• ILoveNatural

Torrschampo Bäst i test [2022] - ekologiskt torrschampo


torrschampo bäst i test

(Inlägget innehåller annonslänkar)


Det är inte bra att tvätta håret för ofta om du vill uppnå en balans i hårbotten. Med ett bra torrschampo kan du förlänga den fräscha känslan av nytvättat hår - men utan att tvätta det! Ett naturligt torrschampo befriar dig dessutom från parabener och sulfater samt andra ämnen som kan vara skadliga på sikt för kroppen och naturen. Vi har gjort ett torrschampo test och utsett den bästa ekologiska produkten i den här kategorin. Läs vidare för att se vilka ekologiska torrschampon som är mest populära bland kosumenterna och vilka vi gillar lite extra!


 

Hur fungerar torrschampo?


Ett torrschampo är en puderaktig produkt som du använder i hårbotten och håret för att absorbera fett och talg som gör att håret ser smutsigt ut fortare. Det finns olika typer av torrschampon och alla har inte samma effekt. När ditt hår inte känns så nytvättat längre kan du bara applicera lite torrschampo i håret så kan du vänta ett par dagar till.


Det är viktigt att tänka på vilken hårfärg du har och välja ditt torrschampo efter detta. Mörkt hår ska inte ha ett puder som är ljust och vise versa - om det inte är en speciell effekt som skall uppnås.


Det finns torrschampon som skapar volym och sådana som gör håret mer luftigt och fräscht. Vill du skapa en trevlig effekt finns det också de produkter som ger en lätt toning på håret - välj den typ som du har behov av. Ta nu del av vårt torrschampo test!

 


Ekologiskt torrschampo bäst i test - Topp 3


BÄST I TEST


1. RAHUA Voluminous Dry Shampoo - torrschampo med volym och för alla hårfärger


Hårfärg: alla Hårbotten: alla


torrschampo bäst i test

Att Rahua Voluminous Dry Shampoo skulle bli vinnare i detta torrschampo test är inget konstigt. De gör verkligen bra ekologisk hårvård på flera plan. Men varför är det då så bra? Jo till att börja med består innehållet endast av naturliga och delvis ekologiska ingredienser som odlats enligt reglerna i de bördiga skogarna i Amazonas.


Detta är ett härligt 100% naturligt torrschampo som ger volym på så sätt att den lyfter hårrötterna. Produkten håller håret fräscht hela dagen utan att se mjälligt eller konstigt ut. Innehållet är helt fritt från animaliska ingredienser samt aerosoler och gluten.


Vi älskar den här produkten eftersom den verkligen fungerar och passar oavsett vilken hårfärg eller hårtyp du har. En perfekt fräschör som är enkel att använda. Konsumenterna ger den 5/5 i snittbetyg och den var dessutom nominerad i kategorin bästa hårstyling produkt vid Organic Beauty Awards år 2019 i Sverige. Torrschampot har en härlig doft av vanlij som inte är speciellt svårt att vänja sig vid.


 • 100% naturliga ingredienser

 • Delvis ekologiska ingredienser

 • Lyfter hårrötterna

 • Mjällar inte

 • Passar alla hårfärger/typer

 • Fritt från animaliska ingredienser

 • Fritt från aerosoler


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

 


2. Gröna Gredelina Ekologiskt Torrschampo - 100% giftfritt och bra effekt, men kass förpackning


Hårfärg: främst ljust Hårbotten: känslig


torrschampo bäst i test

Det här ekologiska torrschampot från Gröna Gredelina vill man nästan köpa bara på grund av det charmiga namnet. Men det är också en riktigt bra produkt om vi bortser från förpackningen som fördelar lite för mycket puder i håret.


Ett tips är att använda en puderborste eller liknande för att fördela pudret på bästa sätt. Just den här varianten rekommenderas till ljusare hår, men funkar också på mörkare hår om du inte tar så mycket.


Detta torrschampo absorberar fett och smuts i håret samtidigt som den ger mer volym. Ingredienserna består bland annat av nässla och viol vilket passar ypperligt för dig med känslig hårbotten eftersom dessa har lugnande egenskaper. Doften är riktigt fräsch av näckros.


Om du tillhör en av de som använder sig av no poo metoden kan du använda det här torrschampot eftersom det helt saknar alla ämnen som kan vara störande för hårbotten såsom parabener, SLS, färgämnen med mera.


Vi gillar det här torrschampot eftersom det är så rent, utan störande ämnen. Tyvärr har många konsumenter haft problem med att det trillar ur för mycket produkt ur ströaren vid applicering.


Men är man försiktig och använder tekniken med en puderborste så är det inga problem. Trots det får den ändå 3,5/5 i snittbetyg. Håret håller sig rent och fräscht en hel dag och lämnar inga spår. Dofter är också alltid relativt - en del tycker att den doftar starkt, men vi gillar den!


 • Absorberar fett och smuts

 • Ger volym

 • Lugnar ner hårbotten

 • Bäst till ljusare hår

 • Helt giftfritt


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

 


3. Tabitha James Kraan Compact Organic Dry Shampoo Dark Hair - lyxprodukten


Hårfärg: mörkt Hårbotten: känslig/kliande

torrschampo bäst i test

Det här torrschampot från Tabitha James Kraan är rn underbar produkt med en lite högre prislapp - men oj vad mycket du får för pengarna! Förutom att innehållet är 90% ekologiskt består formulan av bland annat certifierad ekologisk kastanj, vallört, kardborre och eteriska oljor från may chang, benzoin, citrongräs och lavendel. Låter det inte väldigt trevligt?


Det låter dock inte bara trevligt - det är trevligt också. Torrschampot är till för mörkt hår och har många bra egenskaper. Formulan absorberar effektivt fett och olja samtidigt som håret får volym och en naturlig glans. Har du kliande hårbotten är den här produkten perfekt eftersom den lugnar ner och balanserar.


Något som är lite extra bra enligt oss är att den inte torkar ut hårbotten så att den producerar mer talg, men ändå tar bort den där känslan av fett hår. Flaskan har en pumpfunktion som är smidig att använda och doften är väldigt härlig. Den snygga guldfärgade flaskan är ett litet konstverk i sig. Konsumenterna ger produkten 4/5 i snitt och vi är smått förälskade...


 • Absorberar fett och smuts utan att torka ut

 • Ger volym

 • Lugnar ner kliande hårbotten

 • Till mörkt hår

 • Lyxig flaska

 • Smidig pumpfunktion

 • 90% ekologiska ingredienser


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

 


Andra testade torrschampon


Om du inte hittat ett bra torrschampo bland våra vinnare här ovan så kanske någon av våra bubblare kan passa? Flera av dessa produkter har också fått ganska höga betyg av både oss och konsumenterna. Ibland måste man helt enkelt testa sig fram för att hitta just rätt formula för ditt hår - vårt torrschampo test kan ge dig lite hjälp på vägen.


ekologiskt torrschampo
 

IDUN MINERALS Refreshing Dry Shampoo - Sveriges första svanenmärkta torrschampo


Hårfärg: alla Hårbotten: alla/känslig


ekologiskt torrschampo

Vill du ha ett parfymfritt torrschampo är IDUN Minerals Refreshing Dry Shampoo ett bra val. Dessutom är det Sveriges första svanenmärkta torrschampo, vilket innebär att det är en miljövänlig produkt.


En svanenmärkning är dock en märkning som företag aktivt själva måste ansöka om - annars blir man inte kontaktad. Klarar produktionen sedan alla krav så får man certifieringen.


Detta är ett naturligt torrschampo som inte innehåller några ämnen som är skadliga för naturen eller människan.


Formulan är transparent vilket betyder att alla hårtyper kan använda den. Den suger upp fett och olja i håret samt ger stadga och volym. Ger också en härlig ren känsla väldigt länge. Vi tycker att den är helt okej och konsumenterna ger den 3/5 i snitt.


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

 


Ask & Embla Naturligt Torrschampo


Hårfärg: alla Hårbotten: alla/kliande


ekologiskt torrschampo

Ett annat naturligt torrschampo som är helt okej är den här varianten från Ask & Embla. Men har du svårt för pepparmint ska du välja en annan produkt - en del tycker att den luktar tandkräm medan andra tycker det doftar friskt.


Vi kan hålla med om att det är en mycket frisk och trevlig doft! Dessutom svalkar den hårbotten på ett skönt sätt, vilket är perfekt om det kliar.


Formulan kan användas på alla typer av hår och även om du har mörkt hår så tycker vi inte att den lämnar några spår efter sig om du gör rätt och borstar bort allt överflödigt. I övrigt gör den sitt jobb väldigt bra och absorberar all onödig olja - vilket ger ett renare hår längre. Ingredienserna består bland annat av vit lera och olika eteriska oljor.


I snitt får det här naturliga torrschampot 3/5 i betyg och vi tycker att den lämnar en mycket fräsch känsla efter sig.


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:


 Hjärtligt Torrschampo Transparent Kit - för alla hårfärger


Det kan faktiskt vara en utmaning att hitta torrschampon som inte lägger sig som en hinna på håret och ser ut som mjäll. Ett tips är att välja ett transparent naturligt torrschampo - som det här från Hjärtligt.


Innehållet är 100% växtbaserat och delvis ekologiskt, samt innehåller inga färgämnen eller aerosoler. Effekten är riktigt bra och den är snabb på att absorbera oljan ur håret utan att lämna spår i håret.


Dessutom tycker vi att det får lite extra volym. Ingredienserna består bland annat av marrocansk lera och bikarbonat. Snittbetyget blir 4/5 från konsumenterna och vi är lite extra förtjusta i den här produkten eftersom den inte är färgad och passar alla hårfärger.


Dessutom är den extra lämplig för dig med känslig hy och hårbotten. Trevligt att det följer med en applikationsborste till pudret som förenklar appliceringen. Vi älskar förpackningen!LÄS MER OCH SE PRIS HOS: Gå till alla våra test

Gå till ekologiskt schampo bäst i test


Gillar du tävlingar, tips, rabatter, tester och hudvårdssnack? -

Gå med i vår facebookgrupp Ekologisk hudvård bäst i test och Fix & Trix
1 139 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla