top of page
  • Skribentens bildILoveNatural

Statiskt hår - produkter och tips [2024]

Uppdaterat: 2 feb.


Statiskt hår produkter och tips

(Inlägget innehåller annonslänkar)


Undrar du varför du har statiskt hår och vad du kan göra åt det? Say no more. Här på ekologiskhudvård.info har vi svaren, tipsen och produkter för statiskt hår på vintern, då problemet tenderar att vara som värst. Här fokuserar vi på ekologiska alternativ så att du kan ta hand om ditt statiska hår så giftfritt som möjligt. Läs vidare!


Statiskt hår - varför?


Har du problemet att så fort det blir vinter och kallt ute så får du statiskt hår som står åt alla håll? Då är du verkligen inte ensam om detta. Statiskt hår är något som många av oss svenskar drabbas av när luften blir kallare och torrare - vilket den blir på vintern, speciellt när temperaturen visar minus på termometern.


Det är både obehagligt och jobbigt med statiskt hår eftersom det klistrar sig i ansiktet, mot kläder och blir mycket svårare att hantera/styla etc. Men det finns knep att ta till för att slippa det här problemet.


Knep mot statiskt hår


För att få bukt med statiskt hår handlar det mest om återfuktning, återfuktning, återfuktning. Ju torrare hår du har desto mer statiskt blir det nämligen.


Något du också bör tänka på är att hårvårdsprodukter som inte är ekologiska tenderar att göra problemet värre eftersom ingredienser såsom sulfater är väldigt uttorkande för håret. Ekologiska produkter har inte sulfater i formulan och därför är det ett bättre alternativ både för dig och naturen.


En annan sak som kan vara bra att tänka på är att om du stylar håret med olika stylingverktyg eller hårfön så ska du välja ett joniserande värmeverktyg. Det betyder att det bildas negativa joner när du värmer upp verktyget, vilket i sin tur gör att du slipper statiskt hår både under stylingen och efteråt.


Kombinera även med ett riktigt bra ekologiskt återfuktande värmeskydd under/innan stylingen. Allt detta får du tips om genom att läsa vidare i den här artikeln!

 

Statiskt hår produkter - våra bästa ekologiska tips!


1. Schampo/balsam/inpackning mot statiskt hår


Tvätta håret måste man göra då och då. Om du dock kan dra ner på tvättandet till 2-3 gånger i veckan så torkar du inte ut kalufsen lika mycket, vilket kan vara en hjälp på vägen.


När du väl tvättar håret är det sedan viktigt att du använder dig av ett riktigt återfuktande ekologiskt schampo. Dessa produkter innehåller som sagt inga sulfater som annars tenderar att torka ut ditt hår. Sulfater är ett ganska starkt ämne som man tillsätter till produkter som ska ha en snabb rengörande och löddrande effekt.


Det finns dock andra alternativ till sulfater som också verkar rengörande och samtidigt återfuktande på håret, vilket används i ekologiska hårvårdsprodukter. Ju mer återfuktat ditt hår är desto mindre statiskt blir det.


Till ditt schampo ska du också ha ett djupt återfuktande ekologiskt balsam, vilket gör håret smidigare, mjukare och ännu mer återfuktat. Någon gång i veckan kan du också använda en återfuktande hårinpackning för att få den ultimata fukt-boosten till ditt hår.



Här kommer några av våra bästa tips på återfuktande och ekologiska schampon, balsam och inpackningar. Inpackningar kallas idag ofta för "hair mask"!


Bruns Products Schampo Nº01


Statiskt hår produkter och tips

Ett sulfatfritt och återfuktande ekologiskt schampo som passar normalt till torrt hår samt för dig med torr hårbotten. Håret får även en fin volym och schampot har en underbar doft av kokos, apelsin och kardemumma. Innehåller bland annat ekologisk guarmjöl och jojobaolja. Snittbetyg från konsumenterna är 4/5.


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

Statiskt hår produkter och tips


Hairlust Split Fix™ Shampoo


Statiskt hår produkter och tips

Sulfatfritt, veganskt och ekologiskt shampo för dig med torrt hår samt kluvna hårtoppar. Shampot ger näring, lugnar ner och ger ett starkare hår på sikt. Hairlusts ekologiska hårvård har blivit en riktig snackis den senaste tiden och vi kan varmt rekommendera deras produkter.


Innehåller bland annat aloe vera, kokosvatten, mangoextrakt, glycerin och havssalt från Döda havet. Konsumenterna ger detta schampo 4,4/5 i snittbetyg.


De har även passande produkter för lockigt hår eller blondt hår.


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:


Statiskt hår produkter och tips



REF. Intense Hydrate Intense Hydrate Conditioner


Statiskt hår produkter och tips

Har du färgat hår som behöver extra djup återfuktning är detta ekologiska balsam från REF en riktig vinnare. Den skyddar, stärker och ger intensiv återfuktning för torrt hår.


Ingredienserna består bland annat av solrosfröolja, sheasmör, jojobaolja och bergamottextrakt. Balsamet har en riktigt härlig doft dessutom. Konsumenterna ger produkten 4/5 i snittbetyg.


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

Statiskt hår produkter och tips


Hairlust Split Fix™ Conditioner


Statiskt hår produkter och tips

Hairlust har även ett ekologiskt balsam i samma serie som schampot vi tipsade om här ovan. Det är speciellt utvecklat för att ta hand om torrt eller skadat hår som behöver lite extra kärlek och fukt.


Håret får en fin glans och blir mer motståndskraftigt med den här produkten. Formulan består bland annat av aloe vera, glukos, jojoba, äppleextrakt, mangoextrakt och kokosolja. Balsamet får 4,4/5 i snittbetyg av konsumenterna.


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

Statiskt hår produkter och tips


Oribe Moisture & Control Priming Lotion


Statiskt hår produkter och tips

Detta ekologiska leave-in balsam från ORIBE är toppen om du vill en produkt som återfuktar håret utan att nödvändigtvis behöva blöta det först. För bäst effekt bör du dock applicera produkten i blött hår från rot till topp och sedan kamma igenom håret med fingrarna eller en bredtandad kam. Balsamet ska inte sköljas ur.


Effekten blir ett djupt återfuktat hår som blir slätt och lätt att reda ut. Kalufsen är sedan redo för styling! Konsumenterna ger balsamet 5/5 i snittbetyg.


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

Statiskt hår produkter och tips


Hairlust Split Fix™ Leave-in Conditioner


Statiskt hår produkter och tips

Denna ekologiska och lätta leave-in balsamspray från Hairlust är toppen att använda när du behöver extra återfuktning till ditt hår oavsett hårtyp. Den motverkar också friss och ger dig ett glänsande, mjukt hår som blir friskare för varje gång du använder produkten.


Håret blir också starkare så att det inte bryts av, samt skyddas mot väder och vind. Konsumenterna ger spray-balsamet 4/5 i snittbetyg.


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

Statiskt hår produkter och tips



Hairlust Moisture Hero™ Pre-Shampoo Balm


Statiskt hår produkter och tips

Visste du att det finns inpackningar som ska appliceras på håret innan schamponering? Varför då kan man fråga sig? Jo, eftersom torrt hår absorberar oljor mycket bättre än blött hår. Har du väldigt torrt hår som är i behov av extra återfuktning rekommenderar vi att du testar exempelvis detta Pre-Schampoo Balm från Hairlust.


Formulan är ekologisk och vegansk och kan verkligen göra underverk för en torr kalufs samt statiskt hår. Innehållet består bland annat av olivolje-extrakt och sheasmör. Snittbetyget från konsumenterna är 4/5.


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

Statiskt hår produkter och tips



Hjärtligt Antifriss Repair Fuktboost


Statiskt hår produkter och tips

Här har vi ytterligare en ekologisk produkt för torrt hår som även lätt blir frissigt och glanslöst. Detta är ett fuktserum från Hjärtligt som kan användas på torrt hår främst. Applicera serumet i längderna men inte från roten.


Serumet är djupt återfuktande och innehåller bland annat arganolja, nyponfröolja och mandelolja - allt som håret älskar med andra ord! Inga syntetiska doftämnen. Doften kommer från ekologiskt jordgubbsextrakt. Serumet är en storfavorit hos många och konsumenterna ger den 4/5 i snittbetyg.


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

Statiskt hår produkter och tips


Bruns Products Hårmask Nº23


Statiskt hår produkter och tips

Denna omåttligt populära hårmask från BRUNS är en riktig life saver för torrt och statiskt hår som behöver en rejäl fuktboost. Formulan är djupt återfuktande, ger näring och gör ditt hår glänsande och mjukt.


Masken är dessutom certifierad av certifierad av AllergyCertified, vilket gör den lämpad för alla hår och hudtyper. Denna hårmask har heller inga tillsatta doftämnen. BRUN hårmask ska appliceras efter schamponering och sitta i 5-60 minuter - efter behov. Snittbetyget är 5/5 från konsumenterna.


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

Statiskt hår produkter och tips

 

2. Joniserande stylingverktyg mot statiskt hår


Om du ofta stylar håret kanske du märkt att på vintern så kan håret bli ännu mer statiskt. Det beror helt enkelt på att metallen triggar en statiskt reaktion när håret pressas, fönas eller lockas, vilket kan vara otroligt irriterande och göra stylingen lite komplicerad eftersom håret inte vill lägga sig som man tänkt och är van vid i varmare temperaturer och fuktigare luft.


Som tur är finns det en lösning på problemet, utöver att använda djupt återfuktande hårvård. Det finns nämligen en del värmeverktyg som är så kallade "joniserande". Ett sådant stylingverktyg bygger upp negativa joner när du värmer upp den, vilket sedan motverkar statiskt hår och gör att du kan styla det som vanligt.


Det finns både joniserande hårfönar, plattångar och locktångar. Hittar du ingen bra joniserande locktång kan du idag även använda de flesta smalare plattångar till att även skapa lockar med.


Här kommer nu några tips på joniserande stylingverktyg av olika slag och prisklasser, som är bra mot statiskt hår. Vi ger dig också tips på ett par ekologiska värmeskydd du kan applicera i håret innan du påbörjar din styling. Ett värmeskydd ger fukt men kapslar också in varje hårstrå för att skydda ditt hår mot att skadas av den höga värmen.



Hairlust Thermal Shield™ Heat Protectant


Statiskt hår produkter och tips

Ett ekologiskt och veganskt värmeskydd från Hairlust utan silikon, parabener, sulfater eller alkohol. Motverkar friss och avbrutna hårstrån, ger fukt och glans. Formulan består av 99% naturliga ingredienser som kokosvatten, nordisk blåbärsextrakt, glukos och ekologisk aloe vera. Produkten får 4.5/5 i snittbetyg av konsumenterna.


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

Statiskt hår produkter och tips


Hjärtligt Heat Protection Styling


Statiskt hår produkter och tips

Detta svensktillverkade ekologiska värmeskydd från Hjärtligt är otroligt populärt bland konsumenterna och den har till och med fått en så kallad "Beauty Oscar". Förutom att det skyddar mot värmeslitage så ger den också glans och lyster till håret samt skyddar mot kluvna hårtoppar.


Formulan består av bland annat algextrakt och är helt fri från silikon, parabener, eteriska oljor och hormonstörande ämnen. Snittbetyget från konsumenterna är 5/5!



LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

Statiskt hår produkter och tips


BaByliss Hydro Fusion Dryer


Statiskt hår produkter och tips

Joniserande hårtork från BaByliss med ett ett fuktbalanserande dubbelt jonsystem som kombinerar både positiva och negativa joner och som samverkar för att återfukta håret och göra att du slipper statiskt hår och friss.


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

Statiskt hår produkter och tips


BaByliss Pro Digital


Statiskt hår produkter och tips

Lyxig och multifunktionell hårtork från BaByliss med extra bra joniseringsfunktion mot statiskt hår. Denna hårtork har en 10 gånger längre livslängs än vanliga hårtorkar.


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

Statiskt hår produkter och tips


BaByliss Big Hair Luxe


Statiskt hår produkter och tips

Roterande varmluftsborste från BaByliss med flera tillbehör. Skapa salongsliknande resultat med denna joniserande varmluftsborste som motverkar statiskt och frissigt hår.


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

Statiskt hår produkter och tips


BaByliss Salon Brilliance Straight & Curl


Statiskt hår produkter och tips

Snygg och bra joniserande plattång från BaByliss, som kan skapa både vackert platt hår eller romantiska lockar. Motverkar statiskt hår perfekt.


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:


Statiskt hår produkter och tips



Gillar du tävlingar, tips, rabatter, tester och hudvårdssnack? -


ekologisk hudvård rea




158 visningar0 kommentarer
bottom of page