top of page
 • Skribentens bildILoveNatural

LED-mask BÄST I TEST [2024] - LED-ljus terapi för hemmabruk

Uppdaterat: 3 jan.


led-mask bäst i test

(Inlägget innehåller annonslänkar)


Visste du att man nu för tiden kan använda LED-ljusterapi i ansiktet hemma i TV-soffan och få samma resultat som på en skönhetssalong? Framtiden är här och det finns flera olika LED-masker och makapärer att investera i. Ta en titt på vårt LED-mask bäst i test för att lära dig mer! LED-ljus är en betydligt skonsammare behandling än exempelvis UV-ljus (som kan orsaka cancer). Med en LED-mask kan du exempelvis minska fina linjer, rynkor och missfärgningar, eller få bukt med torr hy, acne och inflammation.

 

Hur fungerar LED-ljusterapi?

LED-ljusterapi är en smärtfri, skonsam och ofarlig behandling som innebär att våglängder av ljus tränger ner djupt i huden där den hjälper cellerna att förnyas, förbättras och reproduceras snabbare.


Du kan använda LED-ljusterapi till flera ändamål. Olika färger på ljuset har olika typer av effekt på huden och du ser inte resultat efter bara en gångs användning. Därför är det så bra att man numera inte behöver släpa sig iväg till en salong och betala dyra pengar för enstaka behandlingar. Nu kan du göra din LED-ljusterapi flera gånger i veckan i bekvämligheten av ditt eget hem med hjälp av en LED-mask eller liknande apparater.


Du som har problem med acne, torr hy eller röd och irriterad hud kan få mycket goda resultat av att använda en LED-mask. Samma sak för dig som bara är ute efter vanlig återfuktning eller föryngrig och förbättring av huden.


Olika LED-masker har olika antal LED-ljuskällor och generellt sett kan man säga att ju fler ljuskällor masken har desto bättre effekt har den. Men det behöver absolut inte betyda att en mask med färre källor är speciellt mycket sämre. De riktigt dyra varianterna brukar ha fler ljuskällor.


SE YOUTUBE RECENSION AV LED-masker: 

Olika LED-mask behandlingar


Dagens LED-masker har vanligen flera olika färger på ljuset som du kan välja mellan beroende på vilken effekt du är ute efter. Man kan även kombinera olika ljus i perioder för att ta hand om flera "problem" samtidigt. Något som är viktigt att tänka på med LED-masker är att du ska börja lite försiktigt och inte använda masken varje dag.


Läs alltid instruktionerna innan du köper eller börjar använda din LED-mask eller LED-ljus apparat. Vanligen ska du inte använda dig av LED-ljusterapi om du har problem med sköldkörteln, äter allergimediciner eller mediciner som kan ge ljuskänslighet, om du är gravid eller har sår/infektioner på området som ska behandlas. Rådgör alltid med en läkare om du känner dig osäker.


Rött ljus

Stimulerar produktionen av kollagen och elastin för att strama upp och lyfta huden. Minskar fina linjer, rynkor och andra ålderstecken


Blått ljus

Minimerar orenheter, balanserar olja och minskar uppkomsten av acne.


Gult ljus

Minskar inflammation, bra för sårläkning, rosacea, röd hy, bra för torr och känslig hy.


Grönt ljus

Ger jämnar hudton, balanserar färgpigment


Violett/lila ljus

Antiinflammatoriskt, bra för eksem, psoreasis med mera


 


LED-mask BÄST I TEST


TOPP 3


1. Silk’n LED Face Mask 100


Silk´n LED Face Mask 100 är en LED-mask med ett mycket rimligt pris till skillnad mot många andra modeller på marknaden. Den har 100 ljuskällor och du kan använda fyra olika färger på ljus i den här masken; rött, blått, gult, och lila.


Vi har själva investerat i Silk´n LED Face Mask 100 och har använt den i några veckor hitills. Främst har vi använt det gula ljuset än så länge, för känslig och torr hud, samt det lila ljuset som är antiinflammatoriskt och motverkar hudens åldrande. Upplevelsen är positiv och huden känns inte längre lika yt-torr och har fått bättre balans. Vi kommer att fortsätta med denna LED-mask för att se vilka effekterna blir, men hitills är vi nöjda.


Vi har gått igenom otaliga recensioner för Silk´n LED Face Mask 100 både på svenska och utländska sidor och reaktionerna är övervägande positiva, det var därför vi bestämde oss för att testa den. Vi använder båda banden som följer med för att hålla masken på plats under behandlingen. Ett band bak och ett på ovansidan av hjässan.


Du kan köra både ett automatiskt program och även välja själv hur länge du ska ha ljuset på. Vi rekomenderar dock inte längre än max 10 min per gång. Ljuset gör att det blir lite varmt bakom masken men så är det med alla LED-masker.


Snittbetyget bland konsumenterna är 4/5 och de som inte är nöjda upplever mest att de inte ser någon skillnad på huden. Majoriteten av de som testat den uppger dock att de ser skillnad på olika sätt beroende på vilken färg på ljuset de fokuserat på. Många konsumenter som använder den mot inflammatorisk akne (blått ljus) är väldigt nöjda och har verkligen fått resultat.


Eftersom masken är så prisvärd och har alla de funktioner man behöver så utser vi den till bästa LED-masken i vårt LED-mask bäst i test! Om man inte känner sig säker på att LED-mask är en produkt för dig så känns det onödigt att slänga ut flera tusenlappar på en modell som kanske ger ungefär samma resultat som de dyrare varianterna.


 • 100 ljuskällor (räcker gott och väl)

 • 4 olika färger på ljuset

 • Extra bra för akne

 • Bra för torrhet och känslig hy

 • Sitter bra på ansiktet

 • 2 straps

 • Bekväm

 • Prisvärd

LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

led-mask bäst i test

 

2. Dr Dennis Gross DRx SpectraLite FaceWare ProDr Dennis Gross DRx SpectraLite FaceWare Pro är en av de kändare modellerna av LED-mask som finns på marknaden. Den kostar några tusenlappar och är kanske inget man spontan-shoppar online bara sådär. De flesta konsumenter som vi har hittat i olika recensioner och som valt att lägga vantarna på den här modellen är dock otroligt nöjda och anser att det varit värt pengarna! (se youtube-recension nedan)


Självklart finns det de som inte tycker att det varit värt investeringen, men så är det alltid med hudvård, smink och hudvårdsapparater. Snittbetyget för Dr Dennis Gross DRx SpectraLite FaceWare Pro blir 4/5 bland konsumenterna. En hel del konsumenter har klagat på silikon-bandet som ska hålla masken på plats, medan andra inte alls har haft något problem med att hålla masken på plats. I värsta fall kan du hålla den framför ansiktet om bandet krånglar.


Om du vill komma så nära du kan en LED-ljusbehandling på en skönhetssalong så är detta masken för dig. De där tusenlapparna du lägger på masken sparar du in ganska snabbt om du ofta går till salong för att göra den här typen av behandlingar.


Den här masken är något starkare än vinnaren i detta LED-mask bäst i test eftersom den har 162 ljuskällor istället för 100. Rekomendationen är att du använder den 3 minuter per dag. Efter 3 minuter stängs den av automatiskt. Masken har tre färger på ljuset; röd, blå och lila.


 • Många bra recensioner

 • 162 ljuskällor

 • 3 förinställda program

 • Stängs av efter 3 min

 • Bra för akne

 • Bra för föryngrig av huden

 • Snygg design

 • 3 färger på ljuset

 • Liknar professionella behandlingar på salong


SE YOUTUBE RECENSION:


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

led-mask bäst i test

 

Annan typ av LED-ljus behandling för hemmabruk


Det är inte bara LED-masker som blivit populära att använda för olika LED-ljusbehandlingar hemma. Det finns också en hel dela andra apparater att ta en titt på. Sedan ska man också veta att om du investerar i en mask kan du alltid använda den även för halsen till exempel. Man får vara lite uppfinningsrik! Ta nu en titt på andra populära LED-apparater du kan använda hemma i din egen personliga skönhetssalong.3. Dr Dennis Gross Spectralite BodyWare Pro


led-mask bäst i test

led-mask bäst i test

Är du ofta fysiskt aktiv? Kanske du är dansare eller använder kroppen på olika sätt i din vardag som gör att du ofta har ömma/trötta muskler? Då kan Dr Dennis Gross

Spectralite BodyWare Pro vara något för dig. Apparaten kan användas på olika kroppsdelar både för att förbättra huden på olika sätt, men också för att behandla trötta muskler.


Denna LED-apparat har nämligen även infrarött ljus som är perfekt för att ge återhämtning till musklerna. Enheten har 3 olika ljus; rött, blått och lila. Den är också böjbar och flexibel så att den anpassar sig efter kroppen beroende på var du vill använda den för stunden. Förutom välgörande effekter på stelhet och trötta muskler så kan den också göra huden fastare, ge jämnare hudton, dämpa rodnad och förbättra exempelvis eksem och acne.


Apparaten har 216 lysdioder, är bärbar och har 4 olika förinställda program om du vill använda dem. Rekommenderas att användas 3 minuter varje dag och 14 minuter med det infraröda programmet. Rådgör alltid med läkare innan användning om du är gravid, äter mediciner som ger ljuskänslighet eller om du har problem med köldkörteln.


De som testat på denna LED-enhet är övervägande nöjda och den får 4/5 i snittbetyg av konsumenterna både utomlands och i Sverige.


 • 216 lysdioder

 • 4 program

 • 3 ljus+ infrarött ljus

 • Bra för trötta muskler

 • Bra för stelhet

 • Ger fastare hud

 • Ger jämnare hudton

 • Dämpar rodnad

 • Förbättrar eksem

 • Förbättrar acne


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

led-mask bäst i test

 

4. By Lyko Mask Treatment LED Device


led-mask bäst i test

Om du använder sheet-masker/hydrogelmasker då och då kan denna LED-enhet från Lyko förbättra behandlingen avsevärt. Den ger ifrån sig LED-ljus, värme (som öppnar upp porerna) samtidigt som den har sonisk vibration som masserar ansiktet. Allt detta kombinerat gör ansiktsbehandlingen mycket mer effektiv och behaglig. Som en liten spabehandling hemma i din egen vrå! OBS, den ska endast användas tillsammans med sheetmasker eller hydrogelmasken och inte direkt på på huden.


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

led-mask bäst i test

 

5. MILU LED Spot Device


led-mask bäst i test

För dig som kanske inte vill lägga ut flera tusen kronor på en dyrare LED-enhet kan denna MILU LED Spot Device vara ett bra alternativ om du bara vill behandla ett område i taget. Kanske du har ett område i ansiktet som ofta får acne eller som har fina linjer du vill minska etc. Enheten har blått och rött ljus.


 • Smidig och lätt att ta med

 • Drivs med ett AAA batteri

 • Minskar bakterier och acne

 • Stimulerar collagenproduktion

 • Föryngrar huden

 • Två olika ljus

 • Prisvärd


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

led-mask bäst i test

 


6. Silk'n FaceTite Prestige


led-mask bäst i test

led-mask bäst i test

När man är ute efter att föryngra huden och ta hand om rynkor och kråkfötter samt strama upp huden generellt är Silk'n

FaceTite Prestige ett bra alternativ. Den återställer collagen och ger huden ett lyft samt ett fräschare uttryck. Konsumenterna i Sverige och utomlands ger apparaten 4/5 i snttbetyg.


 • Reducerar rynkor och fina linjer, återställer kollagen- och elastinfibrer

 • Bygger volym, stramar upp huden och lyfter ansiktskonturerna

 • Stärker hudens djupare lager samt förbättrar hudstrukturen och elasticitet

 • Suddar ut ytliga sol- och åldersfläckar

 • Sladdlös så att du kan röra dig mer fritt


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

led-mask bäst i test


Gå till alla våra test


Gillar du tävlingar, tips, rabatter, tester och hudvårdssnack? -


ekologisk hudvård rea
4 314 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page