top of page
  • Skribentens bildILoveNatural

Ekologisk hudvård Bäst i test [2024] - Alla våra vinnare


Ekologisk hudvård Bäst i test

(Inlägget innehåller annonslänkar)


Ekologisk hudvård har aldrig varit så populärt som det är idag. Det är resultatet av att konsumenterna vill komma närmare naturen och vara snällare mot den - och sin kropp. Vi har insett att vi har en stor påverkan på vår miljö och vi är beredda att göra små förändringar i vardagen. Dessutom är ekologisk hudvård och hårvård ofta mycket bättre än vanliga produkter och ger dig en bättre känsla. Här kommer en lista över alla våra vinnare hitills i våra Ekologisk hudvård Bäst i test 2023, så att du har alla samlade på ett ställe!


 

Innehåll i denna artikel:


 

Bästa ekologiska hudvården 2023


BÄST I TEST



1. HairLust Hair Growth & Repair Shampoo - Bästa ekologiska schampo mot håravfall


Ekologisk hudvård Bäst i test

Har du skadat, slitet, torrt, tunnt och känsligt hår som bara blir tunnare ju mer tiden går? Då ska du ta en titt på bästa ekologiska schampo i det här testet, nämligen Hair Growth & Repair Shampoo från HairLust!


Formulan är till stor del ekologisk samt helt fri från sulfater, silikoner, parabener och mineraloljor. Ingredienserna består bland annat av kaffebönsolja, mangoextrakt, glycerin, havssalt från döda havet, aloe vera, glucos och olivbladsextrakt. Formulan är även veganskt certifierad.


Detta ekologiska schampo från HairLust kan hjälpa dig att stoppa håravfall och ge dig en friskare mer balanserad hårbotten. Passar utmärkt till känslig hårbotten och mycket skadat hår. Du kommer att se skillnad efter några veckor.


Konsumenterna ger schampot 5/5 i snittbetyg och är generellt mycket nöjda med resultatet som ger håret mycket fukt och återhämtning samt främjar återuppbyggnad. Vi tror du kommer älska det!



Fördelar:


  • Gör håret starkare och friskare

  • Motverkar håravfall

  • Passar även känslig hårbotten

  • Återfuktar på djupet

  • Vegansk och ekologisk formula

Nackdelar:


  • Inga nackdelar



LÄS MER OCH SE PRIS HOS:


Ekologisk hudvård Bäst i test

 

2. EcoTools Jade Roller - Bästa ansiktsroller


Ekologisk hudvård Bäst i test

Egenskaper: läkande krafter, kyler ner, minskar svullnad, minskar synliga porer och rynkor


Om det är det din första ansiktsroller du ska investera i så kan du sällan gå fel med ansiktsroller i kristallen jade. Detta är en grön sten som känns otroligt skön mot huden i ansiktet. Denna face roller, som de flesta andra, har en kylande effekt vilket gör att du kan minska svullnad snabbt.


Många använder också sin jade ansiktsroller till att minska synliga porer eller bli av med fina linjer i ansiktet. Den stora delen av ansiktsrollern använder du till de större delarna av ansiktet så som käkpartiet, kinderna, pannan, och den mindre änden till området kring ögonen och ögonbrynen till exempel.


Den får högt betyg av konsumenterna och vi älskar den här ansiktsrollern. Vi utser den till bästa ansiktsroller för bättre hy och välbefinnande samt ger den 5/5 i betyg. Vi kan även rekommendera den till att förbättra acne ärr.


Som grädde på moset är detta också en turbringande kristall som ger dig styrka och en positiv inställning till livet!




LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

Ekologisk hudvård Bäst i test

 

3. Dr. Hauschka Rose Day Cream - Bästa ekologiska rosacea kräm


Ekologisk hudvård Bäst i test

Många med rosacea upplever att krämer med olika former av rosextrakt fungerar väldigt bra för att dämpa vidgade blodkärl och lugna ner huden.


Denna Rose Day Cream från Dr. Hauschka har fått strålande betyg av konsumenterna och en kvinna skriver bland annat att det är den enda krämen hon kan använda mot sin rosacea, som fungerar!


Ingredienserna består av bland annat ädelrosblad och vildrosblad som ger balans och styrka till huden. Sheasmör, rosenbladsvax och avokadoolja, läkemalva och johannesört är också en del av formulan.


Krämen ger djup återfuktning och minskar rödhet i ansiktet och den har en alldeles underbar doft som du kommer att älska.


Vi utser den till bästa ekologiska rosacea kräm i vårt bäst i test eftersom vi vet att den ger resultat på många som har rosacea! Konsumenterna ger den i snitt 4/5 i betyg.



Fördelar:


  • Ekologisk

  • Minskar vidgade blodkärl och rödhet

  • Återfuktar på djupet

  • Doftar underbart

  • Konsumenter säger att den fungerar mot rosacea



LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

Ekologisk hudvård Bäst i test

 

4. Inika Organic Mascara Bold Lash - bästa ekologiska mascara


Prisklass: Premium Effekt: volym Vegansk: ja Övrigt: passar lite längre fransar, en mascara som syns


Ekologisk hudvård Bäst i test

Här får du en bra ekologisk mascara som också är vegansk och cruelty free Den gör jobbet lika bra som en vanlig mascara och passar perfekt för känsliga ögon enligt många som testat produkten.


Detta är en volymmascara som ger dig en snygg inramning på ögonen med bara ett svep. Användarna älskar den här produkten eftersom den ger bra längd samt volym till fransarna och det upplevs som att fransarna och ögonen mår bättre efter en tids användning - det säger man ju inte nej till!


Detta är rätt mascara för dig om du vill ha ekologiskt och veganskt i samma formula och samma fina effekt som med en vanlig mascara som inte är ekologisk. Den innehåller bland annat magnolia bark extrakt. Inica Organic Mascara Bold är en riktigt vinnare om du vill att din mascara ska synas. Den passar bäst till lite längre fransar. Har du väldigt korta fransar finns det andra alternativ.



Ekologisk hudvård Bäst i test

 

5. M PICAUT SWEDISH SKINCARE Glorious Green Foaming Cleanser - Bästa ekologiska ansiktsrengöring


Ekologisk hudvård Bäst i test

Här har vi en riktig vinnare när det kommer till ekologisk ansiktsrengöring! Picaut blev även vinnare i vårt bäst i test av ekologisk ansiktskräm som du kan hitta här.


Detta är en skummande, silkeslen rengöringsmousse som är antiinflammatorisk och avslappnande för ansiktet. Formulan innehåller bland annat gurkvatten och havtorn och lämnar en fräsch känsla på huden.


De som använder den här produkten är väldigt nöjda och rekommenderar den speciellt för fet och obalanserad hy. Den tar bort smink effektivt men en del måste göra processen två gånger för att få bort alla rester i ansiktet.


En tjej med acne blev rekommenderad att använda den här rengöringsmoussen av en hudterapeut och blev jättenöjd med resultatet efter en tids användning! Den är verkligen värd att prova om du lider av obalanserad hy med tendens till acne.


  • Silkeslen mousse

  • Antiinflammatorisk

  • Avslappnande

  • Effektiv rengöring

  • Extra bra för acne och obalans



LÄS MER OCH SE PRIS HOS:


Ekologisk hudvård Bäst i test

 

6. M PICAUT SWEDISH SKINCARE Skin Perfect Moisturiser - Bästa ekologiska ansiktskräm


Ekologisk hudvård Bäst i test

Om du har problem med acne, torrhet eller obalanserad hy kan M PICAUT SWEDISH SKINCARE Skin Perfect Moisturiser vara rätt för dig! Den går att använda både som dagkräm och nattkräm och de som använder den är helt lyriska över hur bra denna ansiktskräm för känslig hud och acne är.


Formulan består bland annat av havtornfrö-olja samt olivolja och aprikosolja som gör huden smidig, mjuk och verkligen återfuktad. Men som om detta inte vore nog så har den här krämen även en anti age effekt och reducerar fina linjer samt rynkor redan efter 2 månaders användning.


En kvinna i 40 års åldern som lidit av böldacne i ansiktet blev enligt sin recension av med den och fick porslinshy efter att ha använt just den här produkten. Den är verkligen värd att prova om du har jobbig och obalanserad hy i ansiktet. Konsumenterna ger den 5/5 i snittbetyg.


Fördelar:

  • Återfuktar

  • Anti-age

  • Bra för acne, torrhet, obalans


Nackdelar:

  • Inga nackdelar



LÄS MER OCH SE PRIS HOS:


Ekologisk hudvård Bäst i test

 


7. Cocoa Brown 1 Hour Tan Extra Dark - bästa ekologiska brun utan sol


Hudtyp: alla Vegansk: oklart Användning: kropp


Ekologisk hudvård Bäst i test

Om du är på jakt efter en brun utan sol som inte blir orange kan vi rekommendera 1 Hour Tan Extra Dark från Cocoa Brown som ger riktigt snabbt och jämnt resultat! Formulan är vegetabilisk och återfuktar huden samtidigt som du får en snygg brun färg på bara 1 timme.


Denna ekologiska brun utan sol torkar snabbt och kladdar inte av sig. Om du sköljer av dig efter 1 timme är du brun i ca 5-7 dagar och färgen bleknar jämnt så att du inte ser fläckig ut. En riktigt bra naturlig brun utan sol! Konsumenterna ger den 4/5 i snittbetyg.


  • Snabbtorkande

  • Återfuktande

  • Non-stick

  • Jämn blekning

  • Brun, inte orange


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

Ekologisk hudvård Bäst i test

 


8. Maria Åkerberg Coldpressed Jojoba Oil - Bästa Maria Åkerberg produkt


Ekologisk hudvård Bäst i test

Något som är bra att alltid ha hemma är produkter som är skonsamma och som hela familjen kan använda - till olika saker dessutom! Maria Åkerbergs Coldpressed Jojoba Oil är en perfekt sådan produkt.


Oljan kommer från jojoba-busken och tas lätt upp av huden. Man kan använda den till allt från makeup borttagning, ansiktsolja, hårolja, till eksem, till din bebis i badvattnet, till rakning och för att behandla svamp i underlivet.


Har du problemhud verkar jojobaoljan balanserande och kan hjälpa dig att få ordning på olika problem såsom torrhet och acne.


Oljan känns inte fet utan är tunn i konsistensen, tunnare än babyolja. Den täpper inte igen porer.


Konsumenterna är otroligt nöjda med den här oljan och ger den 4/5 i betyg i snitt. Alla recensenter har hittat sina egna områden att använda oljan till.


Någon skriver att den är perfekt för att bort det vattenfasta sminket med, medan någon annan har den i sin dagliga hudvårdsrutin på vintern - när huden är som torrast och känsligast. Även en och annan gravidmage har smörjts in med denna olja med gott resultat!



LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

Ekologisk hudvård Bäst i test

 

9. BRUNS Deodorant Nº08, Frisk Cypress - Bästa naturliga deo


Ekologisk hudvård Bäst i test

Vinnaren i vårt ekologisk deo bäst i test blir Bruns naturliga unisex deodorant som är helt fri från aluminium, alkohol och parabener. Den passar både män och kvinnor med sin härliga doft av skog och örter, som de flesta tycker om.


Men nu till det som vi alla undrar - fungerar den? Ja, det kan du lita på att den gör! De flesta som testat den här ekologiska deodoranten är mer än nöjda och ger den 5/5 i betyg i snitt. Du kan gå en hel dag utan att lukta det minsta eller få LP-skivor under armarna.


Doften är hur fräsch som helst och är varken för svag eller för stark. Passar de flesta som är ute efter en naturlig deodorant utan aluminium som verkligen fungerar! Ett extra plus i kanten för den smidiga glasflaskan med roller. Inget kladd här inte.


Dessutom är den dryg och räcker länge. Finns i flera dofter. Vad mer kan man önska sig. Helt klart den bästa ekologiska deodoranten just nu!



Fördelar:


  • Unisex

  • Fri från aluminium, alkohol och parabener

  • Doft av skog och örter

  • Mycket effektiv mot svett

  • Mycket effektiv mot lukt

  • Håller hela dagen

  • Roller

Nackdelar:


  • Inga nackdelar


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:


Ekologisk hudvård Bäst i test

 

10. Patyka Anti-Stretch Mark Oil - Bästa ekologiska hudvård för gravida


Ekologisk hudvård Bäst i test

Något som många mammor bävar för är bristningarna som kan uppstå vid en graviditet när magen och kroppen växer, men det går att mildra uppkomsten av bristningar genom att smörja in sig med en bra ekologisk olja. Denna anti-stretch mark olja från Patyka har 100% naturligt innehåll och 98% ekologiskt innehåll, vilket är så bra som det kan bli. Inga gifter eller restprodukter.


Du kan använda den på hela kroppen och även på brösten. Ingredienserna består av bland annat ekologisk solros- och plommonolja som förhindrar uppkomsten av bristningar. Ekologisk muskado ros korrigerar förändringar i huden och olja från ekologisk sötmandel mildrar kliande hud.


Konsumenterna ger oljan 5/5 i snittbetyg och detta är en produkt du inte kommer kunna vara utan när du väl börjat!


  • Anti-stretch mark olja

  • För hela kroppen

  • Även för brösten

  • 98% ekologisk

  • Mjukgörande

  • Återfuktande



LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

Ekologisk hudvård Bäst i test

 


11. Inika Organic Certified Organic Liquid Foundation - Bästa ekologiska foundation


Ekologisk hudvård Bäst i test

Bästa ekologiska foundation i vårt test blir Inika Organic Certified Organic Liquid Foundation. Anledningarna till detta är många. Till att börja med får du en väldigt lätt, flytande mineralbaserad formula vars ingredienser till stor del är ekologiska. Den glider lätt på huden och smälter in väl. Huden återfuktas på djupet samtidigt som du får en medeltäckning som täcker blemmor och ojämnheter.


Ingredienserna består bland annat av aloe vera, kokosolja och arganolja - vilka alla gör underverk för huden på olika sätt både vad det gäller återfuktning och läkning.


Din hud får massor av näring med denna ekologiska foundation och du får en strålande finish utan att bli blank. Har du problem med acne och obalans i huden kan den förbättras om du byter till den här produkten.


Huden kan också andas vilket bidrar till en friskare hy. Någon enstaka konsument tycker att den luktar illa, men det är tyvärr ganska vanligt med naturliga/ekologiska produkter. Vi upplever inte att lukten hänger sig kvar utan det är endast vid applicering det kan lukta lite illa. Konsumenterna ger den 4/5 i snittbetyg.


Denna foundation kommer i hela 8 olika nyanser - vilket är mycket uppskattat! Då blir det betydligt enklare för dig att testa produkten oavsett hudton.


  • Mycket stor andel ekologiska ingredienser

  • 8 olika nyanser

  • Lätt på huden

  • Låter huden andas

  • Ger näring

  • Återfuktar

  • Medeltäckande

  • Passar problemhy


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

Ekologisk hudvård Bäst i test


 

12. Nailmatic Pure Color Nail Polish 10-free - Bästa giftfria nagellack


Ekologisk hudvård Bäst i test

Vi utser Nailmatic Pure Color Nail Polish 10-free till bästa giftfria nagellack som sitter kvar länge! Den har en till 84% växtbaserad bas som bland annat innehåller majs, potatis, vete och bomull.


Resterande 16 % är en noga avvägning av nödvändiga lösningsmedel för att lacken ska få en bra glans och hållbarhet. Lacken är också berikad med vegitabiliskt keratin och gurkörtsolja som vårdar och stärker naglarna.


Denna lack ger en hög täckning och fin glans och resultatet håller i ca 5 dagar. Konsumenterna är supernöjda med detta naturliga nagellack och ger det 5/5 i snittbetyg. Vi kan verkligen rekommendera det som giftfritt nagellack för barn och vuxna. Lacken kommer i hela 23 olika färger!


Fördelar:


  • Sitter kvar upp till 5 dagar

  • Hög täckning

  • Lätt att applicera

  • Vårdande/stärkande

  • 84% växtbaserad

  • Många färger

Nackdelar:


  • 16% vanliga lösningsmedel


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

Ekologisk hudvård Bäst i test

 

13. A.VOGEL Bidrottningsgelé 90 KAP - Bästa ekologiska kosttillskott mot PMS


Ekologisk hudvård Bäst i test

Har du hört talas om bidrottninggelé tidigare? Om inte så kan vi berätta att det är en alldeles utmärkt källa till naturläkemedel mot PMS.


Bidrottningelé innehåller bland annat flera aminosyror som arbetar för att stabilisera ditt blodsocker och därmed även ditt humör. Den innehåller också andra mineraler och även kollagen.


Om du lider av jobbiga humörsvängningar innan mens så kan denna naturliga PMS-behandling faktiskt hjälpa dig. Vi rekommenderar den varmt!


Även hudproblem såsom acne eller obalanserad hy kan bli bättre med detta kosttillskott.


Vi utser A.Vogels Bidrottningelé till bästa naturläkemedel mot PMS eftersom det är både ett naturligt och ekologiskt alternativ. Veganerna får dock titta på något av de andra alternativen i detta bäst i test.


Fördelar:


  • Stabiliserar hormonnivåer

  • Kan hjälpa mot humörsvängningar

  • Kan hjälpa mot acne och dålig hy

  • Ekologisk


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:


Ekologisk hudvård Bäst i test

 

14. Cultivator’s Ekologisk Örthårfärg (med henna) - Bästa ekologiska hårfärg för grått hår


Ekologisk hudvård Bäst i test

Vinnaren i vårt ekologisk hårfärg test blir utan tvekan denna lilla box från Cultivator´s, som innehåller ekologisk örthårfärg av hög kvalité. Den finns i 19 olika färger/toner och är 100% växtbaserad, dermatologiskt testad samt fri från kemikalier, peroxid, ammoniak, tungmetaller, PPD, parabener och resorcinol.


Detta är en naturlig hårfärg som täcker grått hår med gott resultat! Håret får dessutom mer volym och glans och vårdar håret samtidigt. Färgen är permanent men den tränger inte in i hårstråt (som vanlig färg eller hennafärg). Färgen lägger sig som en film över stråt och bleknar med tiden på grund av tvätt och solen.


Cultivator´s örthårfärg luktar inte starkt utan är behaglig att använda. Resultatet hänger i lika länge som en vanlig hårfärg skulle vi säga. Konsumenterna är väldigt nöjda och i snitt får den 3,5/5 i betyg.


Vi tycker extra bra om att den inte doftar illa och att håret känns mjukt och vårdat efter färgningen - inte torrt och frissigt. Den blir definitivt bästa ekologiska hårfärgen i det här testet!


  • 100% naturliga ingredienser

  • Ger fin djup färg

  • Vårdar håret

  • Täcker grått hår

  • Ger mer volym

  • Luktar ej illa


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

Ekologisk hudvård Bäst i test

 

15. A.VOGEL Bidrottningsgelé 90 KAP - Bästa ekologiska kosttillskott mot hormonell acne


Ekologisk hudvård Bäst i test

När man lider av hormonell acne behövs ett kosttillskott som balanserar hormonerna. Bidrottningelé är ett sådant som fungerar för många.


Denna smått magiska produkt som kommer från bikupan och drottningen på tronen smakar inte så gott, varför den ofta intas i kapslar. Men den kan göra underverk för hormonell obalans och hudproblem som acne.


Bidrottningelé innehåller bland annat kollagen, olika mineraler och aminosyror. Vilka alla är viktiga för att bibehålla en frisk hud som inte är inflammerad. Vissa anser också att den minskar fina linjer och rynkor - tack vare kollagenet. Därför utser vi den till bästa kosttillskott mot hormonell acne!


Som med mycket hälsokost finns det inte massor med forskning på området, men det finns massor av vittnesmål på internet från personer som fått mycket goda resultat med bättre hud och mindre PMS - tack vare bidrottningelé. Vissa får även bättre hårväxt och starkare hår.


Denna bidrottningelé från A. Vogel är ekologisk och ett bra alternativ om du vill testa en kur på 90 kapslar. Du äter 1 kapsel om dagen. OBS! Om du är allergisk mot bistick ska du undvika denna kur.


Fördelar:

  • Ekologisk

  • Kan förbättra hormonell acne

  • Stabiliserar hormonnivåer

  • Kan ge bättre hårväxt


LÄS MER OCH SE PRIS HOS:


Ekologisk hudvård Bäst i test

 

16. Maria Åkerberg Face Lotion More - Bästa ekologiska anti-age


Ekologisk hudvård Bäst i test

För att hitta en person som använt Maria Åkerberg Face Lotion More och som inte är nöjd får man leta med ljus och lykta. Visst finns de, men då handlar det mest om att doften är lite för stark för just den personen, eller att deras hudtyp inte riktigt passar produkten.


Denna ekologiska anti age kräm vann pris som årets produkt vid 2016 års Organic Beauty Awards efter att ha röstats fram av konsumenterna. Anledningen till att den vann är bland annat att det är en svensktillverkad produkt som har en omedelbar och tydlig uppstramande effekt!


De verkande ekologiska ingredienserna består av extrakt från Rödklöver och eteriska oljor av Ros, Patchouli och Bergamott, som återger huden dess elasticitet och spänst. Den passar mogen hud och är starkt återfuktande samtidigt som den stramar upp huden.


Recensionerna för denna anti age kräm från Maria Åkerberg är övervägande positiva och de flesta tycker att man ser skillnad nästan direkt. En del tycker som sagt att doften är lite stark, men vissa älskar den.


En del tycker att krämen inte riktigt absorberas in i huden utan lägger sig på ytan. Men det kan bero på olika saker såsom att din hudtyp inte behöver så pass mycket återfuktning eller att du är väldigt yttorr och behöver peela huden innan användning.


Vi utser denna till bästa ekologiska anti age kräm eftersom den ger resultat direkt. Vi älskar Maria Åkerbergs produkter som håller en otroligt hög kvalité utan att vara svindyra. Sedan gillar vi också svensktillverkad ekologisk hudvård!


Fördelar:

  • Omedelbar uppstramningseffekt

  • Ger elasticitet och spänts

  • Starkt återfuktande

  • Svensktillverkad


Nackdelar:

  • Vissa tycker att den inte riktigt går in huden

  • Vissa tycker att doften är stark



LÄS MER OCH SE PRIS HOS:

Ekologisk hudvård Bäst i test



Gå till alla våra test


Ekologisk hudvård Bäst i test


245 visningar0 kommentarer
bottom of page