top of page
  • Skribentens bildILoveNatural

Locka håret utan värme - bästa produkterna och metoderna 2024

Uppdaterat: 3 jan.


Locka håret utan värme

(Inlägget innehåller annonslänkar)


Heatless curls, eller att locka håret utan värme (som det heter på svenska), är det allra senaste när det gäller skonsam och naturlig hårstyling. Förutom att du inte sliter på håret genom att skippa heta värmeverktyg så slipper du också använda elektricitet. I det här inlägget ska vi gå igenom de bästa metoderna för att locka håret utan värme och du kommer även kunna titta direkt på youtubevideor som ger dig tips på hur du kan använda olika tekniker beroende på vilken typ av lockar du är ute efter. Läs vidare!

 

Varför locka håret utan värme?


När du lockar håret utan värme sliter du betydligt mindre på hårfibrerna och du sparar även tid på morgonen när du har bråttom iväg.


Att använda heta värmeverktyg för att ordna till vackra frisyrer och lockar är absolut inget ovanligt och något som vi alla tar till ibland. Men man behöver faktiskt inte alltid vända sig till locktänger för att få fram vackra naturliga lockar i håret.


Ofta når locktänger och plattänger upp till ca 200 grader, vilket skadar håret på lång sikt, speciellt om man använder dessa varje dag eller flera gånger i veckan. Ett värmeskydd kan hjälpa, men gör inte hela jobbet. Därför är det bättre att locka håret utan värme. Du kommer att märka att ditt hår blir mycket mjukare och mer välmående på kuppen!


 

Hur lockar man håret utan värme?


Det finns olika sätt att locka håret utan värme och för att få fram heatless curls. Detta är den senaste stora trenden som du kanske sett på tiktok eller i andra sociala medier senaste året.


Heatless curls är dock inget nytt utan något som har funnits i evigheter. Vi har bara vant oss vid att istället använda värmeverktyg för att man kanske tycker att det är smidgare, för att man har mer kontroll över resultatet och för att man kan få ett resultat omedelbart. Vi som dock har använt sådana verktyg under stora delar av livet börjar nu känna av de negativa effekterna och hur det sliter på håret.


Den nya trenden är att backa klockan till de mer gammeldags metoderna för att göra sig vacker i håret. Vad som krävs är bara lite planering och vissa typer av produkter som fungerar bäst för den typ av lockar utan värme du vill få till. Vilka dessa är ska vi ta en titt på nu!


Hur lockar man håret utan värme?

 

Heatless curls - tekniker och produkter


Vilken typ av lockar utan värme är du ute efter? Beach waves, korkskruvar, vågigt eller stora romantiska lockar? Det mesta är möjligt även utan en locktång. Vilken hårtyp du har samt om du har långt eller kort hår kan spela roll för resultatet, men det är bara att prova sig fram för att hitta den teknik som fungerar bäst för just dig.


Det kan vara bra om håret är fuktigt men inte jätteblött när du börjar och sedan ska du sova med produkten i håret hela natten. Vakna sedan upp med vackra, mjuka lockar som är redo att stylas och fixas till så som du vill ha dem. Vi tycker att charmen med det hela är att resultatet kanske inte blir exakt likadant varje gång. Vilket känns mer naturligt och härligt.1. Lenoites HeatlessWaves® in Mulberry Silk - stora romantiska lockar/beach waves

Konsumentbetyg: 4/5Denna mjuka "korv" av mullbärssilke är ett perfekt verktyg för att enkelt och skonsamt locka håret utan värme. Mullbärrsilke är otroligt mjukt och sliter inte på håret. Du kan göra både vackra romantiska lockar och beach waves beroende på hur du borstar ut lockarna efter att du sovit med din "korv" på huvudet.


Du fäster den på hjässan med en medföljande klämma och håret som du snurrat upp på korven fäster du med 2 medföljande satin scrunchies. Tekniken används ibland också med ett vanligt badrocksskärp, men vi upplever inte att lockarna blir lika mjuka och fina på det sättet.


Instruktionsvideo:


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

Locka håret utan värme

 

2. Hairlust Bamboo Heatless Curls Kit - stora romantiska lockar/beach waves

Konsumentbetyg: 4,4/5Hairlust Bamboo heatless curls kit är i stort sett samma sak som föregående produkt på den här listan. Skillnaden är dock att du har ett platt band högst upp vid hjässan istället för den runda "korven", samt att den är tillverkad i mjukt bambumaterial och inte i silke. Detta kan vara ett bra alternativ till dig som är vegan eftersom den är cruelty free på så sätt att inga silkesmaskar råkat illa ut.


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:


Locka håret utan värme

 

3. Bravehead Flexible Rods - små eller stora lockar beroende på millimeter

Konsumentbetyg: 4/5En annan teknik för att locka håret utan värme är att använda stänger i skumgummi. Dessa är stänger i skumgummi med ståltråd inuti som gör att du kan böja dem lite hur som helst. Med denna teknik kan du skapa snygga lockar i olika storlekar beroende på vilken storlek du köper på dina stänger. Ju mindre millimeter desto mindre lockar. När du tar ur stängerna kan du separera lockarna och styla för att få till den frisyr du är ute efter.


Här nedan finns en bra instruktionsvideo på hur du kan göra och hur resultatet blir. Vi rekommenderar att du beställer hem stänger i olika storlekar för att testa dig fram vad som fungerar bäst för ditt hår och önskemål.


Instruktionsvideo:


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

Locka håret utan värme

 

4. Hairpin curls - mindre lockarEtt annat sätt för att locka håret utan värme är att använda helt traditonella och enkla hairpins, som du säkert redan har hemma. Du behöver dock väldigt många så det kan vara bäst att fylla på lagret där hemma om du funderar på att använda den här tekniken. Här nedan finns en bra instruktionsvideo på hur du kan göra.


När du rullat upp alla dina hårslingor och fäst dem med hairpins så kan du knyta en mjuk silkesscarf eller liknande kring huvudet och sedan sova med den på över natten. Vi brukar använda ett örngott i mullbärssilke som är extra skonsamt och mjukt för håret.


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

Locka håret utan värme


 

Ekologiska stylingprodukter för att locka håret utan värme


Avslutningsvis vill vi ge dig ett par tips på ekologiska stylingprodukter du kan använda för att få bästa möjliga resultat utan friss när du ska locka håret utan värme, både under själva lockningsprocessen samt efter för att fixa till frisyren. Använd balsamspray när du rullar ditt hår och den ekologiska hårsprayen för stylingen efteråt.Hairlust Split Fix™ Leave-in Conditioner - ekologisk balsamspray


Locka håret utan värme


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:


Locka håret utan värme

 

Hairlust Final Touch Hair Spray - ekologisk hårsprayLÄS MER OCH SE PRIS HOS:


Locka håret utan värmeGå till alla våra test


Gillar du tävlingar, tips, rabatter, tester och hudvårdssnack? -


ekologisk hudvård rea
1 856 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page