top of page
 • Skribentens bildILoveNatural

Slow juicer recept för bättre hy [2024]

Uppdaterat: 3 jan.


Slow juicer recept för bättre hy

(Inlägget innehåller annonslänkar)


Hudvård handlar inte bara om produkter för yttre bruk. Det är även viktigt att tänka på vad du stoppar i din kropp. I den här artikeln tipsar vi om slow juicer recept som är bra för hyn och som även har andra positiva effekter på kroppen. En slow juicer är en köksmaskin som pressar juice samtidigt som fruktköttet separeras, till skillnad mot en blender där du får med alla fibrerna. Det finns massor med spännande och goda slow juicer recept. Ta en titt på våra nyttiga förslag!

 

Varför använda slow juicer?


En slow juicer är på många sätt bättre än en råsaftcentrifug eftersom den pressar frukt och grönsaker utan värme och med mindre syre. Detta gör att mer näring och nyttigheter stannar kvar i den färdiga juicen. Juicen skummar också mycket mindre vilket ger en klarare vätska. Fibrerna separeras och pressas ut på ena sidan slow juicern och själva juicen kommer ut i ett rör på andra sidan.


Om din mage har svårt att hantera mycket fibrer är det bättre att använda en slow juicer än en mixer/blender, eftersom du slipper få med själva fibrerna i juicen men ändå får i dig en massa nyttigheter som kroppen behöver. Ett enkelt och snabbt sätt att få i dig näringsämnen från grönsaker och frukt utan att behöva äta en enorm sallad varje dag.


Fibrerna som pressas ut av maskinen kan du använda till matlagning. I exemeplvis grytor eller till vegetariska biffar med mera.


 

Vilken slow juicer är bäst?


Det finns många slow juicers på marknaden och många av dem är riktigt bra. En del kostar dock onödigt mycket och man kan hitta andra prisvärda modeller till en mycket rimlig summa.


Vi vill rekommendera Rubicson Slow Juicer som går att köpa hos Kjell & Company. Den använder vi själva och är mycket nöjda! Den gör kallpressad juice som blir klar och fin och maskinen är enkel att städa ur. Den kan hantera både långa selleritjälkar, morötter, äpplen, blad och frukt.


Rubicson Slow Juicer


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

Slow juicer recept för bättre hy

 

Slow juicer recept för välmående hud


Slow juicer recept för bättre hy


När det kommer till slow juicer recept för just huden ska du tänka "grönt". De flesta gröna grönsaker innehåller sådant som din hud gillar. Man ska dock inte glömma bort att även många andra icke gröna grönsaker är riktigt bra för huden, såsom morötter till exempel.


Spenat innehåller bland annat

Kalcium, magnesium, E-vitamin, A-vitamin, folsyra, zink, K1 vitamin


Grönkål innehåller bland annat

Järn, kalcium, magnesium, betakaroten, K-vitamin, folsyra, C-vitamin, E-vitamin, B-vitamin


Selleri innehåller bland annat

B-vitaminer, A-vitamin, magnesium, zink, kalium, selen, folat, kalcium, K-vitamin


Morot innehåller bland annat

Kalium, betakaroten, A-vitamin, magnesium, järn, C-vitamin


Rödbeta innehåller bland annat

kalium, kalcium, magnesium, järn, zink, vitamin A, E, C och B-gruppens vitaminerVariera dig gärna lite i dina slow juicer recept så att du inte tröttnar och tänk på att inte överdriva. Det har exempelvis varit trendigt en tid att dricka massor av sellerijuice dagligen. Men det är sällan helt bra för kroppen att överdriva, inte ens med nyttiga saker.


Sellerijuice är generellt mycket bra för att bibehålla en frisk lever, men för mycket K-vitamin till exempel (som finns i bland annat selleri och grönkål) kan orsaka njursten om man äter för mycket av det en längre period. Det är bättre att hålla juicandet på balanserad nivå. Risken att du tröttnar minskar då också. Försök att se lite mer långsiktigt på det hela och inte som en "quick fix".


Här kommer några förslag på hälsosamma och ganska goda slow juicer recept. Du behöver inte följa dem slaviskt. Testa dig fram till vad du gillar.Slow juicer recept 1


Slow juicer recept för bättre hy

 • 2 selleristjälkar

 • 1 grönt äpple (Granny Smith)

 • 2 nävar spenat

 • 1/5 citron

Slow juicer recept 2


Slow juicer recept för bättre hy • 1 näve grönkålsblad

 • 1 selleritjälk

 • 1 grönt äpple

 • 2 cm ingefära

 • 1 halv citron


Slow juicer recept 3


Slow juicer recept för bättre hy

 • 2 morötter

 • 1 grönt äpple

 • 1 halv citron


Slow juicer recept 4


Slow juicer recept för bättre hy

 • 3 rödbetor

 • 1 morot

 • 1 äpple

 • 1 citron

 • 2 cm ingefära

Gå till alla våra test


Gillar du tävlingar, tips, rabatter, tester och hudvårdssnack? -


ekologisk hudvård rea

368 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page