top of page
 • Skribentens bildILoveNatural

Giftfritt nagellack för barn och vuxna - Bäst i Test [2024]

Uppdaterat: 31 jan.


Giftfritt nagellack för barn och vuxna bäst i test

(Inlägget innehåller annonslänkar)


Giftfritt nagellack - finns det verkligen? Faktum är att även så kallat naturligt nagellack ofta innehåller någon form av lösningsmedel för att lacken ska fästa på nageln och inte lossna direkt. Men det finns vattenbaserade varianter också och idag kan du köpa naturligt nagellack med mycket låg halt av kemikalier. Vi har gjort ett giftfritt nagellack bäst i test för att du ska kunna lära dig mer om giftfritt nagellack för barn och vuxna. Läs vidare!


 

Finns det giftfritt nagellack?


Svaret på den frågan är ja, men det är ganska sällsynt att helt giftfria nagellack sitter speciellt bra på nageln. Det behövs oftast ett lösningsmedel för att det ska vara möjligt. Men det finns faktiskt riktigt bra vattenbaserade naturliga nagellack som ger förvånansvärt snyggt och hållbart resultat också.


Eftersom det inte är direkt möjligt att skapa ett helt giftfritt nagellack så började man för några år sedan märka vissa nagellack med "3-free", vilket innebär att de saknar de tre farligaste ingredienserna; ormaldehyd, tuolene och ftalater.


Med åren har detta koncept utvecklats och tagits ännu längre av tillverkarna, så idag kan man köpa nagellack som är ända upp till "10-free". Vilket då alltså är ännu renare lack än 3-free.


Varför ska man använda naturligt nagellack?


En del individer är allergiska mot de starka medel som finns i vanliga nagellack på marknaden och vissa lack har en väldigt låg kvalité generellt, vilket i värsta fall kan skapa reaktioner i nagelbanden och på fingrarna.


Med ett naturligt och så gott som giftfritt nagellack är du mycket skonsammare mot dina naglar, nagelband och händer, samt naturen. Risken för allergiska reaktioner minskar betydligt. Och det är också en skön känsla att skippa gifterna så gott det går.


En anna fördel med naturligt nagellack är att du slipper de starka dofterna som lösningsmedlen för med sig. Det är inte ovanligt med ett giftfritt nagellack som nästan inte luktar någonting.


 

Giftfritt nagellack för barn och vuxna - BÄST I TEST


TOPP 3


1. Nailmatic Pure Color Nail Polish 10-free - bästa giftfria nagellack som sitter kvar länge


Giftfritt nagellack för barn: ja Giftnivå: 10-free Bas: 84% växtbaserad+16% lösningsmedel


Giftfritt nagellack för barn och vuxna bäst i test

Vi utser Nailmatic Pure Color Nail Polish 10-free till bästa giftfria nagellack som sitter kvar länge! Den har en till 84% växtbaserad bas som bland annat innehåller majs, potatis, vete och bomull.


Resterande 16 % är en noga avvägning av nödvändiga lösningsmedel för att lacken ska få en bra glans och hållbarhet. Lacken är också berikad med vegitabiliskt keratin och gurkörtsolja som vårdar och stärker naglarna.


Denna lack ger en hög täckning och fin glans och resultatet håller i ca 5 dagar. Konsumenterna är supernöjda med detta naturliga nagellack och ger det 5/5 i snittbetyg. Vi kan verkligen rekommendera det som giftfritt nagellack för barn och vuxna. Lacken kommer i hela 23 olika färger!


Fördelar:

 • Sitter kvar upp till 5 dagar

 • Hög täckning

 • Lätt att applicera

 • Vårdande/stärkande

 • 84% växtbaserad

 • Många färger

Nackdelar:

 • 16% vanliga lösningsmedel


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:


Giftfritt nagellack för barn och vuxna - Bäst i Test

 

2. TOOFRUIT Jolies Mimines - bästa giftfria nagellack för barn


Giftfritt nagellack för barn: ja Giftnivå: BIG10-free Bas: växtbaserad+lösningsmedel


Giftfritt nagellack för barn och vuxna bäst i test

Ett nagellack som doftar frukt - är det verkligen sant? Ja, när det gäller TOOFRUIT Jolies Mimines så är det faktiskt sant. Efter att du målat naglarna tar det några sekunder så börjar det dofta frukt istället för nagellack.


Dessutom är formulan väldigt skonsam där majoriteten av lösningsmedlet är ersatt med naturliga förnybara råmaterial från biomassa, såsom potatis, majs, vete, maniok, bomull och sockerrör. Detta fina nagellack kan användas av barn från 5 år och är helt fritt från toluen, ftalat, formaldehyd, formaldehydharts, kamfer, PEG, parabener, fenoxietanol, kolofan, xylen, bensofenon. Finns i 4 söta färger!


Fördelar:

 • Mycket låg giftnivå

 • Doftar frukt

 • För barn från 5 år

 • Fina färger

Nackdelar:

 • Priset

 • Få färger (4 stycken)


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

Giftfritt nagellack för barn och vuxna - Bäst i Test

 

3. LONDON GRACE 10-free Nailpolish - bästa giftfria lyx-nagellackGiftfritt nagellack för barn: ja Giftnivå: 10-free


Ibland vill man bara lyxa till det lite med ett giftfritt nagellack med mycket pigment, som håller läääänge och som inte chippar i kanterna. Då kan vi verkligen rekommendera detta 10-free lack från LONDON GRACE.


Detta nagellack är tjockt, glansigt och hållbart och kommer i uppåt 50 olika färger att välja mellan! Eftersom lacket har så mycket pigment blir resultatet lika bra varje gång. 10-free är också så högt du kan komma på skalan för giftfria nagellack just nu.


Konsumenterna ger detta giftfria nagellack för barn och vuxna 2/5 i snittbetyg eftersom vissa inte gillar den tunna konsistensen, medan andra älskar den och tycker att lacket flyter ut väldigt fint på nageln. Vi tycker väldigt bra om detta lack kan rekommendera det om du inte vill ha en så tjock konsistens.


Fördelar:

 • 10 free

 • Mycket pigment

 • Chippar inte

 • Ca 50 färger

Nackdelar:

 • Inte så tjockt


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

Giftfritt nagellack för barn och vuxna - Bäst i Test

 

Andra testade naturliga nagellack


Inte hittat något du gillar ännu? Eller var det du ville ha kanske slut i lager? Då ska du inte misströsta. Här kommer ytterligare ett gäng giftfria nagellack vi gått igenom och som kanske faller dig i smaken. Några av dessa är riktigt bra nagellack som har en fin glans och hållbarhet.IDUN Minerals Nail Polish


Giftfritt nagellack för barn: ja Giftnivå: 5-free Vegansk: ja


Giftfritt nagellack för barn och vuxna - Bäst i Test

IDUN Minerals kanske du känner igen för sin ekologiska och veganska hudvård samt sminkprodukter. De gör även en serie relativt giftfria nagellack med en 5-free formula som också är vegansk.


Lacken är högglansig och håller länge och är extra bra för känsliga naglar och hud. Formulan är även berikad med mandelolja och vitaminer för att vårda naglar och nagelband. Konsumenterna ger den 3/5 i snittbetyg, vilket är helt okej. Lacken kommer i 23 olika färger.LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

Giftfritt nagellack för barn och vuxna - Bäst i Test


 

Barry M Green Origin Nail Paint


Giftfritt nagellack för barn: ja Giftnivå: 70% naturliga ingredienser


Giftfritt nagellack för barn och vuxna - Bäst i Test

Green Origin Nail Paint från Barry M hör man ju på bara namnet att det rör sig om ett "naturligt" nagellack med mindre gifter. Här får du ett lack som har 70% naturliga ingredienser. Formulan består bland annat av potatis, majs och vete.


Finishen blir högglansig och vi tycker den sitter på nageln ganska så länge, men det är inte alla som håller med.


Detta kan passa bra som giftfritt nagellack till barn eftersom flaskorna är ganska små och resultatet kanske inte är vad en "nagel-expert" hade förväntat sig, men ändå helt okej för att vara ett naturligt nagellack. Konsumenterna ger lacket 2/5 i snittbetyg vilket vi tycker är lite snålt. Lacket kommer i 4 olika färger.


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

Giftfritt nagellack för barn och vuxna - Bäst i Test

 

Kure Bazaar Nail care Super Base


Giftfritt nagellack för barn: ja Giftnivå: 10-free


Giftfritt nagellack för barn och vuxna - Bäst i Test

Känsliga naglar eller naglar överhuvudtaget kan behöva ett skyddande "coat-lack" i form av Kure Bazaar Nail care Super Base som vårdar nagel och nagelband antingen som den är eller under ett nagellack.


Formulan är 90% naturlig, 10-free och består bland annat av bambuextrakt, E-vitamin och solrosolja. Lacket hjälper nageln att växa bättre och bli starkare. Nagellacket sitter också bättre med en bas under.


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

Giftfritt nagellack för barn och vuxna - Bäst i TestGå till alla våra test


Gillar du tävlingar, tips, rabatter, tester och hudvårdssnack? -


Giftfritt nagellack för barn och vuxna - Bäst i Test5 184 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page