top of page
  • Skribentens bildILoveNatural

MSM mot acne - före och efter recension

Uppdaterat: 5 nov. 2023(Inlägget innehåller annonslänkar)


Om du upplever obalanserad hy med mycket acne kan det bland annat bero på att din kropp har problem att rensa ut gifter, tungmetaller och annat som inte ska vara där - vilket i sin tur leder till att gifterna hittar andra vägar för att ta sig ut, bland annat genom dina porer. För att hjälpa kroppen på traven kan du addera Opti MSM som kosttillskott och med tiden få bättre hy, hår och naglar samt att många också blir piggare. Vi har provat MSM mot acne och gjort en före och efter recension!


 
 

För en tid sedan gick det en stor trend där alla ville prova MSM, vilket alltså är organiskt svavel som vi också har naturligt i kroppen och som är inte är det minsta farligt.


Svavel behöver vi bland annat för hud, hår, naglar, muskler och skelett. Svavel finns naturligt i bland annat ägg, baljväxter, spannmålsprodukter och rött kött. Vi får idag inte i oss lika mycket svavel via vår vanliga kost eftersom bland annat odlingsprocesserna och alla andra processer för att få fram råvaror sker mycket snabbare nu än förr i tiden och jorden hinner inte återhämta sig riktigt.


Samt att kött massproduceras och djuren har det inte alltid så bra, vilket leder till sämre kött som har brist på sådant vi människor behöver och får i oss via maten vi äter.


Snabbare återhämtning


Opti MSM kan också fungera bra för att snabbare återhämta sig efter ett träningspass till exempel och för att prestera bättre fysiskt (vissa ger det till och med till sina hästar för att de ska återhämta sig och prestera bättre).


Till att börja med ska du se till att äta mer av de livsmedel som naturligt innehåller svavel (alltså ekologiska ägg, baljväxter, spannmål och rött kött) tänk dock på att det mesta av det svavel som finns i maten försvinner vid upphettning - det gör inte organisk svavel i pulverform.


MSM mot acne


Som tillägg till din kost kan du också äta Opti MSM som kosttillskott för att exempelvis få renare hy och bli av med acne. Vi har själva testat att under 1 månads tid att äta Opti MSM mot acne. Läs om före och efter resultat under kommande rubriker!

 
 

Vad är Opti MSM?


Opti MSM är den renaste formen av MSM som är helt rent, organiskt och destillerat. Produkter som är märkta med bara “MSM” kan innehålla lite allt möjligt skräp som vi inte behöver i kroppen eftersom framställningsprocessen inte är lika ren. Välj därför helst alltid Opti MSM för att få bäst effekt och för att vara snäll mot din kropp.


MSM mot acne före och efter test


Men fungerar det verkligen att äta Opti MSM för att förbättra din hy? Svaret är ja, för en del. Vår oss som dessutom även besökt en homeopat innan vi startade kuren, som genom att ställa en hel del frågor ställde “diagnosen” att kroppen hade brist på svavel i. Vi gick till apoteket och köpte så kallad Opti MSM i pulverform - Opti MSM är den renaste och bästa formen - och startade kuren på 4 veckor direkt.


Vecka 1: Första veckan märkte vi mot slutet av veckan att hyn faktiskt försämrades och första två dagarna fick vi en lätt huvudvärk, vilket är ganska vanligt i början speciellt om du startar med för hög dos.


Men efter att ha läst på lite grann insåg vi att det kan vara en av effekterna (att acnen ökar) när gifterna rensas ur kroppen, alltså först blir det värre innan det blir bättre - håll ut!


Vecka 2: Andra veckan upplevde vi mer energi. Hyn började lägga sig och fick inte lika mycket acne.


Vecka 3: Tredje veckan ännu mindre acne.


Vecka 4: Fjärde veckan var ungefär som den tredje med bättre hy och mindre acne. Där avslutade vi kuren eftersom det sällan är bra att överdriva med vissa typer av kosttillskott. Efter den här kuren började vi använda Opti MSM lite då och då istället, i kombination med bland annat huskurer och rätt hudvårdsprodukter.


Hyn återgick aldrig riktigt till det skick den var i innan kuren och därför fortsatte vi då och då för att fortfarande få en utrensning och hjälpa huden på traven. Vid väldigt stressiga perioder blev dock acnen värre igen eftersom det är en av de faktorer som verkligen kan trigga igång acne om du har anlag för det.

 
 

Hur ska jag använda Opti MSM?


När du startar din kur ska du vara försiktig med doseringen, sedan kan du öka efter hand till dess att du hittar en bra dos. Börja med ca 0,5 kryddmått eller mindre. Vi använde aldrig mer än 1 kryddmått till varje dos och bara en dos om dagen. Detta är relativt och något man får avgöra själv efter behov, men överdriv inte!


Sedan blandade vi ut Opti MSM i ett glas med kallt vatten och citron eftersom MSM tas upp bättre av kroppen om du äter det i samband med intag av C-vitamin och citronen tar bort en del av den lite beska smaken som MSM tyvärr har.


Slutsats


Opti MSM kan absolut fungera som ett naturligt sätt att rensa kroppen på gifter och därmed förbättra din hy och acne. MSM är en av beståndsdelarna i kollagen och därför mår huden bättre av extra svavel.


Om du är osäker kan det vara värt att prova eftersom det inte finns några farliga biverkningar så länge du inte överdoserar grovt. Om du överdoserar lätt kan du bli dålig i magen och få huvudvärk.


Huvudvärk kan du även få om du startar för häftigt med för stor dos eller även med en liten dos (olika för olika individer). Bäst är att öka successivt och sedan hitta en normal dos som fungerar för dig.


Lycka till på din väg mot en mer välmående kropp och hud! Här kommer nu länkar till den bästa och renaste MSM du kan hitta på den svenska marknaden:Opti MSM, 150 kapslar - Wissla
LÄS MER OCH SE PRIS HOS: 

GREAT EARTH MSM Vitamin C - tabletter
LÄS MER OCH SE PRIS HOS: Gå till alla våra test1 259 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page