top of page
  • Skribentens bildILoveNatural

"Skin minimalism" - den stora hudvårdstrenden 2023

Uppdaterat: 7 aug. 2023


(Inlägget innehåller anonslänkar)


Är det bara jag som reagerar på detta överdrivna användande och konsumerande av hudvård och smink som sker just nu? Jag är själv en av de skyldiga till detta maniska sminkande men har på senare tid verkligen börjat inse nackdelarna - kanske främst för att min redan känsliga hy blev ännu sämre av alla olika produkter. "Skin minimalism" är den nya stora skönhetstrenden i Sverige inför 2023. Men vad betyder det egentligen och är den här för att stanna? Läs vidare!


 

Vad är skin minimalism?

Det är serum, finishspray, hudkräm, ögonkräm, oljor med mera i en och samma hudvårdsrutin för många av oss kvinnor och tjejer nu för tiden. Sedan efter det ska det på med 4 (eller fler) olika lager av smink; foundation, bronzer, rouge, concealer och så vidare. Inte undra på att många av oss får problem med hyn tilll slut.


Skin minimalism handlar om att använda färre produkter som är noggrant utvalda istället för massor med olika produkter som kan störa din balans i huden i kombination med varandra. Alla ingredienser fungerar inte optimalt tillsammans och det kan kännas som en hel vetenskap ibland att förstå innehållet och dess verkan på din hud. För mycket olika ingredienser kan, speciellt för dig med problemhy, skapa stora problem med fet hy, acne, utslag, eksem, torrhet eller andra typer av reaktioner.

 
 

Hållbar hudvård


Sverige och världen håller på att förändras just nu - det har nog inte undgått någon. Många av oss har börjat fundera över vad som egentligen är hållbart att fortsätta med - både privat och ur ett mer värdsligt perspektiv. Behöver vi verkligen all detta smink och hudvård som rullas ut som på löpande band av både kända influensers samt företag? Svaret är nej, troligen inte. En del av oss har också tröttnat på att lägga så mycket tid på hur vi ser ut på utsidan och istället startat en viktigare resa med att förbättra hälsa och välmående - innifrån. Vilket ofta även ger positiva effekter på din hy.Måste jag sluta sminka mig nu?


Nej. Det här betyder inte att du måste sluta sminka dig eller använda hudvårdsprodukter. För det är ju ändå ganska kul att göra sig fin då och då - det kan vi inte komma undan. Men se till att använda produkter som är skonsamma mot miljön och dig själv. Dra ner på antalet produkter och försök att hitta en eller två som har alla de egenskaper du behöver för din hy.

 
 

Testa naturliga huskurer - många fungerar verkligen!


Du kan också byta ut många av dina dyra, lyxiga produkter mot helt vanliga huskurer som ger ett minst lika bra resultat och känsla som nästan är gratis! Använder du kanske locktång för mycket - som sliter på håret? Varför inte gå tillbaka till den klassiska varianten att sova med flätor. Håret blir mjuk och fint av att slippa fönas och fixas var eviga dag, och du vaknar upp med halva morgonrutinen redan fixad.


Försök att undvika att sminka dig under en period och dra ner på antalet produkter du använder, så kommer du att märka skillnad på din hy efter en tid. Tips på produkter du bör ha i rutinen är en bra rengöring för ansiktet, en bra ansiktskräm och en bra ögonkräm. Mer än så behövs egentligen inte. Om du är ute efter anti aging effekter så finns det många ekologiska hudvårdsprodukter som innehåller det också - du behöver inte ha en kräm för varje sak.


Så här blir du en skin minimalist:


  1. Dra ner på antalet produkter

  2. Hitta skonsamma produkter med många egenskaper istället för många olika produkter. Om du har problemhy kan vi rekommenderar produkter från M. Picaut till exempel

  3. Sminka dig lättare och mindre ofta

  4. Använd huskurer istället för dyra masker och krämer som utlovar mirakel

  5. Fläta håret innan du lägger dig istället för att fixa med locktång, fön och produkterLär dig förstå ingredienserna


Något som inte alla tycker är så kul, men som är ganska viktigt, är att du lär dig förstå en del av de inredienser som finns på förpackningen. Det gör det mycket lättare när du är på jakt efter den ultimata ansiktskrämen eller vad det nu kan vara. Hur många ingredienser är det egentligen i produkten? Är dem ekologiska? Är dem veganska? Finns det något ämne i som du vet att du inte tål? Ja allt kanske du inte förstår dig på när du läser på förpackningen - men efter hand blir du bättre på det.


Det finns alltid en eco- eller vegan-märkning på de produkter som har ekologiskt eller veganskt innehåll, men alla ekologiska produkter är inte 100% ekologiska till exempel. De flesta rör sig runt 75%. Däremot kan innehållet vara 100% naturligt, men då kan det vara blandat med ekologiska ingredienser och icke ekologiska.


Är du redo att gå in i 2021 med ett nytt sätt att se på hudvård och smink? Det kan göra dig gott både på insida och utsida. Skin minimalism är något vi tror är här för att stanna - även om vissa aldrig kommer gå ifrån sina rutiner de har idag. Ett frö har såtts till nya tankar och sätt att se på skönhet samt hudvård och smink idag. Ett frö som naturen och huden med glädje vill kultivera! Lycka till på din resa.Gå till alla våra test


Vill du ge bort en personifierad födelsedagsvideo till någon du tycker om? Besök bdayvideo.se
 

370 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page