top of page
  • Skribentens bildILoveNatural

Naturliga sömnmedel [2024] - BÄST I TEST

Uppdaterat: 1 feb.


Naturliga sömnmedel bäst i test

(Inlägget innehåller annonslänkar)


Har du svårt att somna på kvällarna men vill undvika receptbelagda läkemedel? Då finns det många olika naturliga sömnmedel och knep du kan testa först! Det är väldigt individuellt vad som fungerar för olika individer, men det är absolut värt att testa sig fram. Att bli beroende av receptbelagda sömnmediciner är inte hälsosamt på lång sikt och det finns en hel del hjälpmedel från naturen, och andra tips och trix du kan experimentera med. Fortsätt läs för att ta del av vårt naturliga sömnmedel bäst i test!


 

Naturliga sömnmedel BÄST I TEST


TOPP 31. Magnesiumolja under fötterna


magnesiumolja mot sömproblem

Magnesium har en bevisat bra effekt på sömnsvårigheter och kan hjälpa dig att somna lättare. Har du brist på magnesium i kroppen kan det alltså leda till bland annat sömnproblem men också till onormal trötthet eftersom kroppen hamnar i obalans. Du kan äta det både som ett kosttillskott men också använda magnesiumolja på kroppen, exempelvis under fötterna straxt innan du ska lägga dig. Magnesiumolja absorberas och tas upp bäst under fötterna, underarmarna och på magen. Testa dig fram vad som känns bäst för dig.


Vi har fått rapporter från flertalet personer med sömnsvårigheter som testat att använda magnesiumolja under fötterna innan läggdags och som fått väldigt positiv effekt på en gång. Tänk att ett naturligt kan hjälpa dig att sova bättre!


Du ska inte använda oljan i ansiktet och undvik kontakt med ögonen.


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

naturliga sömnmedel bäst i test

naturliga sömnmedel bäst i test

naturliga sömnmedel bäst i test

 

2. Magnesiumtabletter på kvällen


naturliga sömnmedel

Som vi redan gått in på har magnesium en lugnande effekt på kroppens muskler och är ett av de naturliga sömnmedel som många tar till när man har svårt att få ordentligt med sömn på nätterna. Just detta kosttillskott från Pureness kallas för kvällsmagnesium och är en blandning av magnesium och olika örter, speciellt framtagen för personer som vill somna lättare och sova bättre hela natten. Den är snäll mot magen och innehåller även kamomill som är lugnande växt.


Pureness Kvällsmagnesium innehåller också L-teanin, vilket kan bidra till färre uppvaknanden under natten. Ta en 1-4 tabletter per dag, 1 timme innan du ska gå och lägga dig.


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:


naturliga sömnmedel bäst i test

naturliga sömnmedel bäst i test

 

3. Surkörsbär kosttillskott - naturlig melatonin


naturlig melatonin

Du kanske har hört talas om "melatonin", vilket är det hormon som kroppen själv utsöndrar för att göra oss sömniga. Melatonintillskott har använts i åratal för att hjälpa människor att sova bättre och bli trötta på kvällen. Vanlig melatonin räknas idag som ett läkemedel och man kan man få tag på det både receptfritt och med recept utskrivet av läkare. Men det finns också vissa växter som innehåller naturlig melatonin, såsom surkörsbär till exempel.


Detta kosttillskott vid namn Rofylld, från Närokällan, innehåller både extrakt från surkörsbär, kamomill och citronmeliss. Alla dessa växter och bär kan hjälp dig som behöver komma till ro på kvällen och bli mer sömnig.


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:


naturliga sömnmedel bäst i test

 

Andra populära naturliga sömnmedel


naturliga sömnmedel

Om inget av ovanstående tips hjälper dig kanske något av följande naturliga sömnmedel kan fungera. Du kan också kombinera olika alternativ med varandra, såsom exempelvis ett kosttillskott med nedanstående aromaterapi. Eller en kopp kamomill-te i kombination med magnesiumolja under fötterna. Se dock till att läsa på ordentligt innan du blandar olika kosttillskott med varandra och överskrid aldrig den rekommenderande dosen.


4. Aromaterapi med diffuser - lavendel och/eller kamomill


naturliga sömnmedel

Lavendel och kamomill är de två växter som ligger högst upp på listan när det kommer till naturliga sömnmedel, och många studier visar att de båda har en avkopplande och avstressande effekt. Ett väldigt bra sätt att dra nytta av oljorna i dessa växter är genom att använda sig av aromaterapi via en diffuser.


En diffuser fördelar aromerna från oljorna i rummet genom ånga och ger en lugnande, harmonisk känsla i hemmet och kroppen. Du droppar några droppar eterisk olja från lavendel och/eller kamomill (eller annan önskad eterisk olja) i vattnet i diffusern och startar den.


SE PRIS PÅ DIFFUSER HOS:

naturliga sömnmedel bäst i test

SE PRIS PÅ ETERISK OLJA HOS:


naturliga sömnmedel bäst i test

 

5. Humle & citronmeliss kosttillskott - innan läggdags


Naturliga sömnmedel

Två andra växter som kan främja en god natts sömn är humle och citronmeliss. Detta kosttillskott från Great Earth innehåller extrakt från dem båda samt också vitamin B6 och GABA (gamma-aminosmörsyra). Humle är känd för att ha en lugnande effekt på kroppen och citronmeliss förbättar sömnen.


Ta en kapsel innan du ska gå och lägga dig. Överskrid inte denna rekommendation.


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:


naturliga sömnmedel bäst i test

 

Gå till alla våra test


Gillar du tävlingar, tips, rabatter, tester och hudvårdssnack? -


ekologisk hudvård rea

55 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page