top of page
  • Skribentens bildILoveNatural

Ekologisk tvål Bäst i Test [2024] - alla våra giftfria favoriter

Uppdaterat: 2 feb.


ekologisk tvål bäst i test

(Inlägget innehåller annonslänkar)


Finns det något vi tvättar så mycket som våra händer? Svaret är nej. Händerna får ta mycket stryk dagligen när disk ska diskas, hyllor dammas, blöjor bytas och maten ska lagas. Med en bra ekologisk tvål utan starka ämnen kan dina händer återfå sin mjukhet och smidighet igen istället för tvärtom! Vi har gjort ett ekologisk tvål bäst i test för att underlätta ditt val. Testet är baserat på vad konsumenterna (både svenska och utländska) tycker, samt vår egen åsikt. Läs vidare.


Varför ska jag använda ekologisk handtvål?


Vanlig tvål som inte är ekologisk innehåller ofta starka ämnen av olika slag som ska påverka doften och rengöra effektivt. Men på köpet blir man istället jättetorr om händerna som kanske spricker, gör ont, kliar och tappar sin ungdomlighet och naturliga balans.


En ekologisk handtvål består av naturliga ingredienser som vårdar och skyddar dina händer men som rengör precis lika effektivt som en vanlig tvål. Dessutom är du också samtidigt snäll mot miljön som slipper ta hand om restprodukterna. Läs nu vidare för att ta del av vårt ekologisk handtvål test!


 


Ekologisk handtvål - BÄST I TEST


TOPP 3


1. Maria Åkerberg Liquid Soap Energy - bästa ekologiska handtvål


Mängd: 250 ml Doft: lavendel/rosmarin Vegansk: ja


ekologisk tvål bäst i test

På Maria Åkerberg är de experter på ekologisk hudvård som har självkoncentrerande system, vilket betyder att inga onödiga tillsatser behövs. Denna ekologiska handtvål har en formula bestående av kokos och majs, samt eteriska oljor från lavendel, rosmarin och citrongräs. Doften är helt underbart frisk!


Denna tvål bibehåller hudens naturliga balans och skydd och återfuktar. Om du använder något av Maria Åkerbergs ekologiska schampon så är det samma bas som i de produkterna i den här tvålen. Konsumenterna ger tvålen 5/5 i snittbetyg. Den blir också bäst i test hos oss!


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

Ekologisk tvål Bäst i Test
 

2. Moyana Corigan Royal Hand & Body Soap Rosemary & Lemongrass


Mängd: 250 ml Doft: citrongräs/rosmarin Vegansk: ja


ekologisk tvål bäst i test

Moyana Corigan Royal Hand & Body Soap Rosemary & Lemongrass är en av våra favoriter bland ekologisk tvål. Den fungerar både för händer, kropp och som raklödder! Tvålen är mild och vårdande, speciellt om du har problem med eksem på händerna eller torra händer.


Formulan innehåller aloe vera som är återfuktande och antiseptisk, samt rosmarin som också är antiseptisk och vårdande för eksem och psoreasis. Snittbetyget från från konsumenterna online är 5/5. Med andra ord, en riktig toppentvål!


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

Ekologisk tvål Bäst i Test
 

3. Loelle African Black Soap Liquid - bästa ekologiska tvål för hudproblem


Mängd: 250 ml Doft: citrus Vegansk: ja


ekologisk tvål bäst i test

Har du hört talas om African Black Soap någon gång? Om inte så är det dags nu - speciellt om du lider av eksem, acne eller ärrbildning. Denna tvål har en lång tradition av tillverkning och kommer vanligen i fast form. Just denna krämiga skumtvål framställs av ett kvinnokooperativ i Ghana.


Formulan består av bland annat gurkmeja, neemolja, sheasmör och aloe vera och aska från kokosnöt. Den gör underverk för känslig och skadad hud och får ett snittbetyg på 5/5 av konsumenterna som är riktigt nöjda!


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

Ekologisk tvål Bäst i Test
 

Andra testade ekologiska handtvålar


För att bredda alternativen ska vi nu även ta en titt på de ekologisk tvål som inte hamnade på topplistan i detta bäst i test. Flera av dessa håller också mycket hög standard och kanske passar dig om ingen av ovanstånde produkter gjorde det. Alla har vi olika smak vad det gäller dofter (no pun intended) och vi har också olika hudtyp. Men trots allt är de flesta ändå ute efter en mjukgörande ekologisk tvål som doftar gott och som tvättar rent - vilket det finns många ekologiska tvålar som gör!Eco Cosmetics Handtvål Citron


Mängd: 300 eller 500 ml Doft: mild/fruktig/citron Vegansk: ja


Ekologisk tvål Bäst i Test

Den här ekologiska handtvålen från Eco Cosmetics kan även användas till hela kroppen. Den ger en riktigt fuktboost eftersom innehållet är helt växtbaserat och grundat på vegetabiliskt glycerin. Många uppskattar även den milda fruktiga citrondoften som inte alls tar över utan är så där precis lagom. Formulan är också vegansk.


Konsumenterna ger den 4/5 i snittbetyg och vi kan verkligen rekommendera den om man vill att det ska dofta citrongodis där hemma. Hela familjen kommer att älska den.


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

Ekologisk tvål Bäst i Test
 

Urtekram Nordic Berries Hand Soap


Mängd: 300 ml Doft: mild doft av sommriga bär Vegansk: ja


Ekologisk tvål Bäst i Test

Det danska hud- och hårvårdsmärket Urtekram är experter på att ta fram prisvärda produkter med ekologiskt, veganskt och nordiskt innehåll. Du riktigt känner att du tvättar dig med nordens alla godheter när du använder denna ekologiska tvål som kallas för Nordic Berries.


Innehållet är 100% naturligt, delvis ekologiskt och samtidigt veganskt certifierat. Ingredienserna består bland annat av glycerin och extrakt från havtornsbär, blåbär, tranbär och nypon. Konsumenterna ger tvålen 3/5 i snittbetyg, vilket är helt okej.


Vi uppskattar den milda doften av sommarbär speciellt men den håller definitivt även händerna mjuka och rena tvätt efter tvätt - och till ett rimligt pris. Praktiskt med bra pumpflaska också.


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

Ekologisk tvål Bäst i Test
Ekologisk tvål Bäst i Test

 

Aleppo body wash eco, tvål


Mängd: 500 ml Doft: neutral/naturlig Vegansk: ja


Ekologisk tvål Bäst i Test

Om du ännu inte upptäckt de läkande och vårdande egenskaperna som den traditionella Aleppotvålen kan erbjuda är det på tiden att du testar nu! Om man lider av problemhud av något slag, exempelvis eksem, psoerasis, torr hud eller obalans kan detta faktiskt vara räddningen. Det finns otaliga recensioner som talar för att det verkligen fungerar - men kanske inte för alla.


Aleppotvål kommer normalt i fast form som en vanlig tvålkaka. Men här har du en variant i flytande form (40% lagerbärsolja) som många tycker är lättare att hantera. Aleppotvål består av olivolja och den antiseptiska lagerbärsoljan och formulan är både ekologisk och vegansk.


Detta är en mycket mild rengöring som kan användas inte bara till händerna utan hela kroppen.


Konsumenterna ger denna ekologiska tvål 3,5/5 i snittbetyg online och som sagt är det många personer med olika typer av hudproblem som blivit hjälpta av att byta till olika typer av aleppotvål. Värt ett försökt om man redan testat allt! Vi kan varmt rekommendera den till hela familjen.


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

Ekologisk tvål Bäst i Test

 

Dr Sannas Hälsosåpa Original


Mängd: 500 ml eller 1 L Doft: såpa/tall Vegansk: ja


Ekologisk tvål Bäst i Test

Såpa är bra till det mesta och denna ekologiska och veganska hälsosåpa från Dr Sannas är en riktig all-round produkt du kan använda till både händer kropp och i ditt varma bad. Såpan är mild men rengör effektivt och återställer hudens naturliga fettbalans samt har en antibakteriell effekt. Huden lämnas len och mjuk efteråt.


Vi älskar doften av tall och de positiva egenskaper som den här såpan har på huden och sinnet. Smidigt att den kommer i två storlekar varav den mindre varianten har en pump. Konsumenterna ger Dr. Sannas Hälsosåpa ganska högt snittbetyg på 4,5/5 och det är inte så konstigt - den är verkligen bra.


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

Ekologisk tvål Bäst i Test


Gå till alla våra test

Gillar du tävlingar, tips, rabatter, tester och hudvårdssnack? -


Ekologisk tvål Bäst i Test


Ekologisk tvål Bäst i Test

1 982 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page