top of page
 • Skribentens bildILoveNatural

Ekologisk hårspray Bäst i Test [2024] - fixera frisyren med naturliga ingredienser

Uppdaterat: 31 jan.


Ekologisk hårspray bäst i test

(Inlägget innehåller annonslänkar)


Vanlig klassisk hårspray är egentligen inte så trevliga produkter för varken håret, hårbotten, ansiktet eller naturen - men ack så nödvändigt för att hålla hårstråna på plats. Hårspray kan bland annat innehålla drivgas, akrylamid, mineralolja, silikoner och parabener (för att nämna några!). Med andra ord en hel del ämnen som man klarar sig bättre utan. Vi har gjort ett ekologisk hårspray bäst i test för att ge en hjälpande hand på jakten efter den bästa naturliga hårsprayen för dig och din kalufs. Läs vidare!


Vad är skillnaden på ekologisk hårspray och vanlig hårspray?


Vanlig hårspray innehåller en hel del ämnen som är ganska starka och potentiellt miljöfarliga och detta sprayar vi över vårt hår och ansikte (eftersom partiklarna regnar ner). Ekologisk hårspray är baserad på naturliga ingredienser och innehåller inga miljöfarliga ämnen såsom silikoner, mineralolja osv.


Om du sprayar ditt hår dagligen och samtidigt upplever hudproblem som acne, eksem eller obalans kan ett alternativ vara att sluta med hårsprayen helt och hållet, eller vända dig till ett ekologiskt alternativ med naturliga ingredienser som inte stör balansen i huden.


Ekologisk hårspray kan användas både till vardags och fest och ger ofta ett mycket naturligt och snyggt fall eller stadga till håret. Det finns både naturlig hårspray i form av saltspray för en mer naturlig look, samt mer fixerande formulas för styling som måste hålla länge. Ta nu en titt på vårt test för att hitta bästa ekologiska hårsprayen för dig!


 

Bästa ekologiska hårspray - BÄST I TEST


TOPP 3


1. Hairlust Final Touch Duo ekologisk hårspray - bästa ekologiska hårspray


Effekt: frizz kontroll, medium stadga, glans Vegansk: jaEkologisk hårspray Bäst i Test

Hairlust är välkända vid det här laget för sina effektiva och dessutom snygga ekologiska och veganska hårvårdsprodukter. De har en hel serie olika produkter för håravfall hos både kvinnor och män. Denna ekologiska hårspray passar alla hårtyper och ger medium stadga till frisyren.


Samtidigt tar den hand om eventuellt frizz och ger lite extra glans till håret som en sista finish. Detta är en duo produkt där det även följer med en mindre hair styling stick för detaljer. Konsumenterna ger sprayen 4/5 i snittbetyg på 8000 recensioner (i skrivande stund), vilket säger en del om dess effekt och kvalité. Vi utser den till bästa ekologiska hårspray i det här testet!


 • Ger stadga

 • Ger glans

 • Tar hand om frizz

 • Vegansk/ekologisk

 • Omtyckt bland konsumenterna

 • 2 produkter i 1


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

Ekologisk hårspray Bäst i Test
 

2. RAHUA Defining Hair Spray - bästa ekologiska hårspray för att forma


Effekt: medium stadga, formbarhet Vegansk: ja


Ekologisk hårspray Bäst i Test

Här har vi en riktigt lyxig ekologisk hårspray från Rahua som ger medium stadga och gör håret lätt att forma utan att formulan klibbar i håret. Sprayen är helt växtbaserad och ger ett hållbart resultat till din frisyr.


Sprayen är lätt att borsta ut, passar alla hårtyper och är dessutom vegansk. Formulan består bland annat av aloe vera och sockerör. I de utländska recensionerna får denna ekologiska hårspray 4/5 i snittbetyg och det är en riktigt ren och bra produkt för giftfri hårstyling!


 • Återfuktande

 • Ge stadga

 • Hållbart resultat

 • Helt växtbaserad

 • Passar alla hårtyper

 • Lyxig


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

Ekologisk hårspray Bäst i Test
 

3. DermOrganic - bästa ekologiska hårspray för rotflyft


Effekt: viktlös stadga Vegansk: oklart


Ekologisk hårspray Bäst i Test

DermOrganic är en effektiv ekologisk hårspray som har både värmeskydd och fuktspärr. Sprayen ger ett bra rotlyft och formar samt definerar lockar. Produkten behåller också frisyren efter att du borstat håret, vilket är toppen!


Innehållet är 70% ekologiskt och den är 100% färgsäker. Vi upplever att den håller frisyren på plats i många timmar och håller vad den lovar. En riktig toppenspray tycker vi.


 • Lyfter rötterna

 • Definerar lockar

 • Långvarig support till frisyren

 • 70% ekologiskt innehåll


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

Ekologisk hårspray Bäst i Test
 

Ekologisk hårspray test - bubblare


Vinnarna i det här testet är riktigt bra, men vi har också tittat på många andra effektiva varumärken inför den här recensionen. Vissa av dem platsar verkligen på den här listan över bästa ekologiska hårspray och därför tänkte vi ta upp även några av dem för att bredda dina alternativ på naturlig och giftfri hårvård och styling. Läs vidare!


Hjärtligt Styling hårspray


Effekt: ger form och stadga, medium fixering Vegansk: ja


Ekologisk hårspray Bäst i Test

Här har vi en riktigt bra ekologisk hårspray som verkligen ger stadga och fixering till alla frisyrer. Den har medium-styrka. Vill du till exempel att dina lockar ska hålla sig snygga hela dagen eller att den snygga uppsättningen inte ska falla ur plats? Då är Hjärtligt Styling Hårspray ett bra alternativ om man vill ha naturlig hårvård som verkligen fungerar.


Innehållet är till stor andel ekologiskt och du hittar inga spår av konstiga ämnen i denna formula. Ingredienserna består bland annat av aloe vera, socker och risprotein samt har även vegansk certifiering.


Konsumenterna är nöjda och ger den ett snittbetyg på 4/5. Vi rekommenderar den starkt till de dagar då frillan bara måste sitta på plats, men även till vardags.LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

Ekologisk hårspray Bäst i Test
 

Maria Åkerberg Hair Spray Organic


Effekt: ger stadga och glans, medium fixering Vegansk: ja


Ekologisk hårspray Bäst i Test

Maria Åkerberg är ett svenskt ekologiskt hud-, hår-, och sminkmärke som vi ofta återkommer till i våra test och det beror på att konsumenterna ofta ger produkterna väldigt bra betyg. Vi gillar också hennes produkter och den här ekologiska hårsprayen kan lätt bli en bra kamrat till ditt hår.


Formulan består bland annat av jojobaolja och aloe vera, vilket ger håret fukt, skydd och näring samt en otrolig glans. Samtidigt ger den stadga men verkar också balanserade för din hårbotten - vilket en vanlig hårspray verkligen inte gör med alla sina uttorkande ämnen!


Används sprayen på fuktigt eller torrt hår. Alla Maria Åkerbergs produkter har självkoncentrerande system vilket innebär att inga artficiella konserveringsmedel har tillsatts, och det tycker vi är toppen. Just denna formula är också vegansk. Konsumenterna ger Maria Åkerberg Har Spray Organic 3/5 i snittbetyg.


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

Ekologisk hårspray Bäst i Test

 

BRUNS Products Saltspray nr 12 - Frisk Mandarin


Effekt: ger stadga och naturligt rufs Vegansk: ja


Ekologisk hårspray Bäst i Test

Saltspray nr 12 från Bruns Products är en riktig favorit! Den är handgjord (som alla Bruns produkter) och väldigt mild. Dessutom är vi smått besatta i mandarin och citrusdoften som ditt hår kommer dofta av efter att du använt den här produkten.


Bruns produkter är 100% naturliga, delvis ekologiska och har veganska formula. Den här ekologiska saltsprayen ger ditt hår stadga och möjligheten att skapa det där naturliga beach-rufset som är så himla snyggt och fräscht. Du kan använda produkten på både fuktigt och torrt hår. Konsumenterna ger den i snitt 4/5 i betyg och vi gillar den skarpt.LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

Ekologisk hårspray Bäst i Test

 


Gå till alla våra test

Gillar du tävlingar, tips, rabatter, tester och hudvårdssnack? -


Ekologisk hårspray Bäst i Test


Ekologisk hårspray Bäst i Test


2 571 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page