top of page
 • Skribentens bildILoveNatural

Ekologisk hudvård för män Bäst i Test [2024]

Uppdaterat: 2 feb.


hudvård för män guide och bäst i test

(inlägget innehåller annonslänkar)


Hudvård för män är något som blir allt mer populärt. Varför ska inte män få ta hand om sin hud och sitt hår precis som kvinnor gör? Ofta kanske det handlar om okunskap och att man inte vet i vilken ände man ska börja, men många män tycker att det är lite pinsamt att prata om hudvård eller visa att man använder det.


Men det är dags att tänka om nu - vi lever på 2020-talet. Därför har vi här gjort den ultimata guiden till hudvård för män samt ett bäst i test på ekologisk hudvård att använda till olika ändamål. Läs vidare för att lära dig mer!


Varför är hudvård för män viktigt?


Visste du att ett trött, glåmigt ansikte kan få helt nytt liv av lite bra ekologisk hudvård? Oavsett om du är man eller kvinna. Det finns naturliga hudkrämer för män som återfuktar huden i ansiktet hela dagen och ger dig en skön lyster som tjejerna kommer notera.


Ekologisk hudvård för män innebär dessutom att du slipper en massa onödiga hormonstörande ämnen som annars finns i de flesta hudvårdsprodukter som inte är ekologiska eller naturliga. Exempel på sådana dåliga ämnen är silikoner, sulfater, parabener, mineralolja och petroleum.


Skillnaden på ekologisk och naturlig hudvård


Något man måste veta när man talar om ekologisk och naturlig hudvård är att detta inte är samma sak. Ekologisk hudvård är tillverkad av ingredienser som är ekologisk odlade/framställda. Naturlig hudvård är tillverkad av naturliga ingredienser, men de behöver inte nödvändigtvis vara ekologiska. Ofta är de dock både och.


Hudvård för män - steg för steg guide


I den här guiden till ekologisk hudvård för män kommer vi att gå igenom ansikte, kropp, hår och skägg. På varje kategori kommer vi att gå igenom hur du använder hud- eller hårvården och vilka produkter som är bäst i test.
1. Ekologisk hudvård för män - ansikte


Innan du sätter igång och läser den här artikeln kan det också vara bra att ta reda på vilken hudtyp du har. Så att du lättare kan välja rätt sorts produkter. Här kan du läsa mer om olika hudtyper hos män och kvinnor.


Ansiktstvätt för män


Den stora skillnaden när det kommer till hur män och kvinnor tvättar ansiktet är att män oftast använder en vanlig tvål, medan kvinnor använder en speciell ansiktstvätt eller make up remover. Män kan använda dessa produkter också, och du kommer märka stor skillnad.


En vanlig tvål kommer bara torka ut huden i ditt ansikte och inte göra den några fördelar. En ansiktsvätt eller micelairvatten kommer att ta bort all smuts och överflödig talg från ansiktet utan att torka ut.


Om du har problem med acne och pormaskar


Om du har problem med acne ska du vara medveten om att en vanlig tvål kommer förvärra problemet eftersom huden torkas ut. När detta sker kommer den som kompensation vilja producera mer talg, vilket gör att acnen ökar istället.


Vid problemhud som acne är det extra viktigt att hålla huden återfuktad och ren. Det finns massor av bra hudvård för män som har dessa egenskaper. Vi kommer att ge dig tips på ekologiska produkter i den här artikeln, som vi och konsumenterna anser vara bäst i test.


Hur använder man en ansiktstvätt?


Använd ansiktstvätten morgon och kväll när du tvättar ansiktet. Beroende på vilken typ av produkt du använder så kan proceduren se något olika ut. Men oroa dig inte, vi kommer att förklara.


Ekologisk ansiktsvätt för män - BÄST I TEST


1. Akoma Authentic Ghanaian Foaming Black Soap - bästa ekologiska ansiktstvätt för män


Konsistens: krämigt skum Bra för: obalanserad hy och acne, torr hy Doft: naturlig


Har du någonsin hört talas om black soap? Om inte så är det dags nu. Den kan nämligen göra underverk för din hud om du lider av acne eller torr hy.


Ingredienserna i en black soap är på traditionellt vis rått sheasmör, ekologisk jungfrukokosolja och kakaoskal.


Formulan återfuktar huden och tillför den mineraler, näring och antioxidanter, vilket huden behöver för att kunna bygga en stark och frisk barriär. Den innehåller inga ontaurliga ingredienser eller parfymer. Tvålen har en krämigt skummig konstistens och en mild, manlig, naturlig doft.


Akoma Authentic Ghanaian Foaming Black Soap kan användas till hela kroppen, inte bara ansiktet. Man kan till och med använda den som rakningskräm. På så vis slipper du släpa runt på flera olika produkter i onödan.


Instruktioner: Använd morgon och kväll. Blöt ansikte och nacke med ljummet vatten. Ta en klick tvål i händerna och massera in i ansiktet och nacken en stund. Skölj av med ljummet vatten.


Fördelar:

 • Rengör skonsamt

 • Återfuktar

 • Bra mot acne

 • Bra för torr hy

 • Bra för obalanserad hy

 • Kan användas till ansikte och kropp

 • Kan användas som rakkräm


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:


 

Ansiktskräm för män


Ansiktet är en av de saker man lägger märke till först hos en person. Men ett trött, torrt ansikte utan lyster ser inte så kul ut. Män kan också använda sig av ansiktskräm och serum för att jämna ut hudtonen och pigga upp hyn, precis som kvinnor. Det är också viktigt för återfuktning och minska risken att huden åldras i förtid.


Finns det speciella ansiktskrämer för män?

Ja, det finns speciella ansiktskrämer för män, men det finns desto fler unisex-krämer att välja mellan och man behöver inte dra någon gräns egentligen. Ibland framgår det att krämen är framtagen specifikt för kvinnor, men oftast kan både män och kvinnor använda produkterna - det är bara vanligare bland kvinnor.


Hur använder man en ansiktskräm?

En ansiktskräm kan du använda både om du är renrakad eller har skägg. Men om du har skägg passar det bättre med en skäggolja, serum eller vax för att återfukta både skägg och huden under. Krämen kan du ha till det övriga ansiktet om du vill.


Applicera krämen direkt efter att du tvättat ansiktet med ljummet vatten och en ansiktstvätt för män, morgon och kväll, för att huden ska absorbera den bättre. Om du applicerar krämen när huden är helt torr kommer den bara lägga sig på ytan utan att sjunka in på djupet där den gör nytta. Ljummet eller varmt vatten öppnar upp porerna. Kallt vatten stänger porerna.


Ekologisk ansiktskräm för män - BÄST I TEST


1. Egyptian Magic All-Purpose Skin Cream - bästa ekologiska ansiktskräm för män


Konsistens: kräm Bra för: normal hy, obalanserad hy och acne, torr hy, eksem, psoerasis, känslig hy Doft: naturlig, honung


Egyptian Magic är en välkänd naturlig ansiktskräm som kan användas till hela kroppen också. De flesta anser att den lever upp till sitt "magiska" namn och den är en riktig storsäljare.


Krämen består av endast olivolja, bivax, honung, bidrottninggelé och propolis. Den gör underverk för de flesta hudtyper och är en unisex-produkt som används av så väl män som kvinnor, bebisar som gamlingar.


Du kan även använda den som rakbalsam eller till läpparna och nagelbanden/händerna. Krämen har ingen specifik doft utan är ganska naturlig med en mild honungsdoft som är helt okej. Vill du ha en enkel återfuktare direkt från naturen är detta vägen att gå!


Instruktioner: Efter att du tvättat ansiktet med en ekologisk ansiktstvätt och torkat dig ska du applicera krämen direkt. Ta en klick med en fingret och applicera i hela ansiktet. Den är ganska dryg så mycket behövs inte.


Fördelar:

 • Återfuktar

 • Mjukgörande

 • Reparerar huden

 • Kan användas som rakbalsam

 • Kan användas till hela kroppen


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:


 

2. Ekologisk hudvård för män - kropp


Under denna kategori kommer vi att gå igenom vilken som är den bästa ekologiska deodoranten och duschcremen för män och vilken som är bästa bodylotion. Om man är mån om sin kropp kan det nämligen vara bra att tänka på att använda en ekologisk deodorant eftersom de klassiska vairanterna ofta har aluminium i sig.


Duschkräm för män

Många män duschar varje dag och ibland flera gånger per dag om det är träning etc. Vanliga duschkrämer innehåller sulfater och parabener för att man ska bli ren snabbt och effektivt. Men dessa ämnen kan vara hormonstörande på sikt för en människa och dåligt för naturen. Därför är det bättre både för dig och miljön att använda en ekologisk duschkräm istället.


Ekologisk duschkräm för män - BÄST I TEST


1. Sweden Eco Ekologiskt Schampo / Duschkräm för män


Bra för: alla hudtyper, torr hud Doft: sportig, sandelträ, kryddnejlika
Du som vill dofta riktigt manligt efter din dusch och dessutom ha en skön känsla på kroppen ska testa Sweden Eco´s ekologiska duschkräm och schampo.


Något som många uppskattar med denna är att du kan kombinera den till både håret och kroppen. Den är också ett riktigt bra schampo.


Formulan består av bland annat jojobaolja och arganolja, vilka båda är djupt återfuktande och näringsrika oljor som hår och hud älskar.


Fördelar:

 • Återfuktar

 • Vårdar huden

 • Hög andel ekologiska ingredienser

 • Tillverkad i Sverige

 • Manlig doft


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:


 

Bodylotion för män


Att smörja in sig med en bodylotion efter duschen är kanske något som du inte känner dig helt obekant med, många män gör det. Det är mycket trevligare att ha en mjuk hud än en skrovlig torr sådan. Om du väljer ett ekologisk alternativ kan du många gånger få en riktig jackpott där både du själv och naturen vinner i det långa loppet.


Kan jag använda samma bodylotion som min tjej?

Ja, många gånger kan du använda samma bodylotion som din tjej eller fru. Det hänger oftast på doften. Många bodylotions har en unisex-doft, men många har också tydligt kvinnliga dofter, eller tydligt manliga dofter. Vill man vara ekonomisk och smidig så går det alltså att använda samma som sin partner - om doften passar dig.


Ekologisk bodylotion för män - BÄST I TEST


1. Weleda Skin Food Light


Konsistens: kräm Bra för: normal hud, torr hud, eksem, känslig hud Doft: citrusWeleda är ett ekologiskt hudvårdsmärke som funnits sedan 1921 och som nästan alltid levererar på topp! Denna ekologiska bodylotion passar både män och kvinnor men kanske lite extra mycket till männen.


Det är en ganska enkel och neutral, men lugnande och återfuktande kräm som består av bland annat sheasmör, bivax, solrosolja och kamomill. Formulan är varken för fet eller för tunn. Du kan också använda den i ansiktet om du inte har någon separat ansiktskräm. Passar alla hudtyper men extra bra om du är torr.


Doften är riktigt fräsch och går i citrustoner med en touch av lavendel, men lavendeln märks knappt.


Fördelar:

 • Lugnande

 • Återfuktande

 • Kan användas i ansiktet också

 • Passar de flesta hudtyper

 • Fräsch doft


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:


 

Deodorant för män


Som vi redan gått in på tidigare i den här guiden så kan det vara en god idé att byta din vanliga deodorant mot en naturlig deo utan aluminium istället. I naturliga deodoranter använder man andra ämnen som inte kan vara farliga eller hormonstörande för människokroppen. Vi kan ärligt säga att vissa giftfria deodoranter för män är riktigt dåliga, men det finns absolut de som verkligen fungerar!


Ekologisk deodorant för män - BÄST I TEST


Sweden Eco Ekologisk Deodorant för män


Doft: manlig, sandelträ, kryddnejlika


Män svettas generellt mer än kvinnor och behöver ofta något "starkare" som verkligen klarar av en hel arbetsdag eller vad det kan röra sig om. Ska man köpa ekologiskt måste man dock ibland hoppa upp en prisklass för att få en riktigt bra produkt.


Denna ekologiska och aluminiumfria deodorant för män är från Sweden Eco (om du vill kombinera med den ekologiska duschkrämen i den här artikeln). Formulan består av naturliga salter och aloe vera.


De som testat den är i stort mycket nöjda och många blir förvånande över hur bra den faktiskt är på att hantera både svetten och lukten. Verkligen en väl värd investering. Doften är också trevlig och går i sandelträ och kryddnejlika.


Fördelar:

 • Effektiv

 • Sportig

 • 100% naturligt innehåll

 • Ingen aluminium

 • Manlig doft av trä


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:


 

3. Ekologisk hårvård och skäggvård för män


Hårvård kan vara minst lika viktigt för män som för kvinnor. Det är inget att skämmas över att man vill ta hand om sitt hår. Det sitter ju ändå på din kropp. Med ekologiska hår- och skäggvård kan du få strålande resultat - utan konstiga ämnen som inte behöver finnas där egentligen.


Schampo mot håravfall hos man


Visste du att det finns ekologiskt schampo för män som lindrar håravfall och ökar hårväxten? Jo, det är sant och vi ska berätta för dig om vilket ekologisk schampo för män vi tycker är allra bäst på den fronten.


Ekologiskt schampo mot håravfall hos män - BÄST I TEST


1. Hair Lust Hair Growth & Repair Shampoo for MenHair Lust är ett skandinaviskt, ekologiskt hårvårdsmärke som tagit marknaden med storm den senaste tiden. Anledningen är att de tillverkar ekologiska hårprodukter för kvinnor och män som är måna om att behålla sitt vackra svall så länge det bara går.


Detta schampo innehåller bland annat AnaGain vilket är en patenterad formula som ökar hårets densitet och gör det tjockare. Andra välgörande ingredienser är rosmarinolja och aloe vera.


Många män vittnar i recensioner om att det här schampot verkligen fungerar. Visst måste man ha lite tålamod men det är väl värt att testa om man vill gå den naturliga vägen.


Fördelar:

 • Rengör effektivt

 • Upprätthåller ditt hårs hälsa

 • Ökar densiteten på håret

 • Gör håret tjockare

 • Återfuktande


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:


 

Skäggolja


Något som definitivt skiljer män och kvinnor åt är att män har skäggväxt i ansiktet. En del män odlar skägg men bryr sig kanske inte så mycket om hur det ser ut. Men om du vill få mer glans och struktur eller rent av ökad skäggväxt så finns det ekologiska produkter för detta också, som bevisat fungerar. En bra ekologisk skäggolja är ett måste för alla bearded fellows där ute.


Vi kan också tipsa om helt vanlig ricinolja (castor oil) som skäggolja. Men den är ganska tjockflytande och har inte den trevligaste doften. Däremot kommer den få ditt skägg att växa fortare och även tjocka till sig.


Ekologisk skäggolja - BÄST I TEST


1. Mr Bear Family Beard Brew skäggolja


Doft: citrus, eller trä eller barrskog

Denna ekologiska skäggolja från Mr Bear Family är en storfavorit hos många. Oljan innehåller olika ingredienser beroende på vilken variant du väljer av de 3.


Skäggoljan innehåller bara naurliga ingredienser och återfuktar både hud och skägg. Det blir också lättare att kamma igenom skägget samtidigt som oljan ger det en fin naturlig glans.


Du kan välja mellan tre olika dofter och vi älskar dem alla. Välj mellan citrus, trä & äng eller barrskog. Alla tre manliga och trevliga dofter som både du och en eventuell partner kommer att uppskatta.


Instruktioner: Fördela en klick olja jämnt i skägget efter att du tvättat ansiktet och torkat dig. Kamma igenom skägget.


Fördelar:

 • Bara naturliga oljor

 • Återfuktar skägg och hud

 • Gör skägget lättkammat

 • Trevliga dofter att välja mellan


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:


 

Skägg serum för ökad skäggväxt


Många män önskar sig tjockare skäggväxt och spenderar dyra pengar på oljor och serum som har en massa konstiga tillsatser i sig. Det känns onödigt när det finns ekologiska alternativ på marknaden som är riktiga storsäljare och som ger bevisat resultat.


Ekologiskt skägg serum för ökad skäggväxt - BÄST I TEST


1. Hair Lust Beard Growth SerumVill du få ökad skäggväxt? Ja men se då hit för sjutton! Du bara måste testa på detta ganska nya ekologiska skägg serum från Hair Lust som faktiskt fungerar. Precis som deras schampoprodukter för män och kvinnor.


Serumet innehåller en speciell patenterad formula som kallas för CAPIXYL™ Peptide Complex, vilken främjar ökad skäggväxt. Samtidigt har det en mjukgörande och återfuktande effekt tack vare havreextrakt och aloe vera.


Hair Lust Beard Growth Serum har bevisat gett effekt på massor av användare och kommer fortsätta ge män den skäggväxt de alltid drömt om - men på lite mer naturlig väg. Testa du också!


Instruktioner: Applicera och massera in serumet jämnt i skägget morgon och kväll efter att du tvättat ansiktet.


Fördelar:

 • Främjar ökad skäggväxt hos män

 • Återfuktar

 • Mjukgörande

 • Bevisat effektiv


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:Gå till alla våra test

405 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page