkter

Detta kosttillskott innehåller havtornsolja, jättenattljusolja, zink, A-vitamin, E-vitamin, omega 6 och omega 7. Havtornolja kan hjälpa till att bibehålla normala slemhinnor. Jättenattljusolja kan vara effektivt för att stabilisera hormoner och kan även vara hjälpsamt vid PMS eller klimakteriebesvär. A-vitamin är viktigt för en frisk hud och likaså zink. Har du torr hy kan detta kosttillskott hjälpa dig att bli av med problemet.


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:


 

2. A.VOGEL Bidrottningsgelé 90 KAP


Torr hy i ansiktet produkter

Vet du vad binas drottning äter? Jo, det är just bidrottningelé och därför lever hon upp till 5 år istället för 1-6 månader som vanliga arbetsbin. Denna superföda är full av nyttigheter som är bra för kroppen och som kan hjälpa till att stabilisera hormoner. Bidrottningelé innehåller dessutom kollagen vilket är superviktigt för att bibehålla en frisk och välmående hud.


Detta är ett kosttillskott som kan hjälpa dig att bli av med din torra eller obalanserande hy, samt även PMS och klimakteriebesvär. Har du pollenallergi eller är allergisk mot bistick ska du dock undvika detta tillskott och välja något annat istället.


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:


 


Torr hy i ansiktet - over night face mask


För att slippa vakna upp alldeles torr och fnöskig ansiktet efter en natts sömn kan du använda något som kallas för over night face mask. Det är som en ansiktskräm men som är mycket rikare på fukt och näring och som tar längre tid för huden att absorbera. När du vaknar känns huden mjuk och len istället för uttorkad och sträv.


Det finns många olika over night face masks, men i den här artikeln tipsar vi endast om naturliga eller ekologiska varianter eftersom det är inriktningen på den här sajten.


Tänk på att inte applicera masken kring ögonen eftersom huden är så tunn där och det kan vara svårt för huden att absorbera formulan. Dessutom kan det finnas ingredienser i masken som ögonen inte tål så bra.


Här kommer några förslag på ekologiska over night face masks vi kan rekommendera.


1. IDUN Minerals, Mineral Moisturizing Face Mask

Konsumentbetyg: 4/5


Torr hy i ansiktet produkter

Denna ekologiska ansiktsmask har en krämig formula som består av bland annat sheasmör, kakaosmör, hyaluronsyra, rapsolja och havreolja. Masken lugnar ner röd och irriterad hud samt stärker och mjkuar upp torr hy. Den verkar utjämnande och återfuktande. Vi har testat den själva och kan varmt rekommendera den.


Applicera ett tunnt lager av masken efter rengöring och låt verka över natten. För bästa effekt rekommenderar vi att du sover på ett örngott av mullbärssilke så att masken inte absoberas helt av din huvudkudde under natten.


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:


 

2. KORA Organics Noni Glow Sleeping Mask

Konsumentbetyg: 4/5


Torr hy i ansiktet produkter

KORA Organics är ett trevligt ekologiskt hudvårdsmärke från Australien och den gamla supermodellen Miranda Kerr. Denna trevliga sleeping mask kan göra underverk för riktigt torr hy som behöver en boost under natten.


Formulan innehåller bland annat kokosmjölk, fingerlime och silver ear mushroom. Masken verkar djupt återfuktande, gör huden mjuk och ger den lyster. Den lugnar också ner huden och minskar rodnad. I början av appliceringen kan huden dock bli lite röd, men det försvinner normalt efter en stund och du vaknar med en pigg och fräsch hy.


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:


 

Torr hy i ansiktet - återfuktande foundation


När man är riktigt torr i ansiktet är det ofta svårt att få till en bra bas när man sminkar sig. För att undvika att spä på problemet med torr hy rekommenderar vi att du använder en väldigt återfuktande foundation som är oljebaserad och inte vattenbaserad.


Tänk också på att huden är ordentligt återfuktad innan du börjar applicera din bas. Använd gärna både ansiktskräm och serum och låt alla produkter absorberas ordentligt av huden innan du går på med foundation.


Här kommer några tips på bästa ekologiska foundation för torr hy!1. Inika Organic BB Cream Cream

Kosumentbetyg: 4/5


Torr hy i ansiktet produkter

Detta är egentligen en ekologisk BB-cream, men om du inte behöver så hemskt hög täckning är den perfekt. Den beskrivs som en primer, fuktgivare och foundation i ett. Konsistensen är lätt, silkig och korrigerar mindre ojämnheter och ger huden ett fräscht intryck. Oljor från fikonkaktus, jojoba och granatäpple håller huden återfuktad och mjuk hela dagen.


Ger lätt till medium täckning och kommer i 6 olika nyanser. Formulan är 100% naturlig, 100% vegansk och 80% ekologisk.


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:


 

2. Lumene Glow Fluid Foundation SPF20

Konsumentbetyg: 4/5


Torr hy i ansiktet produkter

Lumene Glow Foundation är en riktigt bra foundation för dig med torr hy. Den innehåller mycket hyaluronsyra som återfuktar huden och även lystergivande nordiska hjortron. Vi använder den här produkten och tycker huden får ett fräscht och vackert glow samt återfuktning hela dagen!


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:Gå till alla våra test


Gillar du tävlingar, tips, rabatter, tester och hudvårdssnack? -44 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page