top of page
 • Skribentens bildILoveNatural

Ekologiskt torrschampo Bäst i Test [2024]

Uppdaterat: 1 feb.


Ekologiskt torrschampo Bäst i Test

(Inlägget innehåller annonslänkar)


Det är inte bra att tvätta håret för ofta om du vill uppnå en balans i hårbotten. Med ett bra torrschampo kan du förlänga den fräscha känslan av nytvättat hår - men utan att tvätta det! Ett naturligt torrschampo befriar dig dessutom från parabener och sulfater samt andra ämnen som kan vara skadliga på sikt för kroppen och naturen. Vi har gjort ett torrschampo test och utsett den bästa ekologiska produkten i den här kategorin. Läs vidare för att se vilka ekologiska torrschampon som är mest populära bland kosumenterna och vilka vi gillar lite extra!


 

Hur fungerar torrschampo?


Ett torrschampo är en puderaktig produkt som du använder i hårbotten och håret för att absorbera fett och talg som gör att håret ser smutsigt ut fortare. Det finns olika typer av torrschampon och alla har inte samma effekt. När ditt hår inte känns så nytvättat längre kan du bara applicera lite torrschampo i håret så kan du vänta ett par dagar till.


Det är viktigt att tänka på vilken hårfärg du har och välja ditt torrschampo efter detta. Mörkt hår ska inte ha ett puder som är ljust och vise versa - om det inte är en speciell effekt som skall uppnås.


Det finns torrschampon som skapar volym och sådana som gör håret mer luftigt och fräscht. Vill du skapa en trevlig effekt finns det också de produkter som ger en lätt toning på håret - välj den typ som du har behov av. Ta nu del av vårt torrschampo test!

 


Ekologiskt torrschampo BÄST I TEST


TOPP 3


1. RAHUA Voluminous Dry Shampoo - Bästa ekologiska torrschampo


Hårfärg: alla Hårbotten: alla


Ekologiskt torrschampo Bäst i Test

Att Rahua Voluminous Dry Shampoo skulle bli vinnare i detta torrschampo test är inget konstigt. De gör verkligen bra ekologisk hårvård på flera plan. Men varför är det då så bra? Jo till att börja med består innehållet endast av naturliga och delvis ekologiska ingredienser som odlats enligt reglerna i de bördiga skogarna i Amazonas.


Detta är ett härligt 100% naturligt torrschampo som ger volym på så sätt att den lyfter hårrötterna. Produkten håller håret fräscht hela dagen utan att se mjälligt eller konstigt ut. Innehållet är helt fritt från animaliska ingredienser samt aerosoler och gluten.


Vi älskar den här produkten eftersom den verkligen fungerar och passar oavsett vilken hårfärg eller hårtyp du har. En perfekt fräschör som är enkel att använda. Konsumenterna ger den 4/5 i snittbetyg online och den var dessutom nominerad i kategorin bästa hårstyling produkt vid Organic Beauty Awards år 2019 i Sverige. Torrschampot har en härlig doft av vanlij som inte är speciellt svårt att vänja sig vid.


 • 100% naturliga ingredienser

 • Delvis ekologiska ingredienser

 • Lyfter hårrötterna

 • Mjällar inte

 • Passar alla hårfärger/typer

 • Fritt från animaliska ingredienser

 • Fritt från aerosoler


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

Ekologiskt torrschampo Bäst i Test
Ekologiskt torrschampo Bäst i Test
 


2. IDUN MINERALS Refreshing Dry Shampoo - Sveriges första svanenmärkta torrschampo


Hårfärg: alla Hårbotten: alla/känslig


Ekologiskt torrschampo Bäst i Test

Vill du ha ett parfymfritt torrschampo är IDUN Minerals Refreshing Dry Shampoo ett bra val. Dessutom är det Sveriges första svanenmärkta torrschampo, vilket innebär att det är en miljövänlig produkt.


En svanenmärkning är dock en märkning som företag aktivt själva måste ansöka om - annars blir man inte kontaktad. Klarar produktionen sedan alla krav så får man certifieringen.


Detta är ett naturligt torrschampo som inte innehåller några ämnen som är skadliga för naturen eller människan.


Formulan är transparent vilket betyder att alla hårtyper kan använda den. Den suger upp fett och olja i håret samt ger stadga och volym. Ger också en härlig ren känsla väldigt länge. Vi tycker att den är helt okej och konsumenterna ger den 4/5 i snittbetyg.


 • Parfymfritt

 • Svanenmärkt

 • Passar alla hårtyper

 • Passar alla hårfärger

 • Suger upp fett och olja

 • Ger stadga

 • Ger volym


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:


Ekologiskt torrschampo Bäst i Test
 


3. MARIA NILA Invisidry Shampoo - bästa ekologiska torrschampo för både mörkt och ljust hår


Hårfärg: mörkt/ljust Hårbotten: känslig/kliande


Ekologiskt torrschampo Bäst i Test

Maria nila är ett Stockholms baserat hårvårdsföretag som bara tillverkar produkter som alltid är fria från sulfater och parabener. Detta ekologiska torrschampo ger bra effekt på smutsigt hår och lämnar inte vita spår efter sig som annars är vanligt.


Pulvret passar till både mörkt och ljust hår, vilket är perfekt. Känslan är lätt och resultat blir ett fräschare hår som ser rent och snyggt ut. Absolut en vinnare! Konsumenterna ger snittbetyget 3/5.


 • Absorberar fett och smuts

 • Ger volym

 • Både till ljust och mörkt hår

 • Fritt från sulfater och parabenerLÄS MER OCH SE PRIS HOS:

Ekologiskt torrschampo Bäst i Test
 


Andra testade torrschampon


Om du inte hittat ett bra torrschampo bland våra vinnare här ovan så kanske någon av våra bubblare kan passa? Flera av dessa produkter har också fått ganska höga betyg av både oss och konsumenterna. Ibland måste man helt enkelt testa sig fram för att hitta just rätt formula för ditt hår - vårt torrschampo test kan ge dig lite hjälp på vägen.


Ekologiskt torrschampo Bäst i Test


Tabitha James Kraan Compact Organic Dry Shampoo Dark Hair - lyxprodukten


Hårfärg: mörk Hårbotten: oljig


Ekologiskt torrschampo Bäst i Test

Det här torrschampot från Tabitha James Kraan är rn underbar produkt med en lite högre prislapp - men oj vad mycket du får för pengarna! Förutom att innehållet är 90% ekologiskt består formulan av bland annat certifierad ekologisk kastanj, vallört, kardborre och eteriska oljor från may chang, benzoin, citrongräs och lavendel. Låter det inte väldigt trevligt?


Det låter dock inte bara trevligt - det är trevligt också. Torrschampot är till för mörkt hår och har många bra egenskaper. Formulan absorberar effektivt fett och olja samtidigt som håret får volym och en naturlig glans. Har du kliande hårbotten är den här produkten perfekt eftersom den lugnar ner och balanserar.


Något som är lite extra bra enligt oss är att den inte torkar ut hårbotten så att den producerar mer talg, men ändå tar bort den där känslan av fett hår. Flaskan har en pumpfunktion som är smidig att använda och doften är väldigt härlig. Den snygga guldfärgade flaskan är ett litet konstverk i sig. Konsumenterna ger produkten 4/5 i snitt och vi är smått förälskade...


 • Absorberar fett och smuts utan att torka ut

 • Ger volym

 • Lugnar ner kliande hårbotten

 • Till mörkt hår

 • Lyxig flaska

 • Smidig pumpfunktion

 • 90% ekologiska ingredienser


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:


Ekologiskt torrschampo Bäst i Test
 


AVEDA Shampowder


Hårfärg: alla Hårbotten: oljig


Ekologiskt torrschampo Bäst i Test

Detta lyxiga växtpuder från AVEDA kostar en slant men är värt att testa på om du vill ha ett riktigt bra ekologisk torrschampo som ger volym, absorberar överflödig olja, svett och ger textur samt en fräschör.


Pudret kan användas på både blondt och mörkare hår och resultat är ganska imponerande. Bland utländska recensioner får detta ekologiska torrschampo 4/5 i snittbetyg och de flesta är väldigt nöjda.


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

Ekologiskt torrschampo Bäst i Test

 

Hjärtligt Torrschampo Transparent Kit - för alla hårfärger

Ekologiskt torrschampo Bäst i Test

Det kan faktiskt vara en utmaning att hitta torrschampon som inte lägger sig som en hinna på håret och ser ut som mjäll. Ett tips är att välja ett transparent naturligt torrschampo - som det här från Hjärtligt.


Innehållet är 100% växtbaserat och delvis ekologiskt, samt innehåller inga färgämnen eller aerosoler. Effekten är riktigt bra och den är snabb på att absorbera oljan ur håret utan att lämna spår i håret.


Dessutom tycker vi att det får lite extra volym. Ingredienserna består bland annat av marrocansk lera och bikarbonat. Snittbetyget blir 4/5 från konsumenterna och vi är lite extra förtjusta i den här produkten eftersom den inte är färgad och passar alla hårfärger.


Dessutom är den extra lämplig för dig med känslig hy och hårbotten. Trevligt att det följer med en applikationsborste till pudret som förenklar appliceringen. Vi älskar förpackningen!LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

Ekologiskt torrschampo Bäst i Test


 

Ekologiskt torrschampo Bäst i Test


Gå till alla våra test


Gillar du tävlingar, tips, rabatter, tester och hudvårdssnack? -
3 939 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

תגובות


bottom of page